Po dopustu z veseljem nazaj k delovnim izzivom

Čas dopustov je namenjen sprostitvi, druženju in nabiranju novih moči. Če izberemo delovno okolje, v katerem vsak dan napredujemo in se naučimo nekaj novega, hkrati pa je to prijetno in smo za svoje delo dobro nagrajeni, se po oddihu k novim izzivom vrnemo polni delovnega elana.

Odgovorni delodajalci ustvarjajo delovno okolje, v katerega se zaposleni vsak dan radi vračajo. Med načini, s katerimi v podjetju HOFER sodelavce podpirajo pri krmarjenju med zasebnim življenjem in kariero, so prilagodljivi modeli zaposlitve, možnosti daljše odsotnosti od dela oz. »sabbatical«, možnost podaljšanja porodniške odsotnosti in ne nazadnje pošteno ter redno plačilo.

Zaposlitveni modeli po meri zaposlenih

Dober delodajalec posluša svoje zaposlene. Za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja omogoča podjetje HOFER možnost zaposlitve za krajši delovni čas in prilagodljive zaposlitvene modele. Delo je tako opravljeno učinkovito, hkrati pa tovrstni ukrepi poskrbijo tudi za boljše zdravje in zadovoljstvo na delovnem mestu ter doma.

Maja Sever in Jana Janković, strokovni sodelavki z oddelka obračuna plač. foto: HOFER
Maja Sever in Jana Janković, strokovni sodelavki z oddelka obračuna plač. foto: HOFER

»Sabbatical« ali sobotno leto

Podjetje omogoča dalj časa zaposlenim, ki imajo željo po daljši odsotnosti z dela, da izkoristijo tudi »sabbatical« ali sobotno leto. Takrat je čas za aktivnosti, ki jih ne morejo uskladiti s svojim delavnikom, kot sta recimo dokončanje študija in potovanje okoli sveta.

Dober delodajalec posluša svoje zaposlene. foto: HOFER
Dober delodajalec posluša svoje zaposlene. foto: HOFER

Izbira delovnega mesta z mislijo na prihodnost

Podjetje HOFER je družini prijazno podjetje. Ena od prednosti, ki jih ponuja, je možnost podaljšane neplačane porodniške odsotnosti. Jana Janković, strokovna sodelavka z oddelka obračuna plač, pojasni: »V HOFERju je za bodoče mamice zelo lepo poskrbljeno. Vsaka prejme »baby« mapo s koristnimi nasveti in napotki. Še ena novost, ki se je lahko razveselimo, pa je, da lahko vsaka mamica po porodniški odsotnosti ostane doma še dodatno leto, preden se vrne na delovno mesto, ki jo medtem čaka.«

Jana Janković meni, da ji mora dober delodajalec omogočati, da se veliko nauči in da zjutraj z veseljem pride na delovno mesto. Nadaljuje: »Dober delodajalec omogoča, da se tu dobro počutim, da imam zanesljive sodelavce in vodje ter da za pošteno delo prejmem tudi pošteno plačilo. Pri sodelavcih cenim natančnost in zanesljivost. Ko potrebujem pomoč, vem, da se lahko obrnem na njih.«

Tisti, ki iščete novo priložnost in si želite postati del ekipe podjetja HOFER, lahko ugodnosti in prosta delovna mesta preverite na karierni spletni strani kariera.hofer.si.

Prejšnji članekTrnfest bo!
Naslednji članekKirgizija: V objemu ledenika in etničnih strasti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.