KOROŠKA GAVDA: Občinstvo pelo tako na glas, da se izvajalci na odru med seboj sploh niso slišali

DJ at work
Foto: Marcela Laskoski iz Unsplash

V torek, 23. marca 2022 se je v Klubu Cvetličarna v Ljubljani odvijal prav poseben dogodek. Po dveh letih in pol smo v Klubu koroških študentov zopet organizirali KOROŠKO GAVDO, na kateri so nastopali glasbena skupina Mambo Kings in Abba Mia – Tribute Band legendarne glasbene skupine ABBA ter DJ Million Smart.

V ritmu sedemdesetih …

V Klubu koroških študentov letošnje leto obeležujemo 70. obletnico obstoja našega kluba, zato smo aktivisti dogodke vsakega meseca odeli v barve posameznega desetletja. Marec je tako potekal v stilu sedemdesetih, ko so se po radiu predvajali svetovno znani komadi skupine Abba (npr. Dancing Queen, Mamma mia, Gimme Gimme Gimme!). Ravno iz tega razloga smo organizirali gavdo (ne sir gaudo, ampak gavdo, ki v koroškem narečju pomeni žurko ali fešto), na kateri je bil zaželjen, ne pa nujen, dress code v stilu sedemdesetih.

Občinstvo pelo na vso moč

Posebna pohvala občinstvu prihaja s strani pevcev skupine Abba mia. Po koncertu so nam namreč povedali, da se jim je prvič zgodilo, da se zaradi tako glasnega petja množice na odru niso slišali. Vrhunec večera pa smo doživeli z nastopom skupine Mambo Kings, ki je poskrbela, da se žur ni ponehal vse tja do jutranjih ur.

Če je gavda, je gavda za vse!

V Klubu koroških študentov smo izredno veseli, da smo lahko zopet organizirali zdaj že tradicionalno Koroško gavdo v Ljubljani. Še bolj veseli pa nas dejstvo, da se je je poleg koroških študentov udeležilo še ogromno študentov iz ostalih slovenskih regij.

Menda bo še ena gavda?

V Klubu koroških študentov v mesecu maju načrtujemo še eno Koroško gavdo in sicer v ŠTUK-u v Mariboru!Tudi tokrat ste vabljeni vsi študentje, da se nam pridružite na še eni nepozabni gavdi. Za več informacij, ki pridejo kmalu, pa ste vabljeni, da nas spremljate na Facebook-u in Instagram-u.

Avtorica: Ana Hribernik

info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!
Prejšnji članekHuawei 3. najbolj dragocena blagovna znamka
Naslednji članekHitra moda: EU načrtuje ukrepe
info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.