Mladi glasbeniki podprli Barcaffèjevo aktivacijo Skupaj doma

Le en klic, ena virtualna kavica sta dovolj za srečo

Četudi smo na drugem koncu Slovenije, kraja, ulice, smo še vedno lahko povezani. Na srečo nam je pri tem v pomoč tehnologija in tista omamna pijača, ki nam pričara spomine na čudovite trenutke, preživete v družbi najbližjih. Prav zato je priljubljena slovenska blagovna znamka kave zasnovala pobudo za medgeneracijsko povezovanje, s katero želi opozoriti na najranljivejše in na pomembnost drobnih stvari, ki v življenju štejejo največ. Pri Barcaffèju so tako zagnali akcijo Skupaj doma, skupaj v vsem (#skupajdoma), v kateri pozivajo mlajše, naj poskrbijo za svoje starejše in jim pričarajo nasmeh na obrazu.Obujajte spomine z njimi in kujte načrte za prihodnost. Starejši so vedno polni zanimivih zgodb in pametnih nasvetov.

Žan Serčič

Čudoviti pobudi so se tako že pridružili mladi glasbeniki Žan Serčič, Gaja Prestor in Eva Boto. Postavni pevec je poklical očeta, malo sta poklepetala in zraven spila »telefonsko« kavo. V teh dneh se z očetom ne obiskujeta, čeprav živita zelo blizu, da si lahko skoraj pomahata z balkona. Žan mu je predvajal novo pesem, ki jo pripravlja, oče pa mu je obljubil, da ga pokliče, ko bo novo pesem slišal po radiu ter kot vedno, prislonil slušalko na zvočnik. Posnetek pogovora je Žan objavil na svojem Instagram profilu. S klicem je razveselil tudi babico, ki mu je med drugim zaupala, da najbolj pogreša frizerja.

»Sigurno jim boste polepšali dan«

Mlada slovenska pevka Gaja Prestor, ki pravi, da je v trenutnem obdobju končno našla čas zase, da se spočije in ustvarja, je poklicala svojo babico, ki je ni videla že zelo dolgo časa. Poklepetali sta o svoji najljubši kavi, opravilih na vrtu in peki kruha. Poslovili sta se željo, da se čim prej spet vidita in nadoknadita vse zamujeno. Gaja je svoje sledilce tudi pozvala, da si vzamejo čas in pokličejo koga iz družine, ki jih niso slišali že dolgo časa. »Sigurno jim boste polepšali dan«, dodaja.

Majhna gesta pomeni veliko

Eva Boto

Tudi simpatična Korošica Eva komaj čaka na druženje v živo z domačimi. Živi namreč v Mariboru, njena družina pa je doma na Koroškem. A trenutno, kot je zapisala na svojih družbenih profilih, z mamo vsak dan prakticirata virtualno kavico in klepetata, saj jima kar ne zmanjka tem za pogovor. Eva je z video klicem polepšala dan tudi gospodu Antonu, ki živi v domu za starostnike, kjer je pred kratkim nastopala. »En sam klic je dovolj, pogovor, majhna gesta, ki pomeni ogromno, sploh starejšim, ki so v tem času še toliko bolj prikrajšani za vse,« je opomnila Eva in pozvala mlade naj nekomu polepšajo dan. Komu pa ste vi najbolj hvaležni za majhne stvari v življenju?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.