Nepozabna Škisova tržnica

Škisova tržnica je že 21. leto zapored pričarala obiskovalcem ta nepozabni občutek, ki ga lahko doživiš samo na njej. Več kot 28.000 obiskovalcev, več kot 120 stojnic, 57 študentskih klubov, 16 nastopajočih in 14 ur nepozabnih občutkov. Škisova tržnica je 10. maja postala dom mnogim mladim.

Škisova tržnica, za katero bi lahko rekli, da je vzpostavila že dolgoletno tradicijo, ki s svojim pestrim dnevnim in večernim dogajanjem privablja množice mladih, da se za en dan vsi zberejo na enem prostoru. “Škisova tržnica danes praznuje 21 let, Zveza ŠKIS 24, oblika združevanja študentov na lokalnem nivoju v organizacijsko obliko, ki je danes poznana kot študentski klub, pa je na slovenskem področju stara skoraj 100 let. Slovenski študentski klubi predstavljajo svetovno specifiko, saj kot samostojne lokalne študentske organizacije skrbijo za aktivne lokalne skupnosti. V veliko veselje mi je, da smo se študentski klubi že 21. zbrali na enem mestu in pokazali Sloveniji lokalno kulturo, običaje in kulinariko. Škisova tržnica je praznik vseh študentskih klubov!” Je povedala Patricija Premrov, predsednica Zveze ŠKIS.  

 Da je Škisova tržnica res praznik vseh študentov, je dokazal tudi včerajšnji obisk, saj jo je obiskalo kar neverjetnih 28.000 mladih. Obiskovalci so se čez dan lahko sprehajali med 6 regijskimi otočki, na katerih se je predstavilo 57 študentskih klubov s svojimi lokalnimi posebnostmi in kulinariko. Najboljšo stojnico je letos po ocenjevanju pripravil Klub jeseniških študentov, na študentskih igrah pa je na vseh področjih prevladovala dolenjska regija. Na malem prizorišču Škisove tržnice je mednarodni otoček združeval 11 tujih držav in 6 neprofitnih organizacij, ki so predstavljale svoje delo.

 Zveza ŠKIS, glavni organizator Škisove tržnice, je v pripravo izvedbe prireditve vložila več kot 6 mesecev dela, za obiskovalce pripravila kar 14 ur pestrega dnevnega in večernega programa, v 9 urah pa se je na dveh glasbenih odrih zvrstilo kar 16 izvajalcev. “Pogled na prizorišče, na množico ljudi, ki uživajo — to je tisto, za kar dela celotna ekipa, to je za nas tisti občutek Škisove tržnice. Pripraviti raj na zemlji za študente ni kar tako, ampak Škisovi tržnici, se upam trditi, da je uspelo,” je povedal Jernej Tomazin, vodja Škisove tržnice 2018. 
    
Za pester zaključek večera so na glavnem odru poskrbeli Big Foot Mama, Vlado Kreslin, Zmelkoow, Nipke, Trkaj, Challe Salle, Zablujena generacija, Matter, Dare Acoustic, zmagovalci Škisolova Nevermind in Odprava zelenega zmaja. Za vse navdušence nad elektronsko glasbo pa je letošnji prav poseben elektro oder gostil Sam Divine, Mike Vale, Tim Urbanya, Alex Ranerro, BlueBird, Jan Novak in Anže Lopatič, zmagovalca natečaja Hej, DJ!  
 
Jaka Trilar, predsednik Študentske organizacije Slovenije: “Škisova tržnica je neverjeten občutek, ko doživiš študentske klube iz celotne Slovenije, ki vsakodnevno aktivno delujejo v lokalnem območju in ga skozi celotno leto oživljajo, na enem mestu. Vesel sem, da imamo v Sloveniji tako močno lokalno študentsko organiziranje in da se študentski klubi združujejo v Zvezo ŠKIS, ki jim skozi leto pomaga delovati. Prav pa je tudi, da ŠKIS enkrat na leto pa z njimi organizira praznovanje celoletnega truda študentskih klubov – Škisovo tržnico!”
 
Zato lahko zares potrdimo, da je Škisova tržnica kot dom. Ni prostor, ampak občutek.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.