Kako tehnologija spreminja in izboljšuje življenjski slog žensk

V času, ko so načela enakosti med spoloma postala še bistvenejša, se je izboljšal tudi dostop žensk do virov, ki jim omogočajo, da se lahko bolje izrazijo. Tehnologija je prav tako izjemno pomembna pri krepitvi vloge žensk, zlasti na področjih, kot sta duševno in reproduktivno zdravje. Pravzaprav gre za dve kategoriji zdravja, ki sta nekoč veljali za tabuizirani temi, a sta bili vedno ključni za dobro počutje žensk po vsem svetu.

Na srečo so pametne nosljive naprave postale odlično orodje, s katerim lahko ženske najdejo podporo, ki jo potrebujejo na teh področjih. Nosljive tehnologije počasi vključujejo tudi več estetskih elementov, kar pomeni bolj zanimive ure, ki ne služijo le kot zdravstveni monitorji, temveč tudi kot modni dodatki. Huawei je postal vodilni na tem področju, saj je za svoje najnovejše nosljive naprave izdal nov manifest blagovne znamke – Fashion Forward. S tem, ko na novo piše pravila, dokazuje, da prihodnost nosljive tehnologije ni le pametna, temveč tudi elegantna.

S svojo personalizirano pametno uro lahko izrazite lastno edinstvenost

Minili so časi, ko so bile pametne ure narejene zgolj zaradi svoje funkcije. Zanimivo je, da so potrošniki začeli pametne ure obravnavati kot modne dodatke in zahtevajo več inovativnih sprememb na področju estetskega izgleda pametnih ur. Zaradi naraščajočega povpraševanja, blagovne znamke, kot je Huawei, svoje nosljive tehnologije usmerjajo v modo. Z vključevanjem najnovejših modnih trendov in brezčasne tradicije izdelave je Huawei izdelal elegantne in napredne pametne ure, kot je HUAWEI WATCH GT 4, ki uporabnikom zagotavljajo najboljše lastnosti oblikovanja in delovanja. V primerjavi s prejšnjo generacijo ur HUAWEI WATCH GT 3 Pro, so nove ure zdaj tanjše in lažje ter vsebujejo izboljšane funkcije za zdravje in fitnes.

HUAWEI WATCH GT 4 je na voljo v 8 različicah, vendar je izdaja Pendant v velikosti 41 mm zasnovana posebej za sodobne ženske. HUAWEI WATCH GT 4 je izdelan z leskom in strukturo nakita, zato se ujema z različnimi oblačili, od vsakdanjih do formalnih. Naj bo zlata, bela, črna ali srebrna, vsaka barvna različica je bila ustvarjena tako, da dopolnjuje različne življenjske sloge žensk; od športno elegantnih dam, ki uživajo v pohodih in pustolovščinah na prostem, do vplivnih poslovnih žensk, ki se morajo pogosto obleči, da naredijo vtis.

Če to še ni dovolj, lahko uporabniki prilagodijo tudi številčnico ure po svojih željah in izbirajo med 25.000 vzorci. S toliko kombinacijami slogov, boste zagotovo našli tistega, ki najbolje predstavlja vašo osebnost.

Funkcionalne zdravstvene funkcije, ki spremljajo spremembe v telesu

ura_1Stil brez vsebine ni nič. Zato Huawei zagotavlja, da njihov napredek na področju oblikovanja ne bo zaostajal za njihovimi inovacijami na področju tehnologije za zdravje in telesno pripravljenost. Huawei je sprejel posebne ukrepe, s katerimi zagotavlja, da ta prizadevanja še naprej vključujejo zdravje žensk. Inovacijo je uvedel leta 2018, ko je razvijalka pri Huaweiju ugotovila, da le majhen delež žensk redno spremlja svoje zdravje, predvsem svoj menstrualni cikel. Kmalu je njena zamisel zrasla in se razcvetela v ekipo za raziskave in razvoj na področju zdravja žensk, ustanovljeno v podjetju Huawei. Ekipa trenutno združuje strokovnjake z več področij, kot so klinična medicina, bioinženiring, računalništvo, matematika in informacijske tehnologije.

