PREDSTAVLJA SE: Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Kako bi se predstavili v nekaj stavkih?

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu je fakulteta z desetletno tradicijo, ki svojo zavezanost kakovosti podpira z delom v majhnih skupinah, osebnim pristopom do vsakega študenta ter močno mednarodno vpetostjo. Fakulteta formalno izvaja študijske programe s področja menedžmenta kakovosti, vsebinsko pa posega na različna področja, kot so razvojni menedžment, turizem, informacijske tehnologije in poslovno upravljanje.

 

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?

Fakulteta omogoča visoko individualiziran študij, prilagojen dejstvu, da večina študentov dopoldanski čas posveča delu. Majhne študijske skupine omogočajo večjo povezanost med predavatelji in študenti, hkrati pa intenzivnejši medosebni odnosi omogočajo tkanje bodočih poslovnih vezi med posamezniki. Na fakulteti delujejo tako predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami v praksi, kot tudi gostujoči predavatelji s priznanih tujih institucij.

 

Kateri so vaši največji dosežki?

Na pedagoškem področju smo najbolj ponosni na to, da se nam redno pridružujejo predavatelji ključnih evropskih institucij s področja menedžmenta in sorodnih ved, raziskovalno smo ponosni na domače in mednarodne projekte, ki smo jih realizirali.  V celoti gledano pa smo najbolj ponosni na naše študente, ki so uspešno zaključili študij ter po zaključku študija pri nas prevzeli odgovorna mesta v gospodarstvu (npr. Krka, Danfoss, NEK, TPV, …), nadaljevanju akademske kariere ali v javnem sektorju, nekateri izmed njih pa svojo akademsko kariero nadaljujejo na naši fakulteti. Sočasno nas z nemalo zadovoljstva navdaja tudi dejstvo, da se za študij pri nas odločajo tudi posamezniki, ki so že predhodno dosegali odlične karierne rezultate.

 

Katere novosti ste vpeljali nazadnje in kaj pripravljate za naprej?

Trenutno razvijamo možnosti za kombiniran študij na daljavo, ki bo omogočil še lažje vključevanje posameznika v študijski proces, ter nove študijske programe s prej omenjenih področij, na katerih vidimo možnost za zagotavljanje drugačnega pristopa k znanju/izobraževanju in verjamemo, da bo v naslednjih letih zagotavljal uspešne kariere v domačem ali mednarodnem prostoru. V tem kontekstu smo osnovali mednarodno akademijo za inovativni turizem, preko Jean Monnet Chair projekta pa povečujemo delež vsebin, ki ponujajo evropski pogled na različne vidike upravljanja.

 

Kakšne možnosti se študentu odprejo s študijem na vaši fakulteti?

Študent na FOŠ ima možnost študija na vseh treh stopnjah. Za nadaljevanje študija na naši fakulteti se odloča vedno več naših študentov. Kot omenjeno, delamo na razširitvi ponudbe študijskih programov tudi na prej omenjenih področjih. Na doktorskem nivoju pa že v okviru obstoječega programa študentom omogočamo različne usmeritve, glede na njihov raziskovalni interes.

Za vse, ki želijo del študijskih obveznosti ali delovno prakso opraviti v tujini, omogočamo v okviru programa Erasmus+ študijske izmenjave in opravljanje delovne prakse na priznanih tujih institucijah. Poleg rednih študijskih dejavnosti fakulteta pripravlja (za naše študente brezplačne) poletne šole s področij sistema vodenja kakovosti, projektnega menedžmenta, podjetništva, poslovne odličnosti,… Poleg uporabnih znanj in primerov dobrih praks udeleženci pridobijo tudi dodatne kreditne točke in različne certifikate (npr. certifikat za notranjega presojevalca po sistemu kakovosti ISO 9001, certifikat za vodjo projektne naloge,..), ki jih lahko uporabljajo kot dodatno kvalifikacijo pri svojem kariernem razvoju.

 

Kakšne obštudijske dejavnosti ponuja fakulteta?

Fakulteta študentom omogoča njihovo samoorganizacijo. Do sedaj med študenti poteka zelo uspešna izmenjava znanja v okviru skupnih delavnic, kjer študentje nadgrajujejo svoje znanje. Poleg tega na fakulteti deluje Alumni klub, ki združuje naše  diplomante, ki na ta način ohranjajo medsebojne stike tudi po zaključku študija. Fakulteta organizira različne športne prireditve (bowling, športne igre) na pobudo študentov ali družabno izobraževalne prireditve, predstavitve knjig in podobno.

 

Kakšne so zaposlitvene možnosti vaših diplomantov?

Dodiplomski in magistrski študijski program se izvajata v izredni obliki, tako da je pretežen del naših študentov ob vpisu že zaposlen, večina ostalih pa se uspe zaposliti še v času študija. Naši študentje v pretežni meri zasedajo zahtevna delovna mesta s področja upravljanja procesov, projektov, zagotavljanja kakovosti dela v organizaciji ter zasedajo pozicije srednjega in višjega menedžmenta. Mnogi izmed naših študentov po zaključenem študiju v roku enega leta napredujejo na še odgovornejša delovna mesta ali dobijo karierno privlačnejšo (večje organizacije, mednarodne korporacije, ipd.) zaposlitev. Tistim z izostrenim občutkom za akademsko delo pa priložnost ponudi tudi fakulteta.

 

Kakšne študente iščete?

Iščemo visoko motivirane študente, ki jim ni vseeno za svojo prihodnost. Samo tak posameznik je namreč dovzeten za razvijanje lastne ustvarjalnosti, ki je ključ do uspeha v življenju in karieri.

 

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Novi trg 5, p.p. 120, 8000 Novo mesto

tel: 059 074 164

e-pošta: info@fos-unm.si

www.fos-unm.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.