Naslednji korak na poti do uspešne kariere

FERI odlikuje širok nabor prenovljenih študijskih programov in tesna povezanost z gospodarstvom.

Čeprav ne v enaki organizacijski obliki, kot jo ima fakulteta danes, sega njena zgodovina v leto 1960. Takrat so namreč na tedanji Višji tehniški šoli začeli s študijem elektrotehnike. Institucija je bila ustanovljena na iniciativo mariborskih gospodarskih organizacij in strokovnih združenj, razlog pa je bila potreba po kadrih, saj je bil Maribor tedaj najbolj razvito industrijsko središče. Višja šola, postavljena v to industrijsko okolje, je najlažje in najhitreje zadovoljila velike kadrovske potrebe, razvita industrija pa je šoli pomagala z visoko kvalificiranim in znanstvenim kadrom z bogatimi praktičnimi izkušnjami.

Skozi leta je Višja šola prerasla v Visoko tehniško šolo pa v Tehniško fakulteto, ki se je nato ločila na štiri samostojne fakultete. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) se je razvila v mednarodno prepoznavno ustanovo na področjih elektrotehnike, računalništva, informatike, medijskih komunikacij, telekomunikacij in mehatronike v srednji Evropi.

Fakulteta je privlačna za študente iz Slovenije in mednarodnega prostora, saj obvladanje temeljnih in praktičnih znanj iz ožjega področja stroke, kakor tudi sposobnost integracije znanj iz drugih področij, omogoča diplomantom reševanje kompleksnih inženirskih nalog in opravljanje vodstvenih funkcij tako v gospodarstvu kot tudi v javni upravi. Z zaposlitvijo alumniji FERI nimajo težav, saj po raziskavah spadajo med 20 najbolj zaželenih profilov oz. poklicev. Večina študentov pridobiva izkušnje že v času svojega študija, saj fakulteta omogoča vključevanje v raziskovalno delo laboratorijev, kjer se študenti srečajo s svojimi prvimi raziskovalnimi izzivi. Z vključitvijo v delo raziskovalnih skupin lahko namreč pridobivajo znanja in izkušnje ob pomoči izkušenih raziskovalcev kar jim omogoča uspešno ter kakovostno delo tudi za prihodnost. Ker je fakulteta s projekti vpeta v domače in mednarodne raziskovalne aktivnosti so študenti oz. diplomanti fakultete po doseženem znanju primerljive s tistimi, ki so zaključili študij na priznanih evropskih univerzah.

Skozi celotno rast in razvoj se je fakulteta zavedala pomembnosti povezovanja izobraževanja, raziskovanja in industrije oz. gospodarstva. Tako kot na začetku FERI-jeve poti je to še danes pomemben gradnik fakultete, pridobljene kompetence pa omogočajo diplomantom, magistrom in doktorandom uspešno soočanje z izzivi sedanjost ter zagotavljajo svetlo prihodnost.

Če bi tudi vi želeli svoj podiplomski študij opravljati na FERI ste vabljeni na informativne dneve. Predstavitev magistrskega študija bo v četrtek, 17. 5. 2018, ob 14. uri, predstavitev doktorskega študija pa v petek, 1. 6. 2018, ob 16. uri. Na predstavitvah dobo podrobno predstavili študijske programe, vse posebnosti študija, prijave in vpisa.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.