Ne zamudite priložnosti za vpis v študijski program DIZAJN MANAGEMENT na 1. in 2. stopnji

Kaj sploh je Dizajn management?

Design management je disciplina, ki povezuje področji oblikovanja in upravljanja. Gre za nabor pristopov, orodij in znanj, ki podjetju omogočajo, da dizajn uporablja za doseganje svojih poslovnih ciljev in ustvarja dolgoročno dodano vrednost.

Podjetje dizajn management uporablja kot način inovativnega oblikovalskega razmišljanja, upravljanja in vodenja, s pomočjo katerega lahko bolje razume svoje uporabnike oz. kupce. S pomočjo DM procesov, podjetje lahko bolje in učinkoviteje upravlja s svojimi notranjimi resursi, kar zagotavlja večjo diferenciacijo in višjo konkurenčnost.

V mednarodnih podjetjih in korporacijah je dizajn management že uveljavljena praksa in tudi v Sloveniji, se vedno več podjetij odloča za uporabo tovrstnih upravljavskih principov. Upravljanje z dizajnom je zagotovo poklic prihodnosti!

Lutka z dizajnom oblačila

Kako poteka študijsko delo?

Fakulteta za dizajn smer DM izvaja že od leta 2014. Študij je zasnovan na način, da študenti pridobijo tako praktična oblikovalska znanja in lahko delujejo kot samostojni oblikovalci oz. oblikovalci znotraj oblikovalskih timov, kot tudi managerska znanja in veščine, ki so potrebne za uskladitev dela različnih oddelkov znotraj podjetja ali za vodenje lastnega podjetja oz. upravljanja z lastno blagovno znamko.

Prednost študijskega programa DM je njegova široka izbirnost – študenti lahko izbirajo med številni izbirni predmeti, ki jim omogočajo pridobivanje specifičnih kompetenc ter oblikovanje lastnega strokovnega profila, ki sovpada z njegovimi individualnimi interesi oz. s potrebami podjetja.

Študijski proces izvajajo domači in tuji strokovnjaki. Več informacij o predmetniku najdete na spletni strani: https://fd.si/design-management in https://fd.si/design-management-2

Lesene stopnice, na katerih sta dve blazini, skodelica in dve svetilki

Kje se lahko zaposlim?

Diplomantom so odprta zaposlitvena mesta v gospodarskih panogah, kjer se razvijajo tako tehnološko kot oblikovalsko vrhunsko izdelani izdelki in storitve, z visoko dodano vrednostjo.  Z vodstvom podjetij bodo soustvarjali njihov razvoj in povečevali inovativnost, hkrati pa bodo z vodenjem multi funkcijskih timov zagotavljali optimalen oblikovalski rezultat in posledično izboljševali konkurenčnost podjetja.

Prostor z različnimi dizajni na ogledu, od oblek do blazin

Kaj vam lahko ponudi Fakulteta za dizajn?

Fakulteta študentom ponuja:

– študijsko delo pod vodstvom priznanih predavateljev, ki prihajajo tudi iz gospodarstva,

– projektno delo v studijih na konkretnih oblikovalskih projektih;

– interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje s študenti drugih fakultet;

– gostovanja priznanih domačih in tujih predavateljev;

– možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah;

– intenzivno sodelovanje z gospodarstvom ter znanstveno-raziskovalno delo v sklopu mednarodnih

raziskovalnih projektov;

– možnost vključevanja v program Erasmus +;

– pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

Svetilka na nočni omarici poleg postelje

Kakšen je sedaj način študija?

Študij je organiziran izredno in traja 3 leta (6 semestrov) oz. 2 leti (4 semestri). Prav zaradi izrednega načina študija želimo izvedbo študijskega programa čim bolj približati študentom. Vsa predavanja, vaje, korekture so organizirane v popoldanskem času, deloma v oddaljenem (on – line) načinu, sicer pa na lokacijah v Trzinu (Fakulteta za dizajn, Prevale 10) in v Ljubljani (Hiša za dizajn management in inovacije -HDMI, Gerbičeva 51).

Pisalna miza, poleg je zavesa

Kdo se lahko vpiše?

Vpisni pogoji so navedeni v Razpisu za vpis v študijski program Dizajn management, ki je dostopen preko: https://fd.si/razpis-za-studijska-programa-dizajn-management-in-nakit.html

Za magistrski študij na smeri Dizajn management pa preko: https://fd.si/razpis-za-magistrski-studij-dizajn.html

Vsi kandidati morajo pred vpisom na Fakulteto za dizajn opraviti preizkus nadarjenosti za študij dizajna. Podrobnosti o preizkusu se nahajajo na zgornjih povezavah.

Skodelica, na kateri je cvetlica

Kolikšna je višina šolnine?

Šolnina za študijski program dizajn management je objavljena v Ceniku storitev FD, ki je objavljen na spletni strani fakultete :  http://www.fd.si/.

Pomembno: ob vpisu v 1. letnik  magistrskega študija  v študijskem letu 2021/2022, vam nudimo 25% popust na šolnino!

Do kdaj poteka vpis?

Vpis poteka do 27. 9. 2021!

Kje lahko pridobim več informacij o študiju?

Na vsa vaša vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili v Referatu za študentske zadeve (ga. Mileva Miškovič): 059 23 50 10, 031 383 883 ali preko maila: referat@fd.si.

Informativni dan bo organiziran popolnoma individualno. Prosimo vas, da se prijavite preko Referata na zgornji mail.

Dodatne informacije lahko pridobite tudi na spletni strani FD http://www.fd.si/.

Fakulteta za dizajn - INFO PREDSTAVITVENI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.