Iskalnik Petal vam pomaga najti več

Zadnja posodobitev iskalnika Petal, ki je uradni iskalnik na pametnih telefonih Huawei, uvaja številne nove funkcije in izkušnjo uporabe na več napravah, da bi nam omogočil najti več.

Huawei je predstavil novo različico iskalnika Petal, privzetega iskalnika v ekosistemu mobilnih storitev Huawei (HMS). Zasnovan za priročno in intuitivno izkušnjo uporabe na več napravah, ne prinaša le novega videza, saj posodobitev uvaja še vrsto novih funkcij za učinkovitejše iskanje in izboljšano izkušnjo rabe na različnih napravah. S tem Huawei potrjuje zavezo, da bo zagotovil kognitivne iskalne zmogljivosti, ki drastično izboljšajo načine raziskovanja sveta in omogočajo, da zlahka najdemo, kar nas zanima. Tudi zaradi tega so mobilne storitve HMS vse bolj priljubljene. Uporablja jih namreč že več kot 730 milijonov uporabnikov.

»Nenehne izboljšave iskalnika Petal odražajo našo predanost povečanju zmogljivosti iskanja na podlagi tehnološkega napredka, s katerimi ta postaja bolj prilagodljiv, pametnejši in varnejši ter obenem nudi brezhibno uporabniško izkušnjo,« je povedal vodja poslovnega razvoja pri slovenski podružnici Huaweia, Uroš Miklavčič. »Tudi zadnja posodobitev je skladna z zavezo gradnje brezhibnega z umetno inteligenco podkrepljenega življenja in bogatimo strategijo ‘1+8+N’ popolnoma povezanega inteligentnega sveta v dobi omrežji 5G.«

Domače okolje s številnimi novostmi

Nova različica iskalnika Petal nudi številne nove in uporabniku prijazne funkcije, medtem, ko je po pomembnosti na vrhu seznama sprememb, posodobljena izkušnja iskanja. V spletni različici iskalnika lahko po načelu enega dotika takoj skočimo v svoja iskanja iz naslovne vrstice brskalnika (URL). Iskanje česarkoli je zato poenostavljeno. Prejšnja iskanja in podrobna zgodovina iskanj pa je dostopna v novem zavihku »nedavno« (Recent). Da bi bilo iskanje po zgodovini čim bolj preprosto, je vsak vnos označen tudi s časom in dnevom nastanka.

Huawei je v iskalniku Petal uvedel še številne druge izboljšave, ki pomagajo uporabniku pri njegovih iskalnih željah. Zadnja različica prinaša ikono »nazaj« (Back) na vsaki strani z rezultati iskanja, da se hitreje in predvsem preprosteje vrnemo na izhodiščno stran. Iskalnik Petal sicer za vsako poizvedbo ustvari novo stran, da ne izgubimo doseženega napredka in lahko sočasno izvedemo veliko iskanj, s čimer je močno izboljšanja njihova učinkovitost.

Poleg tega iskalnik na začetku priporoča iskalne poizvedbe glede na lokacijo in zgodovino iskanja, da bi prek funkcije »išči v bližini« (Search Nearby) lahko ponudil prilagojene rezultate. Prav tako je nadgrajena funkcija iskanja aplikacij. Ocene so prikazane navpično na različnih zavihkih, s čimer je izboljšana njihova opaznost. Z zadnjo posodobitvijo pa dobite še dostop do izjemno uporabnih funkcij, kot sta »zbirka« (Collection) in »prevajanje« (Translate).

Izboljšani iskalnik Petal nudi še način »zen« (Zen Mode), ki med premikanjem navzdol odstrani zavihke na dnu strani, s čimer poskrbi za poglobljeno izkušnjo uporabe, poleg tega pa nudi še nekatere druge posodobitve uporabniškega vmesnika, vključno z bolj gladkim preklapljanjem med stranmi in povečanim obsegom seznama rezultatov iskanja. Ti so hkrati organizirani v obliki kartic z večjim obsegom kontekstualnih informacij, kar spodbuja angažiranje uporabnika.

Izboljšane možnosti lokalnega iskanja

Iskalnik Petal se ponaša z več popolnoma novimi ključnimi funkcijami, ki pripeljejo uporabniško izkušnjo na višjo raven. Takoj poleg zavihka »za vas« (For You) je zavihek »pametna bližina« (Smart Nearby), kjer najdemo lokalizirane rezultate iskanja različnih kategorij, vključno z nakupovanjem, hrano, pijačo, zanimivostmi in drugim. Funkcija omogoča hitro iskanje v okolici, kar pomaga nam in hkrati nudi komercialno podporo lokalnim partnerjem.

