Naj spregovorijo barve

Huawei P60 Pro

Barve so neverjeten fenomen, s katerimi je človek povezan že od vekomaj. Bili so časi, ko smo bili neločljivo povezani z naravo in letnimi časi, barve pa so nas opozarjale na spremembe okoli nas. Sposobni smo bili neposredne komunikacije z okoljem, saj smo »govorili« jezik barv. Z razvojem govora pa se je zavestni odnos do barv spremenil, danes je 80 odstotkov za barvami povezanih odločitev podzavestnih.

Instinktivno še vedno čutimo povezavo z naravo. Vsak letni čas ima svojo barvno paleto – energijo, ki vpliva na počutje in na naše odzive. Odraža se v naših odločitvah, katera oblačila nas tisti hip pritegnejo, kako uskladimo barve modnih dodatkov, kakšna barve telefon bomo kupili, ter celo, kakšne barve je ohranjevalnik zaslona.

Vsak letni čas ima svoje barve. Nebesno modra in žametno rumena spomladi, prefinjeni odtenki sivke in prašnato rožnata v toplem poletnem popoldnevu, jesenski odtenki zarjavela rdeča, opečnato oranžna, gorčično rumena in gozdnato zelena ter nato barvni izbruh, preden se narava odpravi k počitku in kot zaključek naravnega cikla ostre, presenetljive in pogosto mogočne barve zime. Vpliv barv letnih časov pogosto opazimo v modnih trendih skozi vse leto. Čudimo se čarobnim odtenkom spomladanskega svetlomodrega neba, nakar nas prevzame rožnati odtenki prvih cvetlic, kar je idealno, če želite uskladiti barve oblačil s telefonom prelivajočih barvnih odtenkov biserne matice.

Kako se odzivamo na barvo?

Barva ni samo nekaj, kar vidimo, ampak nekaj, kar čutimo, kar doživljamo in na kar se odzovemo. Dnevno sprejmemo na tisoče z barvami povezanimi odločitev, ne da bi se tega zavedali. Z njimi lahko v trenutku spremenimo, kako čutimo, razmišljamo in delamo. Na enak način, ko se mi ves čas odzivamo nanje, so prelivajoče barve telefonov Huawei P60 Pro ustvarjene, da sledijo našemu spreminjajočemu razpoloženju čez ves dan.

Sedenje na zelenem travniku pod modrim nebom pomirja um, mu omogoči, da »odjadra« in se odpre novim mislim in idejam. Presune nas veličastnost biserne matice, še posebej izrednega vzorca bogastva narave. In na koncu še najtemnejša noč, ko strmimo v neznano. Kaj leži onstran, kakšne skrivnosti skriva? To so čustva, ki jih želi Huawei spodbujati s pametnimi telefoni Huawei P60 Pro in Huawei nova 11 Pro.

Kako barve v naravi navdihujejo modo?

Povsem jasno je, zakaj se oblikovalci pogosto obračajo k naravi, ko iščejo navdih za snovanje svojih kreacij. V naravi najlažje vidijo, katere barve in potiski so si med seboj združljivi in se spajajo v čudovito celoto. Ponovno so se v modo vrnili močni potiski, cvetlični, živalski in grafični, sploh v poletnem in jesenskem času, za zimo pa so rezervirane bleščice, ki pričarajo zvezdnato nebo magičnih zimskih noči.

Tako kot čudovita barvna paleta v naravi ni omejena zgolj na letne čase, se spreminja tudi naš osebni okus, ki se odraža skozi slog. En dan boste bolj razpoloženi za strogo eleganco, naslednji dan se boste bolje počutili v spranem jeansu. Eno in drugo smo lahko videli na modnih brveh za pomlad in poletje in strinjamo se lahko, da se oba sloga do popolnosti spajata s Huaweijevima novima telefonoma.

Psihološko gledano imajo barve pomembno vlogo pri poosebljanju in dobrem počutju. Vse to je precej olajšano z velikim naborom barv, med katerimi lahko izbiramo in s tem jasno sporočamo, kdo smo in kakšna je naša osebnost. Danes se lahko s pomočjo barv izrazite in pokažete, s katerimi barvami najbolj harmonično plujete čez dan in življenje.

Zvrhan koš novosti

Huawei je pred kratkim predstavil vodilni pametni telefon Huawei P60 Pro, čudovita pametna telefona Huawei nova 11 Pro in Huawei nova 11i, izredni prepogljivi pametni telefon Huawei Mate X3, pametne ure serije Huawei Watch 4 in izredno Huawei Watch Ultimate.

Za več informacij obiščite spletno stran: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.