Dediščina za sodobne in urbane ljudi

Bogata slovenska kulturna dediščina je vir inspiracije blagovne znamke JKH identity, ki jo oblikuje Julia Kaja Hrovat.

Oblačila so imela v zgodovini močan simbolni pomen že v času Karantanije – pri ustoličevanju novega kneza je bil ta oblečen v preprosto ljudsko nošo, s tem je sporočal ljudstvu, da bo vladal za njih in storil vse v dobro ljudstva. Simboli, ki so jih vezli na oblačila, so imeli magičen in varovalni pomen in nikoli niso bili prepuščeni naklučju. JKH identity temelji na ohranjuju dediščine in njenem prenosu v sodoben čas, razbijajo meje med starim in novim. V kolekcijah JKH identity tako lahko zasledimo prefinjeno dodane simbole slovenske kulturne dediščine v vzorcih na oblačilih in silhuetah samih. V »ready to wear« kolekcijah se trenutni modni tredni prepletajo z zgodbami nesnovne kulturne dediščine, legendami in verovanji naših prednikov. Mlademu urbanemu človeku kulturno dediščino znamka približuje z linijo slovETNO, ki sestoji iz dodatkov in oblačil, ki niso vezani na trende in sezone, tekstilni izdelki z močno simboliko rože, ki je zaščitni znak linije in prepleta staroslovanski simbol neskončnosti, življenja in boginje Lade ter triglavsko rožo, ki ima v legendi o Zlatorogu magično zdravilno moč. V liniji Artisinal pa je moč odkriti stare tekstilne tehnike in bogate ročno tkane materiale, vsa ta oblačila so ustvarjena v studiju v Ljubljani, vsak drugačen in unikaten, kjer star tekstil dobi nov namen.

Ženska sedi na stolu in se smeji
Foto: Ana Berden

Odkrij svojo identiteto, dodaj košček kulturne dediščine v svoj vsakdan, odkrij svet JKH identity in zaživi z magičnimi simboli slovenske kulturne dediščine.

Do prvega januarja pa lahko izkoristiš posebno ponudbo v čast dvanajsteronočja – slavljenja novega sonca in nove energije prihajajočega leta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.