Magistrski študijski program »Turistične destinacije in doživetja«

Skupina študentov sedi za mizo

Fakulteta za turizem vpisuje 9. generacijo magistrskih študentov in vabi na informativni dan za magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja, ki bo potekal 12. maja 2022 ob 17. uri, na spletu.

Informativni dan

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru vabi na informativni dan za magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja. Predstavitev bo potekala v četrtek, 12. 5. 2022, ob 17. uri v živo, avli Fakultete za turizem UM v Brežicah. Vse, ki vas zanima nadaljevanje študija na 2. stopnji, vljudno vabljeni! Za več informacij o informativnem dnevu obiščite spletno stran fakultete ft.um.si.

Sodoben študijski program

Magistrski študij na Fakulteti za turizem sicer ni novost, saj bodo v študijskem letu 2022/23 vpisali že 9. generacijo študentov na podiplomskem študiju turizma. Letošnja generacija je tretja, ki bo imela priložnost študirati na prenovljenem magistrskem programu Turistične destinacije in doživetja, ki je nadgradnja prejšnjega programa Turizem.

Sprememba programa je bila predvsem prilagoditev hitrim spremembam v svetu, predvsem v turističnem gospodarstvu, ki vedno znova išče inovativne pristope. Tako imajo vsebine, kot so trajnost ter digitalizacija in komuniciranje, še večjo veljavo kot prej. Sodoben in vsebinsko bogat program je usmerjen k poglobljenemu izobraževanju in usposabljanju razvojnega in vodilnega kadra, poudarek je na pridobivanju znanja o strateškem razvoju destinacij in oblikovanja kreativnih doživetij po meri sodobnih turistov. Poleg strateškega in analitičnega pristopa pa študij temelji na praktičnih primerih, ponuja širok nabor izbirnih predmetov, tudi v obliki učenja tujih jezikov.

Študenti med terenskimi vajami

Inovativni in individualni pristop

Študij je zasnovan precej inovativno ter stavi predvsem na osebni pristop in kakovostne medsebojne odnose. Načrtovan je tako, da študenti pridobijo potrebna znanja, ki se nadgrajujejo, ter da lahko svojo kreativno idejo za magistrsko nalogo razvijajo že med študijem.

Delo poteka v manjših skupinah, kar omogoča prilagodljivost in individualno mentoriranje, ki ne poteka le pri pripravi magistrske naloge, ampak skozi celoten študij. Učenje na primerih iz prakse, sodelovanje študentov v projektih, mednarodna gostovanja številnih tujih strokovnjakov so le nekatere prednosti podiplomskega študija na Fakulteti za turizem. Študij se zaključi s pripravo ter zagovorom zaključnega dela, študenti pridobijo naziv magistrica oz. magister turizma.

Način študija

Način študija je redni in za vse tiste, ki te možnosti še niso izkoristili, brezplačen. Predavanja potekajo praviloma med tednom v popoldanskem času, kar omogoča udeležbo tudi tistim študentom, ki so že zaposleni. Študij je namenjen vsem tistim, ki so s turizmom povezani pri svojem delu, vsem študentom, ki so na prvi stopnji študirali turizem ali sorodno družboslovno področje ter vsem, ki jih navdušuje delo in raziskovanje v turizmu in z njim povezana področja. Prav interdisciplinarnost turizma omogoča, da najdemo povezavo z različnimi panogami.

Oglas za informativni dan s ključnimi informacijami in sliko predavatelja

Dodatne informacije

Vsi, ki se boste vpisali na študij 2. bolonjske stopnje, imate možnost svojo vlogo oddati na portalu eVŠ do 8. septembra 2022.

Vsem tistim, ki razmišljate o vpisu na magistrski študij, vendar se vam ob tem še vedno poraja več vprašanj, kot so npr. ali imam pogoje za vpis, lahko redno in brezplačno študiram tudi ob delu, ali moram pred vpisom opraviti diferencialne izpite in podobno, na Fakulteti svetujejo, da jih kontaktirate. Lahko se priključite na informativni dan v četrtek, 12. 5. 2022, ob 17. uri, ali pa jim pošljete sporočilo na naslov ft@um.si ali kar pokličete na telefonsko številko 08 20 57 067. Na vsa vaša vprašanja bodo z veseljem odgovorili. Več informacij najdete tudi na spletni strani www.ft.um.si ter tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru se veselijo sodelovanja in dela z novo generacijo študentov, bodočih inovativnih kreatorjev turizma.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.