McDonald’sov burger navdušuje tudi v letu 2024

McPlant navdušuje tudi v letu 2024
McPlant navdušuje tudi v letu 2024 Foto: on mcdonalds

Leto je v polnem štartu! Ne dvomimo, da si od premierne predstavitve novega burgerja slednjega že poskusil, a počasi. Časa imaš še dovolj, razveseliti pa te moramo z veselo novico. McPlant je v McDonald’su v tem času že dobil prijatelja, ki ga v letu 2024 preprosto moraš poskusiti. Zakaj?

Kaj je že McPlant?

McPlant je McDonald’sov burger, narejen z rastlinskim zrezkom svetovno znanega proizvajalca Beyond Meat. Ime izvira iz preprostega dejstva, da je rastlinski zrezek v celoti razvit iz rastlin (angl. plants), sam burger pa je bil razvit eksluzivno za McDonald’s, zato si zasluži predpono Mc.

McPlant burger
McPlant burger Foto: on mcdonalds

Ne gre za enak burger kot je Špinača sir, saj McPlant po okusu, videzu in teksturi posnema meso, čeprav je narejen iz zelenjave. Omeniti moramo tudi to, da ga v meku niso označili za veganskega, saj obstaja možnost, da med pripravo na žaru rastlinski zrezek pride v stik z mesom. In kaj vsebuje McPlant?

Burger z rastlinskim zrezkom proizvajalca Beyond Meat. Poleg tega so v mehkem hlebčku s sezamom še sir čedar, rezina paradižnika, zelena solata, dve rezini kisle kumarice, sveža rdeča čebula ter izvirna majonezna omaka, gorčica in kečap

Mek predstavlja … McPlant Steakhouse

Sezonsko se McPlantu po McPlant Avokado pridružuje nov prijatelj. V zimskem času je to McPlant Steakhouse. Burger z rastlinskim zrezkom proizvajalca Beyond Meat. Poleg tega so v mehkem hlebčku s sezamom še rezina sira, zelena solata, rdeča čebula in odlična steakouse omaka.

Si med tistimi, ki so ga že poskusili? Kakšno je tvoje mnenje? Je tako okusen kot pravijo?

Zadeva je v letu 2024 tako precej logična. Odpravi se v meka in poskusi McPlant ali McPlant Steakhouse. No, seveda lahko zraven izbereš še marsikaj okusnega. Vsem novostim lahko slediš na spletni strani McDonald’s in njihovih družbenih omrežjih.

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekV kar 10 mestih vam je v aplikaciji Glovo na voljo tudi dostava iz 15 trgovin Intersport
Naslednji članekKrvodajalske akcije v marcu 2024

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.