Pasti pri nakupu interaktivnih zaslonov

Young student girls interacting with digital blackboard
Foto: Daniel Lozano Gonzalez iz iStock

Že nekaj let nazaj smo pisali, da so interaktivni zasloni prihodnost. Zdaj se je to tudi zgodilo oziroma je to že nekaj časa prava resničnost. Če želimo biti v koraku s časom, moramo imeti interaktivni zaslon. Ker pa gre za novo tehnologijo, je potrebno paziti tudi na pasti pri nakupu in izbiri. Katere pasti pri nakupu interaktivnih zaslonov se moramo paziti?

Kaj je interaktivni zaslon?

V preprosti teoriji gre za televizijski zaslon, ki predstavlja »all in one« video-konferenčni sistem na trgu. Vgrajene ima zvočnike, mikrofone, spletno kamero in druge komponente, ki skupaj z zaslonom na dotik omogočajo vse, kar rabimo v pisarni, učilnici in konferenčni sobi.

Interaktivni zasloni so naslednik interaktivnih tabel, katere so že hitro presegli. Odpravili so njihove številne slabosti, kot so slaba kalibracija, nujnost temnih prostorov, posebna pisala in dolgotrajno ogrevanje.

Video Conference Call in Office Boardroom Meeting Room: Executive Directors Talk with Group of Multi-Ethnic Entrepreneurs, Managers, Investors. Businesspeople Discuss e-Commerce Investment Strategy
Foto: gorodenkoff iz iStock

Nakupovanje interaktivnih zaslonov

Preden se lotimo očitnih razlogov glede odločitve in nakupa interaktivnih zaslonov, moramo preko pasti pri nakupu. Teh pasti se izognemo s preprostimi koraki:

 • preverite izbiro in najdite pravi interaktivni zaslon za svoje namene
 • posvet in pogovor s strokovnjaki, ki bodo svetovali, prilagodili in namestili celoten sistem
 • izbira pravega ponudnika interaktivnih zaslonov

Zakaj izbrati interaktivni zaslon?

Serija interaktivnih zaslonov Newline predstavlja nov dizajn uporabniškega vmesnika, kar pomeni manj nereda in večjo učinkovitost. Multifunkcijski interaktivni zasloni so namenjeni predavalnicam, konferenčnim soba, učilnicam in še čemu. Omogočajo video klice s širokim razponom videokamer, mikrofonov in zvočnikov (tudi različnih kakovosti in funkcij). Kaj pa ponuja Newline serija interaktivnih zaslonov?

 • optično povezan zaslon omogoča vidni kot do 178° v 4K ultra visoka ločljivost
 • za delo z zaslonom uporabljajte samo vaše prste ali ne-elektronsko pisalo
 • za povezovanje ima različne vhode I/O, vključno s 4 HDMI vhodi in Display Port-om
 • tehnologija multi-touch omogoča, da hkrati zaslon uporablja več oseb
 • zasloni v velikostih 65”, 75” in 86” z ločljivostjo 4K
 • Optical Bonding tehnologija zaslona – Windows Gesture Recognition (prepoznavanje gibov)
 • Newline Smart System, Android 5.0 – dinamični USB – lahko uporabljate vse USB naprave
 • vgrajen Wi-Fi 2,4G/5G

Podjetje Secop d.o.o. ponuja vrhunsko serijo interaktivnih zaslonov, ki so primerni za vsako pisarno, učilnico, predavalnico ali konferenčno sobo. Z njimi vsekakor pritegnemo pozornost izbrane publike, saj gre za visoko tehnološki napredek v svetu video-konferenc. Z izbiro podjetja Secop d.o.o. se boste brez težav izognili pastem pri nakupu interaktivnih zaslonov.

Windows Ink - PPT - Slovenian

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZakaj bi vas med zimskimi aktivnostmi zeblo?
Naslednji članekNajboljše kulturne destinacije v Ljubljani za leto 2023

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.