Poznate načelo SMART in kako vam lahko pomaga?

Huawei Watch GT 4

Sanjate, da boste zamenjali delovno mesto ali napredovali na boljše zaposlitveno področje? Ali pa morda razmišljate, kako izboljšati kondicijo svojega telesa?

Kolikokrat ste si zadali novoletne zaobljube, pa nato pozabili nanje? Morda vam je zmanjkalo motivacije, zaradi česar ste ob prvi priložnosti stopili iz poti, ki ste si jo natančno zamislili. Ne ponovite iste napake tudi v letošnjem letu 2024. S pozitivnim odnosom, trdim delom in malce sreče lahko namreč dosežete vse. Kar pa je najpomembnejše, je vaša volja. Predlagamo vam, da upoštevate nekaj preprostih pravil in kot zvesto spremljevalko uporabljate pametno uro, na primer Huawei Watch GT 4.

Razmišljajte

Posamezniki, ki si postavijo visoke cilje, redko izgubijo motivacijo. Zato je ključno, da si zastavite cilj, ki vam bo ogrel srce in telo. Čim bolj privlačen je cilj, tem močnejša in trajnejša bo vaša motivacija za dosego le-tega.

Zastavite cilje

Brez jasno zastavljenih ciljev se lahko hitro izgubite na megleni poti. Če pa jih poznate, lahko korak za korakom stopate k njihovi uresničitvi. Cilje in podroben načrt, kako jih boste dosegli, je nujno zapisati, da ne ostanejo le sanje in dober namen.

Cilje zapišite po načelu SMART:

  • Cilji naj bodo specifični in čim bolj podrobno opredeljeni,
  • da lahko izmerite učinke in dosežene stopnje.
  • Postavljeni morajo biti tako, da so dosegljivi,
  • predvsem pa vam morajo veliko pomeniti in biti skladni z vašimi vrednotami.
  • Zadnje, a ne najmanj pomembno, pa je določanje časa, v katerem jih boste dosegli, ki mora biti jasno opredeljen.

Namesto nedorečenih želja »želim doseči boljšo telesno pripravljenost« ali »želim shujšati«, zapišite »do 1. junija bom izgubil 5 kilogramov telesne teže«. Le tako boste namreč lahko hitro in preprosto ugotovili, ste ali niste dosegli zastavljenega cilja

Zadovoljite se tudi z majhnimi koraki

Izjemno pomembno je zavedanje doseženega napredka. Pozitivni dosežki, včasih tudi majhni premiki proti cilju, so ključni za ohranjanje samozavesti in motivacije, saj dokazujejo, da ste na pravi poti. Če je vaš cilj izboljšanje videza, redno spremljajte obseg bokov, stegen in pasu ter fotografirajte svoje telo. Med pripravami na maraton spremljajte, kako hitro pretečete vsak kilometer. To zlahka počnete na zaslonu pametne ure, kot je Huawei Watch GT 4. Ko opazite napredek, si privoščite nagrado, na primer obisk kina ali nakup nečesa prijetnega.

Pomembne so navade

Številni uspešni posamezniki so izpopolnili proces motiviranja z izvajanjem rutinskih jutranjih in večernih dejavnosti. Pomemben ni zgolj čas motivacijskih »ritualov«, temveč je ključno, da jih redno izvajate. To lahko vključuje vodenje dnevnika, zgodnje vstajanje, meditacijo ali celo ledeno kopel. Pomembno je, da izbirate dejavnosti, ki vas ohranjajo sveže in usmerjajo vaš um na pravo pot.

Naj vas nič ne zmede

Izogibajte se negativno usmerjenim posameznikom, ki bodo izkoristili vsak trenutek, da vas prepričajo, da ciljev ne boste dosegli. Njihov strupeni jezik lahko vodi do dvomov vase in vaših sposobnosti. Negativno mišljenje lahko močno vpliva na motivacijo, zato se osredotočite na pozitivno razmišljanje in razvijanje občutka hvaležnosti.

Na koncu ne pozabite še na pametno uro Huawei Watch GT 4, ki bo poskrbela za natančno beleženje dejavnosti. Narejena je, da vam pomaga raziskovati okolico, osvajati nove veščine in iskati meje telesnih sposobnosti. Je idealna spremljevalka, ki bo zabeležila vsak vaš korak in gib ter obenem natančno spremljala vaše zdravje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.