Kateri kondom je pravi zame?

cheerful young man holding condom and doing thumb up gesture isolated on pink
Foto: LightFieldStudios iz iStock

Varnost mora vedno biti na prvem mestu, ni važno, kaj počnemo. Še posebej pomembno pa je, da prakticiramo varno spolnost. Ne samo zato, ker se s tem izognemo nosečnosti, pač pa tudi zato, da se izognemo spolno prenosljivim boleznim. Pri izbiri kondoma pa moramo biti pozorni na dva pomembna dejavnika.

Prvi je seveda velikost. Čeprav te lahko mika izbira največjega, ti v praksi to ne bo pomagalo. Izbrati moraš namreč pravo velikost, ki bo nudila največjo zaščito. Druga stvar, na katero moraš biti pozoren, je material. Kondomi so večinoma narejeni iz treh glavnih sestavin: naravnega lateksa, sintetičnih materialov in jagnječje kože. Največ proizvajalcev uporablja ravno lateks, čeprav se vse več ljudi tega izogiba. Lateks namreč lahko povzroči alergične reakcije in izpuščaje.

Izbiraš lahko tudi med različnimi vrstami kondomov. Skyn Original je klasika, s katero ne moreš zgrešiti, saj se ponaša z naravno barvo, mehkobo in udobjem. Skyn Extra Lubricated pa z 40 % več lubrikanta zagotavlja maksimalno ugodje in povečuje intenzivnost doživetja.

Če ne veš, katerega izbrati, je dobra opcija komplet različnih kondomov, kot je na primer Lifestyles Variety Selection. V njem dobiš 3 ultra tanke, gladke kondome z lubrikantom, 3 rebraste kondome z izboklinicami na površini, 3 rebraste kondomi za bolj intenzivno stimulacijo in užitek in 3 kondome z okusom jagode. Tako lahko poskusiš vse in ugotoviš, kateri ti najbolj odgovarja.

Skyn je blagovna znamka kondomov z najbolje prodajanim kondomom brez lateksa na svetu. Kondomi ne vsebujejo naravnega lateksa in so narejeni iz mehkega in udobnega materiala SKYNFEEL (poliizopren). Omogočajo naravno prilagajanje in občutek. Kondom združuje čvrstost klasičnega kondoma in visoko stopnjo občutljivosti ultra tankega kondoma. Ker so izjemno mehki in tanki, nudijo resnično intimno spolno izkušnjo.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKrvodajalske akcije v marcu 2021
Naslednji članekRazpis Erasmus+ Filozofske fakultete Univerze v Mariboru

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.