Več priložnosti za sodelovanje med poslovnimi partnerji in uporabniki iskalnika Petal zagotavlja funkcija »sporočanje« (Messages), kjer prejemamo obvestila in promocije lokalnih podjetij. Koristi imamo oboji. Podjetja dobijo dostop do strank, medtem ko mi v svoji okolici najdemo ponudnike storitev, za katere morda sploh nismo vedeli.

Posodobitev iskalnika Petal predstavlja tudi zavihek »pomočnik Petal« (Petal Assistant), ki omogoča pregled informacij iz koledarja ter priporočil za branje v kategorijah »Moj Dan« (My Day) in »Trenutki« (Moments). V prvi kategoriji je vrsto kartic z informacijami, ki poenostavijo organizacijo dneva, vključno z nastavljanjem opomnikov. Priporočila za branje pa so povezava z osebnimi interesi ali trenutno lokacijo. Pomočnik Petal je na voljo tudi kot glasovni pomočnik za preprosto prostoročno iskanje.

Huawei je sočasno predstavil še spletno različico iskalnika Petal, ki omogoča zmogljivo spletno iskanje neodvisno od operacijskega sistema in brskalnika. Spletna različica je podobna aplikaciji, nudi enake funkcije in je zasnovana za največjo mogočo združljivost z napravami.

Kar je tam, je tam za vas!

Poosebljanje je velika tema novega dizajna iskalnika Petal, zato je Huawei poleg posodobitev iskalnega mehanizma in priročnih funkcij, popolnoma preoblikoval domačo stran. Osvežena stran zavihka »za vas« (For You) je na primer opremljena z novimi funkcijami in razdelki, ki omogočajo, da iskano najdemo v izjemno kratkem času.

Neposredno pod naslovno vrstico (URL) je razdelek »iskalni kanal« (Search Channel) napolnjen z raznovrstnimi ikonami. Vsaka nas preusmeri na kanal, kjer najdemo želene informacije. Poleg osnovnih kategorij, kot so potovanje, novice in zabava, namreč nudi podporo izbranim partnerjem, kot so Trip.com, AliExpress in BBC. Na ta način zlahka dostopamo do informacij in vsebin, ki jih ti nudijo v aplikacijah ali spletnih storitvah s preprostim potegom prsta levo ali desno.

Ker je vizualno iskanje vse bolj priljubljeno, je Huawei izboljšal zmogljivosti iskanja slik. Orodje je sposobno najti želeno sliko oziroma fotografijo na podlagi zanimanja in vedenja ter poleg tega prikaže tudi tiste, ki so na videz podobne trenutnim rezultatom, s čimer je učinkovitost iskanja večkrat povečana. Poleg tega iskalnik Petal uvaja prikaz nakupovalnih oglasov med rezultate iskanja slik, da še na ta način podprl svoje partnerje.

Naslednje je »polje z novicami« (News Box), napolnjeno z iskalnimi poizvedbami, ki temeljijo na zgodovini brskanja in kliki na spletne povezave. Tudi to pomaga pri hitrejšem iskanju. Na voljo je še poosebljen vir novic, predstavljen v neskončnem premičnem seznamu, da smo vedno na tekočem z dnevnim dogajanjem doma in v svetu.

Preprosto iskanje aplikacij, novic, slik in še česa

Iskalnik Peta prinaša izboljšave in posodobitve za izboljšano uporabniško izkušnja iskanja ter celo vrsto novih funkcij. S tem pa njegov razvoj ni zaključen. Huawei bo aplikacijo razvijal tudi v prihodnje, da bi nam pomagal preprosto iskati aplikacije, novice, slike in druge vsebine oziroma storitve. Nova različica iskalnika je na voljo uporabnikom naprav z mobilnimi storitvami Huawei, in sicer v trgovini AppGallery.

Spletna različica iskalnika Petal je na voljo na naslovu https://www.petalsearch.com/.

Nove naprave Huawei

Iskalnik Petal boste med drugim našli tudi na najnovejših telefonih Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki navdušujeta z izjemnima cenama 499 € oziroma 349 €. Poleg njiju pa je Huawei nedavno predstavil še odlično serijo ur Watch GT 3, prenosnik MateBook 14s in ukrivljen monitor MateView GT, ki bodo kmalu na voljo tudi v Sloveniji.

Za več informacij o novostih Huawei obiščite: consumer.huawei.com/si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.