Fakulteta se predstavi: Fakulteta za komercialne in poslovne vede

Na koga ste najbolj ponosni?

Ponosni smo, da ustvarjamo največjo mrežo ljudi, ki so bili vsaj del življenja povezani z nami. FKPV povezuje posameznike, ki si znajo ustvarjati lastne priložnosti in ki poleg študija pričakujejo tudi podporo na karierni in življenjski poti. Že več kot 25 let smo največja zasebna izobraževalna ustanova v Sloveniji.

Med več kot 5.000 ljudmi, ki so bili vključeni v naše izobraževalne programe, so mnogi podjetni in uspešni posamezniki, ki se k nam vračajo tudi na programe vseživljenjskega izobraževanja, hkrati pa nam pogosto omogočajo, da nove študente res povezujemo tudi z izkušenimi praktiki. Kulturo naše mreže ljudi lahko med drugim spoznate na www.studiraj.si.

Je prisotnost na predavanjih in vajah obvezna?

Naš cilj je znanje! Nekatere programe smo vzpostavili kot prvi v Sloveniji, nekateri so primerljivi z drugimi študiji, prepričani pa smo, da je prednost šolanja pri nas prav naša temeljna zaveza: študij razumemo kot enakovreden del celovitega življenja, ki se ne začne in konča na vratih predavalnic. Predavanja niso obvezna, so pa priporočljiva in velika večina študentov (rednih in izrednih) jih redno obiskuje. To razumemo tudi kot priznanje kakovosti predavanj. Študentje z drugimi obveznostmi (npr. športniki, zaposleni s turnusnim delovnikom ali z občasnim delom v tujini in podobno) zamujeno nadoknadijo s pomočjo zaposlenih, predavateljev in tutorjev. V pomoč so e-učilnice z vsemi navodili, smernicami in študijskim gradivom. Pomemben del študija je individualno delo.

Kakšni so sistemi pomoči za manj uspešne študente?

Kultura naše izobraževalne organizacije temelji na povezovanju med ljudmi. Študentje se lahko zanesejo na pomoč tako predavateljev kot zaposlenih ter še posebej na študente višjih letnikov, ki delujejo kot tutorji. Spoštujemo predloge študentov, imamo dobro delujoč študentski svet in aktivne študente v organih fakultete. Poleg sistematične pomoči za ustrezno usvajanje znanja in dokončanje študija prisegamo na individualne rešitve – glede na posameznikove potrebe.

Ali v prostorih fakultete nudite brezžični internet?

Študentom je na voljo brezžični internet brez omejitev. Na predavanjih lahko študentje uporabljajo prenosne računalnike, uporaba drugih tehnoloških pripomočkov je odvisna od predmeta do predmeta. Vsako leto poskrbimo tudi za informacijsko opismenjevanje in za druge oblike prenašanja znanj in veščin, ki študentom olajšajo delo in študij. Nenazadnje je med našimi študijskimi programi tudi poslovna informatika.

Kakšna dodatna udobja nudite svojim študentom?

Ob sedežu fakultete v Celju je veliko brezplačno parkirišče, parkiranje tudi na drugih lokacijah, kjer izvajamo programe (Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Zagorje), ni težavno. Na fakulteti je urejen dostop za invalide, v stavbi so dvigala. Študentom je na voljo posebna soba – prostor za študij z avtomati za kavo in napitke. V stavbi fakultete je tudi restavracija z malicami in kosili. Na fakulteti deluje knjižnica z vsemi gradivi za vse študijske programe. Študentje se lahko udeležujejo tečajev in seminarjev iz programa vseživljenjskega učenja. Prirejamo študijske izlete, skrbimo za mednarodne izmenjave in občasno prirejamo demonstracijske dogodke, npr. Pomen varnostne kulture v cestnem prometu danes – jutri.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.