Huawei P60 Pro: Mojstrovina v dizajnu, zmogljivosti in fotografiji

Huawei P60 Pro

Huawei P60 Pro, najnovejši paradni konj podjetja Huawei, je bil predstavljen z obljubo, da bo zagotovil najboljšo izkušnjo pametnega telefona v smislu dizajna, zmogljivosti in fotografskih sposobnosti. Po nekaj časa, preživetem z napravo, je jasno, da je Huawei resnično presegel samega sebe. V tem testu se bomo poglobili v funkcije in zmogljivost telefona Huawei P60 Pro, da se boste lažje odločili, ali je to pravi pametni telefon za vas.

Vsak telefon je edinstven

P60 Pro se ponaša z elegantno stekleno in kovinsko zasnovo, ki je vrhunska in udobna v roki. Osupljiv 6,67-palčni zaslon LTPO s prilagodljivo frekvenco osveževanja do 120 Hz zagotavlja gladko delovanje slike in poglobljeno vizualno izkušnjo. Dodatno gre pohvaliti zasnovo z odpornejšim steklom Kunlun Glass, ki telefon oz. njegov zaslon bolje varuje pred udarci in padci. P60 Pro pa je med drugim tudi prvi telefon na svetu, ki je prejel dvojni certifikat barvne natančnosti TUV Rheinland. Ozki robovi zagotavljajo impresivno razmerje med zaslonom in ohišjem, zato je napravo užitek uporabljati tako multimedijske vsebini, kot so videi in igre, kot za vsakodnevna resnejša opravila.

Pri dizajnu velja dodatno izpostaviti čudovito ohišje z bisernim vzorcem, ki naj bi bil na vsakem primerku drugačen in s tem edinstven. Moramo reči, da je res nekaj posebnega, zlasti, ko ga primeš v roke. Prava dizajnerska poslastica. Je pa res, da ta edinstvena oblika ne bo pisana na kožo vsakomur, saj marsikdo preferira kakšen bolj umirjen in neopazen ton na svojem telefonu.

Huawei P60 Pro

Na področju zmogljivosti mu težko kdo parira

Huawei P60 Pro je sicer zelo zmogljiv telefon, kar smo pri P seriji že tako ali tako navajani. Na našem testu se ni ustrašil niti podlegel pri nobenem opravilu. Delovanje je gladko in hitro tudi med intenzivnim večopravilnim delovanjem in igranjem iger. P60 Pro je opremljen z baterijo 4815 mAh s podporo za 88-vatno hitro polnjenje, kar v praksi pomeni cel dan intenzivne rabe. Podpira pa tudi 50-vatno brezžično in 7,5-vatno povratno brezžično polnjenje, kar zagotavlja varno in priročno uporabo kadarkoli in kjerkoli, npr. ko ste nekje na poti.

Na telefonu sicer teče operacijski sistem EMUI 13.1, ki temelji na Androidu. Odkar ima prepoved poslovnega sodelovanja z Googlom Huawei veliko vlaga v razvoj lastnega ekosistema HMS in v nekaj letih je stanje že zelo napredovalo. Uporabniška izkušnja je prijetna, izboljšuje pa se tudi stanje glede dostopa do aplikacij.

Tako središče predstavlja trgovina AppGallery, v kateri je na voljo že zelo veliko najbolj priljubljenih aplikacij in iger, dodatno pa si lahko pomagamo še z orodji GSpace in GBox, ki delujeta kot virtualni prostor in ki uporabnikom omogočata dostop do do Googlovih in vseh ostalih aplikacij, ki jih v AppGallery ni. Preizkušeno zadeva deluje dobro in ko se enkrat navadiš enega ali dveh korakov več, je uporaba telefona praktično enaka, kot bi na njem tekel običajen Android s trgovino Play.

Huawei P60 Pro

Kamera odlična v vseh pogojih

Kamera je nedvomno eden ključnih poudarkov P60 Pro, kot je bila to tudi že pri predhodnikih. Posledično so vsako leto pričakovanja uporabnikov večja in vsako leto Huawei nekako uspe premakniti mejo višje.

Opremljen je z Ultra Lighting glavno kamero, ki jo odlikuje fizično nastavljiva zaslonka na intervalu med f/1,4 in f/4, za svetlobo visoko prepustne leče in fotografsko tipalo z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Te bistvene izboljšave zagotovijo živahne fotografije pri šibki svetlobi in v celoti prikažejo podrobnosti v temi. Kamera obenem nudi tudi izjemno visok dinamični razpon, ki se izkaže v svetlobno zahtevnih prizorih, kot so sončni vzhod in zahod, zora in mrak. Izboljšan je še pogon za reprodukcijo podrobnosti XD Fusion Pro, ki pokaže celo sijaj na površini stekla.

Poleg izrednega preboja Ultra Lighting glavne kamere, je Huawei dosegel še revolucionaren preboj v nočni fotografiji z zaslonko f/2,1 Ultra Lighting telefoto kamere. Kaj je največ v industriji, ko gre za kamere z optičnimi povečavami? Zasluga za izboljšano sposobnost zajema svetlobe gre vgradnji za svetlobo prepustnejšega sistema leč objektiva in tipala z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Po zaslugi tega revolucionarnega napredka lahko med nočnimi sprehodi po mestu posnamete živahne fotografije, saj kamera zlahka zajame in poudari podrobnosti neonskih luči na strehah v daljavi.

Huawei P60 Pro

Vodilni je tudi Huaweiev fotografski način Super Moon, ki izkorišča izredne sposobnosti nove kamere z optično povečavo. Funkcija namreč poudari podrobnosti na površini naravnega satelita, a obenem ohrani podrobnosti ostalih predmetov na prizoru. To omogoči eksperimentiranje z astrofotografijo – ustvarjanje vizualnih iluzij lune nad drevesi in v oblakih za jasne in predvsem čudovite nočne fotografije.

Poleg tega pametni telefon Huawei P60 Pro uvaja teleobjektiv s spremenljivo goriščnico, s katero lahko nadzorujete razdaljo ostrenja in dosežete jasne slike od fotografiranja na dolge razdalje do makro bližnjih posnetkov.

Ta vsestranski sklop kamer zagotavlja odlične rezultate, saj omogoča zajemanje osupljivih fotografij in videoposnetkov v različnih svetlobnih pogojih. Še posebej impresiven je nočni način, ki omogoča zajemanje jasnih in podrobnih posnetkov tudi v okoljih s šibko svetlobo.

Huawei P60 Pro

Pod črto

Huawei P60 Pro je izjemen pametni telefon, ki se odlikuje po zasnovi, zmogljivosti in zmogljivostih fotoaparata. Je vreden nakup za vsakogar, ki išče vrhunsko napravo in je pripravljen sprejeti mali kompromis pri uporabniški izkušnji glede dostopa do aplikacij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.