Eno izmed najboljših študentskih del je pri Unicefu

Študentsko delo je super priložnost za dodatni zaslužek, velikokrat pa se ob njem učiš veščin, ki ti lahko koristijo pri študiju, iskanju sanjske službe, pa tudi v zasebnem življenju. Pa si predstavljaš, da s svojim delom rešuješ še življenja otrok po vsem svetu? Vse to omogočajo Helpsterji!

Helpsterji so študenti kot si ti: sočutni, vztrajni, pravični in neomahljivi. Delujejo pod okriljem UNICEF-a – največje svetovne organizacije za pomoč otrokom, in vsak dan spreminjajo življenja otrok v državah v razvoju, kjer otroci še vedno umirajo zaradi razlogov, ki bi jih lahko enostavno preprečili – s tvojo pomočjo!

 

Tvoje delo je res zelo pomembno, saj omogoča hrano, čisto pitno vodo, zdravstveno oskrbo, izobraževanje, zaščito in nujno pomoč za najranljivejše otroke na svetu. Da pomagaš, ti ni potrebno iti daleč – vse to namreč Helpsterji omogočajo z delom v Sloveniji – na ulicah, v trgovskih centrih, na dogodkih, v podjetjih ali v klicnem centru. Na mnogih lokacijah po Sloveniji Helpsterji predstavljajo program mesečnih donatorjev Staršev otrok sveta – to je UNICEF-ov najuspešnejši program pomoči otrokom! Starši otrok sveta vsak mesec darujejo poljuben znesek, ki UNICEF-u omogoča dolgoročno razvojno pomoč v državah v razvoju, pa tudi nujno pomoč v kriznih žariščih.

 

Pri UNICEF-u želijo študentom ponuditi delo, ki poleg zaslužka ponuja še precej več. Zato imajo pripravljen program izobraževanj in napredovanj po meri, preko katerega se učiš novih znanj in uriš pomembne življenjske kompetence.

 

Delo Helpsterja zahteva dobro poznavanje UNICEF-ovega dela in kar nekaj komunikacijskih veščin, a ne skrbi – ogromno se lahko naučiš ravno med delom! Že takoj na začetku te vključimo v program kontinuiranega izobraževanja, kjer med drugim izveš vse o UNICEF-ovih izjemnih programih na terenu, zraven pa piliš svojo komunikativnost, veščine in spretnosti, ki prispevajo k razumevanju samega sebe in drugih, se učiš empatičnega dialoga, javnega nastopanja, neverbalne komunikacije in vedenjske ekonomije. Medtem, ko z ekipo brainstormaš o kreativnih pristopih, se mimogrede zverziraš še v elevator pitchu. Ker gre za delo v manjših skupinah, se lahko mentorji še bolj posvetijo tebi in tvojim potrebam!

 

Ekipe Helpsterjev, ki delajo na terenu po Sloveniji, delujejo pod okriljem vodij – tistih, ki zelo dobro opravljate svoje delo in hkrati izkazujete nekatere vodstvene sposobnosti in ambicije po večji odgovornosti. Vodje še dodatno izobražujejo na področjih vodstvenih, organizacijskih in didaktičnih veščin, motiviranja, mentoriranja, selekcije kandidatov in vodenja izobraževanj za sodelavce.

 

Prav nič ne bomo pretiravali, če zapišemo, da je biti Helpster življenjska priložnost, s katero narediš ogromno dobrega v svetu, hkrati pa se naučiš novih veščin, zrasteš na osebnostnem področju in se imaš super v ekipi pozitivnih posameznikov, ki se skupaj trudijo za lepšo prihodnost otrok.

 

Če te zanima več o Helpsterjih in si želiš pridružiti ekipi: www.unicef.si/helpster

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.