Klub koroških študentov na izobraževanju na Islandiji

Za kakovostno mladinsko delo so izobraževanja prostovoljcev nepogrešljiva, saj lahko tako zagotovimo izpopolnjevanje in nadgradnjo znanj, kar se odraža v kakovostnejši pripravi projektov. Predstavniki Kluba koroških študentov so tako bili sprejeti na mednarodno izobraževanje na Islandiji z naslovom Empower Inclusiv-Ability, ki je bilo financirano s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Izobraževanje je potekalo med sredo, 10. novembrom, in petkom, 12. novembrom, v mestu Keflavik, ki je od islandske prestolnice Reykjavika oddaljeno dobrih 30 kilometrov. Aktivnosti se je udeležilo kar 31 predstavnikov nevladnih organizacij in nacionalnih agencij iz Bosne in Hercegovine, Estonije, Francije, Nemčije, Madžarske, Islandije, Latvije, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške in Slovenije.

Tema izobraževanja je bila inkluzivnost pri organizaciji mladinskih projektov s poudarkom na vključevanju mladih s posebnimi potrebami. Udeleženci so prejeli znanja, kako pristopati pri pripravi in implementaciji mladinskih projektov, ki vključujejo mlade s posebnimi potrebami, katera praktična orodja uporabljati in kako ustvarjati inkluzivna učna okolja. Pomemben del izobraževanja so bila tudi predavanja o možnostih, ki jih na tem področju ponujata programa Erasmus+ in Evropska prostovoljska enota, hkrati pa so udeleženci imeli možnost predstavitve lastnih organizacij, izmenjave dobrih praks, izmenjave izkušenj, mreženja, spoznavanja drugih držav in vzpostavljanja novih potencialnih partnerstev.

Predstavniki Kluba koroških študentov so izobraževanje izkoristili tudi kot priložnost raziskovanja čarobnosti Islandije. Ogledali so si kar nekaj naravnih znamenitosti, kot so gejzirji, slapovi, nacionalni park ter mesti Keflavik in Reykjavik.

Pri organizaciji dijaških in študentskih dogodkov se vse premalo zavedamo, da so študentje tudi mladi z gibalnimi ovirami in drugimi posebnimi potrebami, zato je izobraževanje predstavljalo dragoceno izkušnjo pri pridobivanju kompetenc in znanja, za katera upamo, da jih bomo lahko v prihodnje implementirali tudi pri projektih na Klubu koroških študentov in tako naše dogodke naredili inkluzivnejše.

Anže Šumah

info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Prejšnji članekStrah pred okoljsko katastrofo
Naslednji članekObvezno cepljenje ni nič novega
info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.