Ne nasedajte tem mitom o robotskih sesalnikih!

iRobot Roomba i7

Priznajmo si – nekateri ljudje imajo prave »supermoči« in jih včasih res občudujemo, kako zelo uspešno si uspejo organizirati svoj čas in opraviti vse svoje obveznosti. Dandanes je namreč izjemno težko usklajevati delo, obveznosti doma, vzgojo otrok in poleg tega načrtovati še nekaj prostega časa zase.

Nekateri imajo morda res »srečo« in večino časa preživijo doma – v tem času uspejo pobrati vse igrače s tal, operejo in zlikajo perilo, pripravijo hrano, očistijo hišo itd.

Med vsemi temi dejavnostmi je čiščenje hiše vsekakor ena največjih nočnih mor, saj je ne glede na to, kako se trudimo, da jo očistimo naslednji trenutek videti, kot da je v nenehnem neredu (starši z otroki, to vam je zelo poznano, kajne?). In tako se lahko le usedemo na stol in razmišljamo, kje bi dobili še eno dodatno roko, ki nam bo pomagala po(s)praviti vso to zmešnjavo.

iRobot Roomba j7+

Zahvaljujoč novi in napredni tehnologiji gospodinjskih aparatov je dodatna pomoč dejansko na dosegu rok. Popoln primer, ki ga lahko izpostavimo in mu je vsaka ženska hvaležna, je ravno robotski sesalnik. Ne le ženske, tudi moški – v kolikor si želite povečati količino prostega časa in se namesto pospravljanja doma odpraviti na koktejl s prijatelji(cami), vam toplo priporočamo nakup tega »strojčka«, saj si boste tako zagotovili vrhunski sesalnik in se obenem z lahkim srcem poslovili od vsakodnevnega čiščenja.

Ko gre  za robotske sesalnike, obstaja preveč mitov, ki jim ljudje verjamejo in se ravno zaradi njih bojijo narediti pravi korak in kupiti pripomoček, ki jim lahko spremeni življenje. Danes bomo delili nekaj teh mitov, pa tudi resnična dejstva, povezana z njimi

Robotski sesalnik ne očisti celotne površine doma

Ne, ne drži. Dejstvo je, da imajo iRobot sesalniki neverjetno tehnologijo, ki zazna tudi to, katera so bolj umazana območja vašega doma, in jih skladno s tem tudi temeljiteje očistijo.

Sesalnik namreč poganja edinstvena inteligenca iRobot Genius, ki spoznava vaš dom, vaše navade in vaše rutine.

Ovire, kot so polnilni kabli in v primeru modela iRobot j7+, celo »presenečenja« hišnih ljubljenčkov, ne ovirajo več robotskega sesalnika, da opravi svoje delo, saj sesalnik uporablja navigacijo PrecisionVision za odziv na stanje v vašem domu v realnem času.

iRobot Roomba i7

Seveda pa je tu še dejstvo, da sesalnik ne bo prenehal delovati, dokler ni popolnoma očiščen vsak prostor. Tudi če bi se mu med sesanjem izpraznila baterija, se bo robot vrnil na polnilno postajo in kasneje nadaljeval s svojim delom tam, kjer je prej opešal.

Robotski sesalnik nima dovolj sesalne moči za preproge

Ne, ne drži. V tem iRobotu je zmogljiv 3-stopenjski čistilni sistem, ki zagotavlja 10-krat močnejše sesanje Power-Lifting Suction, istočasno pa je tu še krtača za pometanje robov, ki sesa po robovih in vogalih, ter dodatno še dvojne krtače iz gume za različne vrste površin, ki se upogibajo in prilagodijo različnim vrstam tal ter se ne zapletajo z dlako hišnih ljubljenčkov.

Vogali bodo ostali umazani

Še en v nizu mitov je tudi ta, ki z resničnim stanjem nima nobene zveze. Zaradi okrogle oblike mnogi menijo, da bo imel sesalnik težave z dostopom do kotov doma. Toda dejstvo je, da ima robotski sesalnik podaljšek krtače, ki mu omogoča dostop do težko dostopnih mest v vašem domu. Zato naj vas ne bo strah, da bodo koti vašega doma ostali umazani, saj ima ta mali robot moč, da brez težav pride tudi do teh kotičkov. V nobenem primeru ne podcenjujte njegovega videza in oblike.

Nenehno ga morate prazniti

Ne drži. Večina modelov robotskih sesalnikov je na voljo tudi v različici z vgrajenim sistemom za samopraznjenje. iRobot samodejno izprazni koš v vrečko AllergenLock, v kateri se lahko zbere tudi za 60 dni odpadkov. Torej uživajte v kavi, medtem ko robot opravlja svoje delo.

So hitro pokvarljivi

Ne drži. Nakup robotskega sesalnika je lahko ena najboljših dolgoročnih naložb, prav tako pa življenjsko dobo aparata dokazuje garancija. V kolikor imate z robotom težave, vam je vedno na voljo iRobot podpora.

iRobot Braava

Obstaja še kar nekaj mitov, na katere boste naleteli na spletu, a prav vse je mogoče razbiti s preprostimi dejstvi in dobro informiranostjo. Osebno se prepričajte o odličnih lastnostih aparata, zagotovo pa je (ali bo nakup robotskega sesalnika ena najboljših odločitev, kar ste jih kdaj naredili saj je (ali bo) to naložba, ki se bo zagotovo povrnila.

Ne obljubljamo pa, da vas v procesu raziskovanja in nakupa ne bo zamikal celo nakup njegovega bratca, pomivalca tal, – Braave.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.