Liga NBA začela globalno akcijo NBA Together, kot odgovor na pandemijo koronavirusa

Čeprav je pandemija koronavirusa prekinila sezono lige NBA 2019–20, pa vseeno ni zmanjšala svetovnega vpliva in dosega lige. V preteklem tednu je tako 18 igralcev in igralk lig NBA in WNBA ustvarilo videoposnetke v katerih so delili pomembne zdravstvene informacije o načinih zmanjšanja širjenja korona virusa. Ti videoposnetki so ustvarili več kot 37 milijonov ogledov v računih družbenih medijev lige.

Liga se je tako odločila, da bo uporabila svoj ogromen digitalni odtis in odmevne glasove svojih ekip, igralcev, trenerjev, zdravnikov in drugih iz družine NBA in začela iniciativo »NBA Together« (NBA Skupaj) – globalno kampanjo za razvoj skupnosti in družbeno udejstvovanje, katere cilj je podpreti, nagovarjati, izobraževati in navdihniti mladino, družine in oboževalce kot odziv na pandemijo koronavirusa.

nba together

Program je osredotočen na štiri stebre – Know the Facts (Spoznajte dejstva), Acts of Caring (Dobrodelna dejanja), Expand Your Community (Razširite svojo skupnost) in NBA Together Live (NBA Skupaj v živo), ki bodo ta čas, ko se vsi spopadamo z vplivom pandemije, razširjali najnovejše globalne informacije o zdravju in varnosti, delili smernice in vire ter ohranjali družbeno povezanost med ljudmi in skupnostmi skozi uporabo digitalnih orodij in virtualnih dogodkov.

Kot del kampanje NBA Together se je družina NBA zavezala, da bo prispevala in pomagala zbrati več kot 50 milijonov dolarjev za podporo ljudem, ki jih je in bo prizadel koronavirus ter skupnostim in zdravstvenim organizacijam, ki zagotavljajo vitalne storitve po vsem svetu, vključujoč več kot 30 milijonov ameriških dolarjev , ki so jih do sedaj že zbrali ekipe ter igralke in igralci lig NBA in WNBA.

Know the Facts

  • Spletni strani NBA in Cares.nba.com bosta oboževalcem zagotovili najnovejše informacije iz njihovih regij o tem, kako se lahko najbolje zaščitijo in ustavijo širjenje, vključujoč infografike in deljive vire s smernicami CDC, WHO, nekdanjega predstavnika zvezne vlade za zdravstvo, Viveka Murthyja in drugih lokalnih in zveznih zdravstvenih strokovnjakov.
  • Do danes smo pripravili 20 javnih video sporočil z aktualnimi in nekdanjimi igralci NBA in WNBA, ki si jih je ogledalo že več kot 35 milijonov ljudi na vseh platformah in družbenih kanalih lige NBA. Ta prizadevanja se bodo nadaljevala, saj bomo s svojimi oboževalci delili še več takih posnetkov. 

Acts of Caring

  • Z Dobrodelnimi dejanji si bomo prizadevali spodbuditi milijon velikih in majhnih dobrih dejanj za podporo prizadetim, vključno s skupnostnimi in zdravstvenimi organizacijami, ki nudijo pomoč. Z uporabo heštega #NBATogether bomo igralce, navijače in širšo javnost pozvali, naj delijo načine, kako pomagajo v času krize, da bi podprli prijatelje, družine in skupnosti. Ta dejanja lahko vključujejo poučevanje virtualnih razredov, nakup živil za sosede v stiski in darovanje zalog lokalnim zdravstvenim centrom. Obiščite cares.nba.com/actsofcaring, če želite izvedeti več.nba together

Expand Your Community

  • Jr. NBA at home- nova, interaktivna serija – bo vključevala dnevne objave na družbenih kanalih Jr. NBA in digitalnih programih NBA po vsem svetu, ki bodo zagotavljale košarkarskih veščine in vaje za doma. Te vaje bodo namenjene spodbujanju telesnih aktivnosti, ki jih lahko izvajate posamično in v omejenem prostoru. Program bo vseboval tudi izbrane vsebine in sporočila igralk in igralcev NBA in WNBA.
  • Poleg tega bomo povezali naše skupnosti in zagotovili dodatno podporo orodjem za šolanje na domu in e-učenje, da bomo lažje izmenjavali vsebineo fizičnem in duševnem zdravju.
  • Delili bomo tudi načrtvsebin NBA, tako da bodo lahko oboževalci v tej krizi ostali povezani z NBA.

NBA Together Live

  • Vsak dan se bodo na uradnem Instagram računu lige člani družine NBA, vključno z aktualnimi in nekdanjimi igralci, trenerji in drugimi, pridružili zanimivim intervjujem v živo.
  • Prav tako bomo vsak večer ob 20. uri (po ameriškem vzhodnem času) predvajali klasične tekme na družbenih platformah NBA, vključno s Twitterjem, Facebookom, YouTubeom in Twitchom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.