Pomen zdravstvenega laboratorija Huawei Health Lab za Evropejce!

huawei health lab

Ko smo lani že mislili, da so z zlitjem mode in tehnologije “Fashion Forward” pri Huaweiju za tisto leto pokazali vse, so se pripravljali na naslednji pomemben korak: odprtje raziskovalnega laboratorija v Helsinkih na Finskem. Čeprav na nekoliko nekonvencionalen način, ta poteza krepi njihovo zavezo k zagotavljanju kakovosti in izboljšanju uporabniške izkušnje pametnih nosljivih naprav.

Sestavni del izkušnje v laboratoriju Huawei Health Lab so vrhunske nosljive naprave, med katerimi najdete tudi letošnje novosti, pametne ure Huawei Watch Fit 3, Watch GT 4 v zeleni izvedbi in Watch 4 Pro Space Edition ter športno zapestnico Huawei Band 9. Te naprave so že zdaj priljubljene zaradi neprimerljive estetike, kakovosti izdelave in širokega nabora funkcij. Kmalu pa bodo po zaslugi strokovnjakov v novem laboratoriju postale še boljše, saj bodo poskrbeli za nadgradnjo funkcij spremljanja zdravja, sledenja vnosa in porabe kalorij ter za nadaljnje izboljšanje tehnologije spremljanja športov Huawei TruSport.

Oprema za simulacijo več kot 20 športov

Po uspešni vzpostavitvi laboratorijev v kitajskih mestih Xi’an in Songshan Lakes je Huaweieva ekipa za raziskave in razvoj začela načrtovati globalizacijo raziskovanj. Odločitvi, da bo prvi tuji laboratorij ustanovljen ravno v Evropi, je botrovala Ipsosova raziskava na vzorcu 8 tisoč sodelujočih. Ta je postregla s podatkom, da velika večina Evropejcev (91 odstotkov vprašanih) želi izboljšati vsaj en vidik svojega življenjskega sloga in da polovica ni zadovoljnih s svojo telesno pripravljenostjo.

Lani odprti laboratorij v Helsinkih je opremljen z večnamensko tekaško stezo, ki podpira celo simulacijo športov na invalidskem vozičku, instrumentalno tekaško stezo za poglobljeno statistiko teka, odprtim telovadnim prostorom z opremo za kardio vadbo, naprednim simulatorjem smučanja in bazenom s protitokom. Oprema ni izbrana naključno, temveč je usklajena z med Evropejci priljubljenimi športi: tekom, smučanjem, kolesarjenjem in plavanjem. Rekreativci in profesionalni športniki imajo zdaj možnost, da v laboratoriju preizkusijo trenutno stanje telesne pripravljenosti in oblikujejo načrt izboljšanja.

Smučarski simulator in bazen s protitokom sta opremljena s funkcijami, ki posnemajo razmere v resničnem okolju. Na smučarskem simulatorju prilagajajo hitrost, naklon in interaktivne proge, v bazenu s protitokom pa temperaturo in dinamične vodne curke, ki ustvarijo pretok do 350 kubičnih metrov na uro za simulacijo »neskončne« plavalne razdalje.huawei health lab

Najnaprednejše tehnologije v pametnih urah

V laboratoriju razpolagajo s celotno paleto pametnih nosljivih naprav Huawei, vključno z najnovejšimi modeli, ki se ponašajo s funkcijo “Ohrani kondicijo” za sledenje vnosu in porabi kalorij, nadgrajenimi obroči aktivnosti in na znanstvenih osnovah temelječo tehnologijo TruSport z več kot 100 športnimi načini.

Pravzaprav je bila tehnologija TruSport ustvarjena prav v Huaweievem raziskovalnem centru. Sposobna je inteligentno analizirati sedem glavnih kazalnikov športne fiziologije: največji vnos kisika (VO2 Max), kalorije, aerobno/anaerobno vadbeno obremenitev, intenzivnost vadbe, čas okrevanja, napovedovanje zmogljivosti in njeno spremljanje v realnem času med gibanjem. Na podlagi zbranih podatkov tehnologija TruSport opredeli tekaške sposobnosti, beleži in analizira podatke o vadbi, zagotovi prilagojene predloge in načrte ter pomaga pri doseganju športnih ciljev in zdravega življenjskega sloga.

Funkcija Ohrani kondicijo (Stay Fit) uporablja algoritme umetne inteligence za natančno oceno porabljenih in vnesenih kalorij ter izračun kaloričnega primanjkljaja, pri čemer se zanaša na nadgrajeno tehnologijo spremljanja srčnega utripa TruSeen 5.5+. Po zaslugi obročev aktivnosti udeleženci v laboratoriju zlahka spremljajo dejavnosti na posameznih vadbenih območjih, statistične podatke o napredku in oceno uspešnosti.

Kakšna je prihodnost športne znanosti in nosljivih tehnologij?

Obstoj laboratorija Huawei Health Lab ni pomemben zgolj za podjetje, temveč tudi za industrijo in nenazadnje za Evropo. Podjetju Huawei je omogočil vzpostaviti simbiotična partnerstva z lokalnimi in regionalnimi institucijami ter izboljšanje raziskovalnih programov na področju športne znanosti.

huawei health lab

Huawei je obenem javno napovedal načrte za sodelovanje z evropskimi ustanovami in strokovnjaki, specializiranimi za športe invalidov, saj želi razviti njim prilagojene algoritme za beleženje dejavnosti. Če bo pri tem uspešen, bi to vsekakor lahko izboljšalo vključenost v športnem sektorju in zapolnilo obstoječo vrzel na trgu pametnih ur in športnih zapestnic.

Poleg številnih sodelovanj na področju raziskav zdravja srca in ožilja si Huawei prizadeva za razširitev partnerstev na področju zdravstvenih raziskav z več evropskimi zdravstvenimi inštituti. To vključuje zdravstvene raziskave ravni glukoze v krvi, ki bodo pomagale pri zgodnjem prepoznavanju tveganja za hiperglikemijo z lastnimi algoritmi fraktalne dimenzije glukoze v krvi.

Poleg estetsko popolnih pametnih ur in športne zapestnice, ki vse po vrsti odlično delujejo z vsemi pametnimi telefoni s sistemom Android ali iOS, je Huawei na našem lokalnem trgu predstavil še vodilni pametni telefon Huawei Pura 70 Pro, ki ponovno premika meje mobilne fotografije, in vrhunske brezžične slušalke Huawei FreeBuds 6i.

Ustanovitev laboratorija Huawei Health Lab v Helsinkih tudi jasno kaže, da podjetje ne namerava razvijati svojih nosljivih naprav le v smeri mode in estetike, temveč predvsem v smeri razvoja inovativnih novih tehnologij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.