PREDSTAVLJA SE: Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani

Kako bi se predstavili?

Na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani gojijo ljubezen do poučevanja, s svojim načinom dela pa skušajo slediti misli ameriškega profesorja Howarda G. Hendricksa, ki pravi: »Poučevanje, ki zapusti vtis, ni poučevanje iz glave v glavo, ampak iz srca v srce.«  V okviru izobraževalnih programov so študentom na voljo izobraževalni programi za bodoče vzgojitelje, učitelje, socialne pedagoge, specialne in rehabilitacijske pedagoge in logopede.

 

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?

Smo največja in najstarejša pedagoška fakulteta v Sloveniji. Študentom ponujamo raznovrstne pedagoške študijske programe, ki omogočajo tudi praktično usposabljanje, poleg tega pa na fakulteti uspešno deluje še  tutorski sistem za pomoč in podporo. Razstave, tematski dnevi, prireditve, delavnice, tečaji in športna vadba  pa so le nekatere aktivnosti s katerimi poskrbimo da je študij še bolj zanimiv.

 

Katere obštudijske dejavnosti ponuja fakulteta?

Obštudijskih dejavnosti je res veliko. Za študente je večkrat tedensko organizirana športna vadba, pripravljamo pa tudi tekmovanja v različnih športih, kot so odbojka, nogomet in košarka. Študenti se lahko vključijo v Študentski svet, ki zastopa glas in interese študentov, prav tako pa na fakulteti delujejo še Študentska organizacija, ki organizira različne dogodke na fakulteti, ekipa Eko PEF, Študentska sekcija Društva logopedov Slovenije in Študentska sekcija Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije. 

 

Kakšne so zaposlitvene možnosti vaših diplomantov?

Zaposlitvene možnosti naših diplomantov, ki se po koncu študija lahko zaposlijo v različnih vzgojno izobraževalnih ustanovah in tudi drugje, so zelo dobre. To potrjujejo različne raziskave, ki kažejo, da so prav naši diplomanti med najbolj zaposljivimi diplomanti Univerze v Ljubljani.

 

Kakšne študente iščete?

Želimo si študente, ki so sposobni prilagajanja in kritičnega razmišljanja, ki so odprti za novosti, sposobni timskega dela, so ustvarjalni in strpni, imajo veselje do dela z ljudmi, so komunikativni, organizirani, sposobni empatije in imajo pozitivno samopodobo. 

 

Pedagoška fakulteta
Univerza v Ljubljani
Kardeljeva ploščad 16
1000 Ljubljana
T: +386 1589 22 00
E: tajnistvo@pef.uni-lj.si

https://www.pef.uni-lj.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.