Inženir energetike je poklic prihodnosti

Študent med montiranjem
Foto: on Fakulteta za energetiko

Fakulteta za energetiko je članica Univerze v Mariboru, ki svoje študijske programe izvaja v lokalnih okoljih dveh največjih energetskih bazenov v Sloveniji, v Krškem in Velenju. Za študente ima to veliko dodano vrednost, saj imajo možnost  neposrednega stika z velikimi energetskimi sistemi, s čimer lahko pridobljeno teoretično znanje še dodatno  dopolnijo v praksi.

Študenti se lahko odločijo za študij energetike na prvi stopnji, kjer lahko izbirajo med visokošolskim  strokovnim ali univerzitetnim študijskim programom, v nadaljevanju pa lahko študij nadaljujejo tudi na magistrskem študijskem programu druge stopnje ter doktorskem študijskem programu tretje stopnje.

Fakulteta za energetiko je manjša fakulteta, zato je pristop do študentov bolj individualen. Študenti imajo na voljo vrhunsko opremljene laboratorije, kar ustvarja odlične pogoje za kakovosten študij. Študenti so dejavno vključeni v projektno delo, kjer lahko v praksi uporabijo pridobljeno teoretično znanje in pridobivajo izkušnje pred vstopom na trg dela.

Glede na veliko povpraševanje po inženirjih energetike je zaposljivost diplomantov po končanem študiju nadpovprečno visoka. Po zadnjih zbranih podatkih je zaposljivost diplomantov Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru na prvostopenjskih programih 98,79%, na drugi stopnji 99,32% ter na tretji stopnji 100%.

Delodajalci diplomante Fakultete za energetiko prepoznavajo kot perspektiven kader s potrebnim znanjem širokega področja energetike.

Priključi se tudi ti!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.