Humanitarni konvoj šestih tovornjakov Rdečega križa Slovenije dostavil 25 tisoč litrov vode in 55 ton hrane v Ukrajino

Konec preteklega tedna je konvoj šestih tovornjakov v spremstvu Rdečega križa Slovenije dostavil humanitarno pomoč za prebivalce Ukrajine. Pomoč je bila dostavljena v logistični center Rdečega križa Ukrajine v Užgorodu na zahodu Ukrajine, od tod pa je bila še isti dan distribuirana prizadetim prebivalcem v Ukrajini.

Šest tovornjakov je v Ukrajino dostavilo skoraj 25 tisoč litrov vode in 55 ton hrane, ki je vključevala konzerve golaža in tune, testenine, prepečenec, piškote in žitno – sadne ploščice, več kot 29.000 sadnih kašic za otroke ter mlečno formulo za 40.000 obrokov za dojenčke.

Humanitarna pomoč je dostavljena v partnerskem sodelovanju s humanitarno organizacijo CARE Nemčija in bo omogočila več kot 112.000 obrokov za odrasle.

Pomoč je bila že isti dan odposlana v mesta Harkiv, Sumi, Kijev, Črnovice in ostala mesta na vzhodu Ukrajine. Tam jo bodo prostovoljci in zaposleni Rdečega križa Ukrajine razdelili prizadetemu prebivalstvu, še posebej tistim, ki so morali zapustiti svoje domove in so razseljeni po nastanitvenih centrih in začasnih zatočiščih v Ukrajini.

To je tako že sedmi kamion pomoči, ki ga je RKS namenil Ukrajini. V preteklih tednih je RKS prek gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca v Ukrajino dostavil 20 tisoč litrov vode in sokov.

rdeci.kriz@rks.si | Spletna stran

Rdeči križ Slovenije (RKS) je neodvisna, humanitarna organizacija nacionalnega pomena s poslanstvom z močjo humanosti izboljšati življenje ranljivih ljudi.

Prejšnji članekSlovenska smučarka Ilka Štuhec odpira novo poglavje s podjetjem Huawei
Naslednji članek»Za njih je glasba prihodnost, za nas priložnost, da pomagamo otrokom iz Ukrajine.«
rdeci.kriz@rks.si | Spletna stran

Rdeči križ Slovenije (RKS) je neodvisna, humanitarna organizacija nacionalnega pomena s poslanstvom z močjo humanosti izboljšati življenje ranljivih ljudi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.