KKŠ-jevo leto 2021, leto polnih (ne)pričakovanj

KKŠ ekipa aktivistov v letu 2021. (Vir: Maj Lampreht, KKŠ).

Ko sem lani decembra prevzel vodenje največje mladinske organizacije na Koroškem, smo bili sredi največjega »lockdowna«. Zadeva je bila sprva zelo čudna, saj se na začetku z večino aktivisti sploh nismo spoznali, kaj šele videli v živo.

Skok v 2021

Kljub temu smo leto 2021 začeli s polno optimizma, v upanju, da bo »kmalu bolje«. Naš cilj je bil, da bomo lahko naše delo na klubu kmalu spravili v normalno stanje. Tako smo v prvih štirih mesecih veliko energije posvečali razmišljanju izven ustaljenih okvirjev in si skušali odgovoriti na vprašanje: Kako narediti spletne dogodke bolj zanimive?

Odgovor na to vprašanje so bili številni spletni dogodki, ki so privabili in vključevali obiskovalce na različne načine: od tedenskih športnih vadb v mesecu februarju, do tedenskih kuharskih izzivov v aprilu.

Športu in kulinariki sta kmalu sledila tudi ekologija in kultura. Pri ekologiji so v sklopu dneva Zemlje cel mesec potekale različne čistilne akcije po celotni koroški regiji, predavanja in zbiralne akcije oblačil. Pri kulturi pa smo ponovno izvedli razpis za mlade koroške umetnike in izpeljali razstavo lanske nagrajenke razpisa v Galeriji Ravne.

V pričakovanju poletja

Nato smo se vsi veselili poletja, saj smo pričakovali omilitev ukrepov ter bolj sproščene večje dogodke (v živo!). Zatorej smo tudi poleti izvedli izjemno obiskan športni turnir na Prevaljah. Celo poletje smo bili prisotni tudi na Ivarčkem jezeru, kjer smo skupaj s pomočjo ekipe Ivarčkega prenovili športna igrišča.

S koncem poletja pa …

Žal smo jeseni bili zaradi nove razsežnosti epidemije primorani preklicati načrte za naše že tradicionalne Koroške gavde. Smo se pa zato bolj posvečali notranjemu delovanju in prenovili in ustvarili nove klubske prostore, ki bodo v novem letu dostopni prav vsem našim članom. Še posebej sem vesel, da smo kljub vsemu lahko decembra leto zaključili s tradicionalnim festivalom Koroška, kdo si?, v sklopu katerega smo tudi organizirali Koroški večer

KKŠ je že pripravljen na 2022

Skratka, leto 2021 na Klubu koroških študentov je bilo pestro, zanimivo, zmedeno, težko in pravzaprav naravnost izjemno. Rad bi se zahvalil celotni ekipi aktivistov KKŠ, saj so z nesebičnim delom, trudom in iznajdljivostjo pustili pečat v naši regiji in pripomogli k boljši kakovosti življenja mladih na Koroškem. Danes gledamo v 2022 z obilico optimizma, saj nas čaka nekaj kar precej velikih projektov! 😉

Avtor: Nejc Švajger

logo Klub Koroških Študentov
info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Prejšnji članekMikroplastika povezana z vnetno črevesno boleznijo
Naslednji članekNe vino, to zimo pijemo kuhan gin!
logo Klub Koroških Študentov
info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.