iRobot Roomba, obvezen pripomoček za vse lastnike domačih živali

afafa

Čeprav so vsi robotski sesalniki Roomba dovolj zmogljivi, da poberejo dlake ljubljenčkov, so nekateri zaradi dodatnih funkcij primernejši od drugih. Na kaj morate biti pozorni, ko se odločate za nakup priljubljenega hišnega pomočnika?

1

Ni prave bojazni, da bi robot povozil psa ali mačko, niti, da bi se na njem vozila po stanovanju, kot kažejo smešni video posnetki. Ko čisti, se mu žival umakne izpod koles, saj se razmeroma hitro navadi na zvok robota.

Kljub temu pa ni odveč, če ima kamero, ki gleda v smeri vožnje, »zaklepanje« tipke na ohišju ter motor, ki je dovolj močan, da s tal potegne tudi najmanjše delčke dlak, ki pri nekaterih bolj občutljivih posameznikih povzročajo alergijo.

22Ni težko ugotoviti, da so za lastnike domačih živali najbolj primerni robotski sesalniki Roomba j7, zaradi večje sesalne moči pa še Roomba j9 ali kombinirana sesalnika in pomivalca tal Roomba Combo j5, j7 in j9.

Razlog, zakaj prav ti modeli, je preprost. Vidijo stvari na tleh pred seboj in se jim preprosto izognejo.

Dejali smo, da živali robotom ne povzročajo težav. Jih pa na tleh ležeče igrače ter posodi za vodo in hrano. Čeprav sta običajno vedno na istem mestu in skoraj vsi sodobni robotski sesalniki podjetja iRobot dovolijo, da v aplikaciji vrišete prepovedana področja, vseeno ni odveč, če se jim robot zna izogibati.

Redkeje, a vendarle, se zgodi, da žival za sabo pusti izmet, ki bi povzročil pravo manjšo katastrofo, če bi ga robot po nesreči razmazal po prostoru. Tudi zaradi tega podjetje iRobot za omenjene modele obljublja, da se bodo izognili zmešnjavi ali pa vam bodo brezplačno zamenjali robota. Obljuba je sicer lepa, a večina nas bo bolj vesela tega, da so prepričani v tehnologijo, kar dokazuje, da je prepoznavanje in izogibanje stvarem na tleh nadvse učinkovito.

3Naslednje prednosti, kjer robotom Roomba tekmeci ne pridejo do živega, sta krtači, vakuumski motor in filtri. Skupaj vplivajo na učinkovitost pobiranja najmanjših smeti s tal.

Dvojni nasproti vrteči se krtači pobereta čisto vse, kar se znajde pod njima, medtem ko filter HEPA zadrži celo najmanjše delčke ter tvorno pomaga preprečevati alergijske reakcije.

Mehka gumijasta površina krtač poskrbi, da ne poškodujeta tal in sta po zaslugi inovativne zasnove preprosti za čiščenje celo dolgih odpadlih dlak in las. Zavijejo se v zvitek znotraj krtače, od koder ga preprosto stresete in ne okoli oboda, kjer pri drugače zasnovanih nastane navitje, ki ga je težko odstraniti brez škarij ali noža.

5555Velika sesalna moč, s katero se ponaša Roomba j9, pride še posebej do izraza v stanovanjih, bogato prekritih s tekstilnimi oblogami in preprogami. V kombinaciji s strukturo površine krtač, ki otepa vlaka, to poskrbi za učinkovitejše sesanje v takšnem okolju.

V primeru, da so tla gladka in trda, potem velja razmisliti o eni od kombiniranih naprav Roomba Coombo j7 ali j9, ki poskrbita za redno brisanje tal in čiščenje sledi, ki jih je domača žival pustila na tleh po vrnitvi s sprehoda.

7

Čeprav omenjeni roboti sodijo med dražje, so brez kančka dvoma vredni vsakega centa. Vendar je obenem tudi res, da si jih vsi ne morejo privoščiti. To še zdaleč ne pomeni, da iRobot nima cenejših modelov za lastnike domačih živali. Ker so vsi roboti Roomba opremljeni z dvema krtačama in učinkovito sesajo, bodo prav tako dobra izbira.

Celo robot Roomba i5, ki ga odlikuje preprosta uporaba in ima manj bogat nabor možnosti upravljanja v aplikaciji. Ravno tako se ne more izogibati stvarem, zato je dobro, če od tam odstranite predmete, ki po nepotrebnem ležijo po tleh. Bodo pa tudi ti roboti s tal odstranili odpadlo dlako, naj bodo delčki še tako majhni.

Že nekaj časa so vsi roboti Roomba povezani v domače omrežje in dosegljivi od povsod preko aplikacije. Če sta ali niste lastnik domače živali, se vam jo splača uporabiti, saj dobite v roke orodje za nadzor nad delovanjem robota, prilagajanje urnika delovanja in zagon na daljavo, če se zanj pojavi potreba. Prepričani smo, da vas bodo roboti Roomba v vseh pogledih zadovoljili in dodajmo, da so obenem nadvse prijazni do hišnih ljubljenčkov.

8888

 

 

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.