KKŠ-jeva podpora nadobudni mladi literarni ustvarjalki

Avtorica Neža R. Jamnik na premieri

V soboto, 2. oktobra 2021, je v kavarni Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani potekala premierna predstavitev pesniške zbirke z naslovom Julij avtorice Neže R. Jamnik.

Mlada literarna ustvarjalka Neža R. Jamnik na premieri svoje druge pesniške zbirke Julij.

O zbirki

Avtoričina druga zbirka pesmi je razdeljena na poglavja zanikanja, jeze, pogajanja, žalosti in sprejemanja. Vsebina pred bralca postavlja vprašanja o minevanju, odpuščanju do sočloveka in položaju ženske v današnji družbi. Natančneje gre za njeno refleksijo skozi lik Medeje in Antigone.

Portreti

Poleg dvaintridesetih pesmi je knjiga obogatena s čudovitimi portreti avtorice, ki so jih v objektiv ujele mlade slovenske fotografinje Taja Košir Popovič, Samantha Kandisky, Tjaša Barbo in fotograf Jaka Mojškerc. Samo ozračje pesmi je moč začutiti tudi skozi kreacije študentov Naravoslovno tehniške fakultete, v katerih je pozirala mlada ustvarjalka.

Poleg pesmi vsebuje zbirka tudi številne portrete mladih slovenskih fotografov.

O avtorici

Avtorica zbirke je tudi članica in aktivistka na področju kulture v Klubu koroških študentov. Izid knjige je nastal v sodelovanju s Klubom, ki se trudi spodbujati literarno sceno ne samo na Koroškem, temveč med vso mlado populacijo v Sloveniji.

info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.