Je smiselno igrati igre na poti v šolo ali na delo?

Crowd of people on bus squeeze afternoon in city traffic jams young women sitting in public transport coming back from college work boy coming back from school holding phone in hand watching videos
Foto: Three Spots iz iStock

Pandemija koronavirusa je v številnih ljudeh ponovno vzbudila iskro strasti do igranja iger. Ljudje, ki do zdaj za to niso imeli časa, so se naenkrat znašli s preživljanjem več časa doma. Tu pa jih mamijo razprodaje najbolj vročih novih iger. Toda, ko se bo svet začel vračati v normalne poti, se bodo vrnila tudi dolga prevažanja v šolo in na delo. Toda ne boj se! Med potjo lahko še vedno igraš. Spodaj ugotovi, kako.

Nintendo Switch

Začnimo s trenutno najbolj priljubljeno prenosno igralno napravo, Nintendo Switch. Ta je verjetno najbolj popolna naprava med prevozom, saj gre za hibrid med prenosno in klasično televizijsko konzolo. Uporabiš ga lahko kot ročno igralo na vlaku ali med malico in kasneje priklopiš na televizijo doma.

Prednosti Nintendo Switcha

 • Je zelo priljubljen, kar pomeni, da dosti razvijalcev aktivno izdeluje igre zanj. Tako ne bo velik izziv najti nove zabavne igre.
 • Pojavljajo se govorice, da pride v letu 2021 Nintendo Switch Pro.
 • Je hibridna naprava, tako da dobiš najboljšo ročno konzolo, kot tudi tradicionalno televizijsko konzolo.
 • V letu 2021 pride nanj število odličnih iger, med njimi LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, Super Mario 3D World, Little Nightmares II, The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2.

Slabosti Nintendo Switcha

 • Cena konzole in iger zanjo so relativno statične in rahlo drage. Tu ne pričakuj hudih razprodaj.

Če nimaš specifičnih iger, ki jih lahko igraš le na drugih ročnih konzolah, kot sta PS Vita ali Nintendo 3DS, ti priporočamo Switch.

Pretočne igre

Če dosti potuješ, nimaš vedno dostopa do fizične igralne naprave. Toda z razvojem računalništva v oblaku lahko pretakaš prvorazredne igre na svoj telefon ali prenosnik. Spodaj je nekaj izmed možnosti za to.

Nvidia GeForce Now

GeForce Now je oblačna pretočna storitev, ki ti omogoča igranje iger, ki jih že imaš, na številnih napravah. V bistvu je virtualni gaming računalnik, ki živi na Nvidijinih strežnikih, do katerega lahko dostopaš kadarkoli. Igre lahko pretakaš na skoraj vsak prenosnik, Android napravo, iPhone ali iPad. Če na primer želiš igrati ARK: Survival Evolved na svoji tablici, se moraš samo vpisati v svoj račun GeForce Now in že lahko igraš svojo igro s Steama znotraj brskalnika. Če želiš v igri kakšno bližnjico, lahko kupiš ARK Survival Evolved račune na spletu.

Za igranje lahko uporabiš katerikoli kompatibilni kontroler, kot sta Xbox ali PlayStation kontrolerja.

Prednosti GeForce Now

 • Svoje najljubše igre lahko igraš na skoraj vsaki napravi.
 • Uporabiš lahko svoj najljubši kontroler.
 • Ni ti treba ponovno kupiti iger samo za to platformo.

Slabosti GeForce Now

 • Pretakaš lahko le igre, ki jih že imaš – tu ne gre za gamersko verzijo Netflixa.
 • Nekateri razvijalci so pred kratkim blokirali svoje igre na tej stortivi.

Google Stadia

Če si ne lastiš dosti iger in želiš dostop do velikega kataloga, je ena izmed možnosti Google Stadia. Ta omogoča igranje zbirke iger na tvojem prenosniku, namiznem računalniku, telefonu ali tablici. Stadia ima na voljo brezplačno in mesečno naročnino. Nekatere igre moraš kupiti, veliko pa jih dobiš v plačljivem paketu.

Igranje na pametnih telefonih

Igranje na mobilnih telefonih se drastično spreminja. Z vedno večjo zmogljivostjo grafičnih procesorjev, velikim interesom razvijalcev in cvetočo skupnostjo mobilnih gamerjev, je to področje veliko boljše, kot je bilo kadarkoli prej. Poglejmo najboljše telefone za igranje iger.

 • Nubia Red Magic 5G – vsebuje 144-Hz ekran, ventilator in tekoče hlajenje, vibracije v igrah in še več.
 • Asus ROG Phone 3 – ima 144-Hz ekran in odlično zmogljivost baterije.
 • Black Shark 3 – je malo cenejši od drugih, a še vedno polnomočni igralni telefon. Vsebuje tekoče hlajenje, 90-Hz ekran ter podporo za 5G in WiFi 6.

Najboljše igre za pametne telefone

 • Fortnite – podpira navzkrižno igranje (crossplay), tako da lahko kupiš poceni Fortnite račun in igraš skupaj s svojimi prijatelji, ki igrajo na namiznem računalniku ali konzolah. Malo težje jo je igrati s kontrolerjem, toda igra teče zelo gladko za igro s 100 igralci.
 • Minecraft – v katerem lahko ustvariš in odkrivaš svoj svet s telefona!
 • Mario Kart Tour – je zelo zabavno za igranje in izgleda odlično. Sedaj ima na voljo tudi večigralnost, da lahko igraš s prijatelji.
 • Call of Duty: Mobile – omogoča igranje tvojih najljubših klasičnih CoD map na mobilniku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.