Huawei MateBook 14s: Poponoma predan pametni pisarni

Huawei z nedavno predstavitvijo prenosnega računalnika MateBook 14s. v svoj ekosistem ni dodal le vznemirljivega in nadvse zmogljivega izdelka, saj je hkrati uporabnikom ponudil odlično orodje za gradnjo njihovega digitalnega življenja. Podobno kot vsi izdelki Huaweia je narejen za digitalnega nomada, ki ceni neverjetno prenosljivost, velik in živahen zaslon ter zmogljivo delovanje, toda kar ga resnično loči od vseh tekmecev, je edinstven nabor pametnih inovacij za brezhibno izkušnjo rabe.

Rešitev Huawei Share temelji na porazdeljeni tehnologiji, s katero omogoča preprosto izmenjavo datotek med različnimi napravami in izniči potrebo po povezavi s kabli. Vzemimo primer, da imate na pametnem telefonu Huawei cel kup fotografij ali dokumentov, ki bi jih radi prenesli na prenosni računalnik. To lahko storite hitro in le z nekaj dotiki. Huawei Share pa zdaleč ni zgolj preprost protokol za izmenjavo datotek. S številnimi funkcijami sodelovanja na več zaslonih ponazarja potencial porazdeljene tehnologije, ki v bistvu uporabniku omogoča popoln nadzor nad dvema napravama preko zaslona ene. Vmesnik prej omenjenega telefona bo na primer prikazan v oknu na zaslonu prenosnega računalnika MateBook 14s.

Kot pove že ime, sodelovanje na več zaslonih dopušča nemoteno delo na dveh napravah, ki postaneta iz perspektive uporabnika ena. Ker ima prenosni računalnik MateBook 14s podatkovni vmesnik NFC z anteno zraven sledilne ploščice, samodejno steče postopek povezovanja takoj, ko se z ohišjem telefona Huawei dotaknete tega mesta. Ko je povezava vzpostavljena, vam je na dlani preprosta izmenjava datotek po načelo »povleci in izpusti«, možnost, da s tipkovnico in miško upravljate povezan pametni telefon ali tablični računalnik Huawei in celo uporaba aplikacij neodvisno na kateri napravi so nameščene. Želite na primer urediti fotografijo, ki je na pametnem telefonu. Nič lažjega. Na prenosnem računalniku odprite urejevalnik fotografij in v celoti izkoristite njegove strojne in programske zmogljivosti. Ker porazdeljena tehnologija povezuje napravi na sistemski ravni, lahko celo sprejemate zvočne ali video klice in v ta namen uporabite mikrofon in kamero prenosnega računalnika Huawei MateBook 14s.

Druga priročna značilnost tehnologije sodelovanja na več zaslonih so različni načini prikaza za povečanje produktivnosti in izboljšanje izkušnje rabe. Povezava prenosnega računalnika MateBook 14s z enim od tabličnih računalnikov MatePad namreč omogoča tri načine: zrcaljenje, razširitev in sodelovanje.

V načinu zrcaljenja (Mirror) je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen oziroma podvojen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom, kot to profesionalni uporabniki počnejo na dodatni grafični tablici. Način je primeren tudi za predstavitve v primerih, ko projektor ni na voljo. Ker je zaslon podvojen, medtem ko ga opazujete na prenosniku in vodite predstavitev, sodelujoči opazujejo zaslon tabličnega računalnika postavljenega tako, da je pogled nanj zanje čim boljši.

Način razširitve (Extend) spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Na delovnem mestu imamo največkrat dodatni monitor, da je delo s prenosnikom učinkovitejše. Ker ga ne moremo prenašati, pride prav, da lahko med delom na daljavo njegovo nalogo prevzame tablični računalnik. Na poti je to še posebej priročno, kajti tablični računalnik je izredno priročen za branje, preprosto urejanje dokumentov, poslušanje glasbe ali gledanje filmov. A ko ste na cilju in bi radi opravili resnejšo nalogo, tedaj se prelevi v drugi zaslon prenosnega računalnika, ki skupaj z njegovim ponudi več zaslonske površine.

Inovativni način sodelovanja (Collaborate) pa medtem omogoča resnično interakcijo med dvema različnima platformama oziroma v tem primeru med sistemoma HarmonyOS in Windows. Omogoča namreč preprosto prenašanje vsebin, kot so besedila, fotografije ali dokumenti med povezanimi napravami po načinu »povleci in spusti«. Huawei s tem briše meje, ki ločujejo pametne telefone in tablične ter prenosne računalnike.

S tem pa še niso izčrpane možnosti, ki jih nudi inovativni prenosnik MateBook 14s. Njegov zaslon lahko v zrcalnem ali razširjenem načinu brezžično prikažete še na računalniškem monitorju Huawei MateView. Tako povečana zaslonska površina še dodatno dvigne produktivnost dela, zato je Huaweiev prenosni računalnik popoln tudi za delo od doma.

Huawei Share pa ni edini trik v rokavu vrhunskega prenosnega računalnika. Drugi je programska oprema PC Manager s kupom funkcij, ki ravno tako vplivajo na zadovoljstvo uporabe ekosistema naprav Huawei. Med drugim omogoča preprosto povezavo v internet preko pametnega telefon, intuitivno snemanje posnetkov zaslona in zmogljivo upravljanje s fotografijami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.