Dalmatinski večer na Gospodarskem razstavišču

Poletne počitnice se večinoma že za nami, je pa že jasno, da boste lahko poletje z vonjem po sivki, bevandi in sveži ribi podoživeli v sredo, 19. septembra na Dalmatinskem večeru na Gospodarskem razstavišču, kjer vam bodo peli klapi Kamapanel in Iskon, Mladen Grdović, ter ena največjih ikon hrvaške popularne in zabavne glasbe, Meri Cetinić.

Klapa Kampanel.
Klapa Kampanel.

Klapa Kampanel je serijska osvajalka festivalskih nagrad, v vitrini pa že ima tudi prestižnega porina. V svojem zvoku spaja dalmatinski šanson, ubrano klapsko petje ob spremljavi kitare in mandoline, temu pa dodaja pop, rock in funky elemente, kar so kronali v sodelovanjih z Dinom Dvornikom in Nenom Belanom. Pripravite pa se tudi na obvezne dalmatinske iskrice v očeh: »Osim šta pivamo, volimo i slušati. Osim šta slušamo, volimo i gledati. Još ako su ženske u pitanju …«

Klapa Iškon iz Medulina.

Iskon, splitski pionirji novega klapskega vala, tudi pridno zbirajo festivalske nagrade, porine ter sodelujejo z glasbeniki, kot so Gibonni, Luky, Neno Belan, TBF in Tedi Spalato, okusili pa so tudi že Doro, hrvaški predizbor za pesem Evrovizije.

Mladen Grdović.
Mladen Grdović.

Odličen pevec s polstoletno kariero, Mladen Grdović, je “kralj bevande”, ljubitelj hitrih avtomobilov ter strasten navijač Hajduka, kot najstnik pa je nastopal tudi na kitarijadah. Med drugim je sodeloval z Đorđom Novkovićem, Gabi Novak in Arsenom Dedićem, s Tomislavom Ivčićem pa sta tvorila legendarni Duo Pegla.

Meri Cetinić.
Meri Cetinić.

Kot gostja bo na dogodku nastopila živa glasbena legenda, Meri Cetinić, pevka, glasbenica, kantavtorica in skladateljica, ki je odpela klasike, kot so U prolazu, Čet’ri stađuna, Potraži me u predgrađu, Lastavica, More i Samo simpatija. Pogosto je pela tudi s klapami, pri tem pa ohranjala svoj značilen slog, v katerem spretno prepleta tradicionalne dalmatinske melodije s soulom, džezom, popom in popevko.

Svojo vstopnico si lahko zagotoviš že danes, na eventim.si, vseh prodajalnah Petrol in OMW, na Pošti Slovenije in v Trafikah 3DVA. Dve vstopnici pa bomo podelili tudi na Facebook profilu Revija Študent!

Povabilo na dalmatinski večer 19.9.2018 Klapa Kampanel

Prejšnji članekPoklon pesniku
Naslednji članekKaj moraš spakirati za svoje prvo leto stran od doma?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.