Pametna ura Watch GT 4 ne neha presenečati!

Huawei Watch GT 4, pametna ura

Odlika nove izredno lepe in zmogljive pametne ure Huawei Watch GT 4 je podpora za vse pametne telefone s sistemom Android in iOS!

Najbolj neprijetno je, ko domov prinesete novo pametno uro, ki ste si jo dolgo želeli, saj so vam poznane njene funkcije in zmogljivosti, nato pa ugotovite, da je ni mogoče povezati z vašim pametnim telefonom. No, takšnega stresa vam

GT 4 ne bo povzročila. V škatli je listek z dvema kodama QR. Ena za Android in druga za iOS. Izberete kodo za operacijski sistem vašega telefona in sledite korakom na zaslonu. Kar sledi, je preprosto in razmeroma hitro. V postopku bo naložena aplikacija Huawei Zdravje, ki deluje kot vmesnik med pametno uro in telefonom, služi kot skladišče ter prikazuje zabeležene podatke o športnih dejavnostih in zdravju.

Aplikacija bo od vas zahtevala, da se prijavite z računom Huawei. Če ga še nimate, potem ga preprosto ustvarite, drugače se prijavite z obstoječim uporabniškim imenom in geslom in takoj vam bodo na razpolago morebitni podatki o preteklih vadbah. Ravno tako imate v njej na voljo veliko možnosti, s katerimi prilagodite delovanje in celo videz pametne ure. Morda ne želite stalnega merjenja ravni stresa, nasičenosti kisika v krvi ali analize spanja. Nič lažjega. V aplikaciji funkcije izklopite in jih kasneje spet vklopite, če ugotovite, da jih vseeno potrebujete. Preko nje naložite glasbene datoteke na kar 32 gigabajtov velik pomnilnik ure Watch GT 4 ali se pozabavate s prilagajanjem odgovorov na prejeta sporočila. Zakaj bi morali v roke vzeti telefon le zato, da bi na poslano sporočilo odgovorili z »ok« ali kakšno drugo pogosto uporabljeno besedo ali zvezo besed. Najlepše pa šele sledi. Na voljo vam je dostop do galerije digitalnih številčnic, s katerimi videz prilagodite svojim željam in potrebam.

Pametna ura Watch GT 4 s tem ne neha presenečati. Poleg moškega modela z večjim premerom je na voljo še ženski z manjšim, a z identičnimi zmogljivostmi in funkcijami. Z izjemo avtonomije, saj v manjšem ohišju preprosto ni toliko prostora za baterijo kot v večjem. Kljub temu je avtonomija ženske ure še vedno odlična – do sedem dni. Le redke enako velike in zmogljive tekmice se lahko pohvalijo s čim podobnim. Ne glede na večjo ali manjšo različico ima ura vrtljivo krono, ki je poleg na dotik občutljivega zaslona dodatna možnost za upravljanje z meniji. Še posebej prav pride med upravljanjem pod vodno gladino, ko zaslon ne more zaznati dotika. Pod krono je sodobno oblikovana in lepo integrirana tipka, ki nudi neposredni skok v meni s športnimi načini. Po želji lahko funkcijo tipke v aplikaciji prilagodite svojim potrebam. A zdi se nam, da jo boste večinoma uporabljali v prvotni vlogi. Na voljo je več kot sto športnih načinov, kar praktično pomeni, da boste zagotovo našli sebi primernega. Ne verjamete? Potem je najbolje, da se prepričate sami.

Ko je ura povezana s telefonom, deluje kot njegov podaljšek na zapestju. Pričakajo vas prenovljeni zasloni, oblikovani za čim bolj preprosto uporabo. Še posebej zanimiv je obroč aktivnosti, ki je popolnoma nov in še bolj uporaben. Namesto da bi kazal število korakov, zdaj kaže porabljene kalorije, kar je veliko pomembnejši podatek. Poleg tega sta tu še informaciji o minutah intenzivnega gibanja in kolikokrat na dan vstanete, da bi se razgibali. Večina nas veliko preveč sedi, zato nas ura vsako uro opozori, da je čaz za malce gibanja. Če jo upoštevate, se to zabeleži v enem od obročev. Končni cilj je, da vse tri obroče vsak dan v celoti zapolnite in dosežete dnevne cilje, oblikovane za izboljšanje zdravja in dobrega počutja.

To seveda niti približno ni vse, česar je pametna ura Watch GT 4 sposobna. Je le delček njenih zmogljivosti in obenem začetek, pomemben za spoznavanje z novo pridobitvijo. Kogar zanima več, se lahko o izrednosti ure prepriča na Huaweievi spletni strani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.