Kakšne nastavljive mize lahko izbirajo mladi?

Ergonomic woman standing posture when using a computer
Foto: Epiximages iz iStock

Učenje, delo, pisanje, branje, risanje, brskanje po računalniku, raziskovanje in še mnogo drugega. Vse to počnemo za mizo. Lepo je sedeti, a še lepše je skrbeti za zdravje in lastno počutje. Zakaj ne bi z enim pripomočkom zajeli vse troje hkrati? Produktivnost, zdravje in veselje se lahko izboljšajo z uporabo nastavljive mize. Kakšne nastavljive mize so mladim na voljo? Preverili smo vse aspekte nastavljivih miz, ki ti bodo prišli prav med izbiro in nakupom nove mize.

Zakaj bi izbral nastavljivo mizo?

Me veseli, da si vprašal. Nastavljive mize imajo veliko več prednosti, kot bi si jih lahko mislil. Zmanjšujejo bolečine v hrbtu, pomagajo ti nadzorovati telesno težo, tvoja produktivnost se poviša, imel boš več energije in volje, obenem pa bo veliko manj možnosti za bolezni srca in ožilje. Izboljšanje življenja je na dosegu tvoje roke, samo za novo mizo boš moral stopiti. In ta naj bo nastavljiva.

Med kakšnimi nastavljivimi mizami pa lahko izbiram?

Izbire je malo morje, vseeno pa je to izbiro pametno razdeliti v nekaj predalčkov. In ja, tudi predale imajo. V osnovi pa lahko mize izbiraš v različnih barvah mize, barvah stojala, dimenzijah in nosilnosti.

  • Barva mize in stojala je pomembna predvsem za sovpadanje z ostalimi elementi v tvoji sobi, pisarni ali drugih prostorih. K sreči je izbire barv veliko. Pri stojalih lahko izbiraš med osnovnimi barvami, pri površini mize pa imaš izbire več. Profesionalizem že v mladih letih ti ne bo ušel.
  • Nosilnost mize nosi veliko težo pri izbiri mize. Le redko se bo zgodilo, da boš presegel nosilnost nastavljivih miz. Če pa se bo to zgodilo, pa večina miz ponuja visoko nosilnost mize. Povprečna nosilnost znaša 100 kilogramov, a trpežnejše mize lahko zdržijo tudi več kot 120 kilogramov.
  • Dimenzije so tisti podatek, ki ti jo bo pomagal umestiti v prostor. Izbiraš lahko med kotnimi, klasičnimi ali po meri narejenimi mizami. Pri sebi razmisli kaj vse boš imel na mizi in koliko prostora boš za vse to potreboval. Povprečna površina mize, ki zadovoljuje potrebam, je 1200×800 mm. Izbira je ponovno tvoja.
  • Višina mize pa je najbolj pomemben podatek pri nastavljivih mizah. Zato smo tudi tukaj, kajne? Večina miz se lahko spusti vse tja do šestdesetih centimetrov in dvigne preko sto dvajset centimetrov. Vsekakor pa obstajajo tudi višje mize, ki bodo primerne za tiste višje osebe.
Dimenzije in raznolika izbira miz
Foto: on ProSigma

Kaj je to električna miza?

To ni hkrati nič posebnega in je nekaj zelo imenitnega. Vsekakor ne pomeni, da te bo miza stresla ali osebo, ki ni zaželena ob mizi. Pomeni to, da ti miza sama pomaga pri nastavljanju višine. Ker govorimo prav o nastavljivih mizah, je potrebno višino nastaviti tako, da bo primerna tebi. Pritisk na gumb in miza se dvigne. Še en pritisk in miza se zniža.

Prepričali ste me, nastavljiva miza je edina izbira

Res je tako. Veseli nas, da si istih misli. V življenju mlade osebe, ki se uči ali dela, ni lepšega kot izbiranje nove mize. Če je ta nastavljiva in izboljšuje življenje pa je to prava dogodivščina. Pri izbiri ti bodo z velikim veseljem pomagali strokovnjaki za nastavljive mize. Ne boš razočaran, saj bo izboljšan vsak pogled tvojega življenja. Vse pa se začne z nastavljivo mizo. Izberi si svojo nastavljivo mizo in si izboljšaj življenje.

Foto: on ProSigma
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekProjekt Galileo: v iskanju zunajzemeljske tehnologije
Naslednji članekŠtudentska poroka na hitro ali veliko poročno slavje? Koliko stane poroka v Sloveniji?
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.