Od takrat je Huawei začel izvajati različne študije o menstrualnem zdravju. Ekipa za raziskave in razvoj je prav tako sodelovala s strokovnjakom za reprodukcijo in dednost Huangom Hefengom iz porodnišnice in ginekološke bolnišnice univerze Fudan, pri ustvarjanju pametnega koledarja za vodenje menstrualnega cikla. Ekipa je uspešno uvedla različne tehnologije za sledenje ciklusa z novimi pametnimi urami Huawei, najnovejša različica Menstrual Health Management 3.0 pa je bila predstavljena skupaj s HUAWEI WATCH GT 4. S pomočjo pametne tehnologije lahko najnovejša različica napove prvi dan menstruacije s 30 % večjo natančnostjo v primerjavi z običajnimi pametnimi urami, kar ženskam omogoča, da se pripravijo na spremenljive zahteve svojega telesa med menstrualnim ciklusom.

Dobro počutje se začne od znotraj

ura_1Znano je, da se ženske v življenju pogosto soočajo z različnimi vrstami stresa. Da bi ženskam pomagali do dobrega počutja, blagovne znamke, kot je Huawei, poskrbijo, da lahko ženske dosežejo celostno dobro počutje ki izvira od znotraj navzven.

Funkcije sledenja zdravju pametne ure HUAWEI WATCH GT 4 pomagajo ženskam spremljati tudi druge zdravstvene težave, kot sta spanje in obvladovanje stresa. Raziskave so pokazale, da ženske poročajo o več težavah s spanjem in so v primerjavi z moškimi bolj izpostavljene tveganju za diagnozo nespečnosti. Da bi se spopadli s temi težavami, lahko Huawei TruSleepTM 3.0 ženskam omogoči boljše razumevanje njihovih spalnih ciklov in navad ter jim daje nasvete za optimizacijo počitka. Poleg tega funkcija spremljanja spanja pametne ure HUAWEI WATCH GT 4 zaznava tudi pravilnost uporabnikovega dihanja med spanjem, kar omogoča nadzor nad zdravjem dihal med spanjem.

Vzdrževanje telesne kondicije je prav tako sestavni del uravnoteženega življenjskega sloga, saj ženskam daje moč in endorfine, pomembne za življenje. HUAWEI WATCH GT 4 z najnovejšo tehnologijo TruSeenTM 5.5+ je uvedel nove fitnes funkcije, kot sta Stay Fit in Activity Rings 3.0, ki uporabnice motivirajo h gibanju. Funkcije omogočajo, da je sledenje telesnim dejavnostim bolj prilagojeno posamezniku, ženskam pa omogočajo tudi izboljšano metodo za celostno upravljanje ravni telesne pripravljenosti in teže, kar lahko prepreči nezdravo zatekanje k neznanstvenim taktikam hujšanja in pridobivanja telesne teže.

Nove smernice na področju zdravja žensk

Huawei ima v svojih prihodnjih načrtih za pametne ure še več idej in načrtuje poglobljene raziskave na področju pogostih zdravstvenih težav žensk, kot je sindrom policističnih jajčnikov (PCOS). Huawei bo prek partnerstev z medicinskimi ustanovami svojo tehnologijo TruSeenTM 5.5+ zagotovil tudi za več projektov na področju zdravja jajčnikov, ki bodo imeli koristi od zmogljivosti tehnologije za zaznavanje temperature, variabilnosti srčnega utripa in menstrualnega cikla.

Z večjo pozornostjo, ki se namenja zdravju žensk, je prihodnost zdravstvene tehnologije, usmerjene v ženske, videti vse bolj svetla.

Cene in dostopnost

Na Slovenskem trgu lahko izbirate med tremi različicami ur s 46 mm ohišjem in tremi različicami z 41 mm ohišjem.

Priporočene cene v Sloveniji se gibajo od 279,00€ (41 mm bela različica) do 379,00€ (46 mm kovinska različica).

Za več informacij obiščite spletno stran: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.