Rektor UL pozdravlja študentke in študente; v ponedeljek tudi v živo na Kongresnem trgu

Pozdrav Brucem

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič, vse brucke in bruce, pa tudi vse ostale študentke in študente Univerze v Ljubljani, toplo pozdravlja v novem študijskem letu. Dobrodošlico jim bo zaželel tudi v živo, in sicer v ponedeljek, 3. 10., ob 17. uri na Kongresnem trgu.

»Na Univerzi v Ljubljani se bomo trudili, da bo življenje z nami čim bolj prijetno, zadovoljujoče in navdihujoče. Želimo vam čim več uspehov pri študiju, raziskovanju in umetniškem delu ter veliko novega, zanimivega in uporabnega znanja,« je študentke in študente v videonagovoru pozdravil rektor Univerze v Ljubljani, najstarejše, največje in najbolj uspešne univerze v Sloveniji.

Ob tem je poudaril prizadevanja Univerze v Ljubljani za varno in študentom prijazno okolje. »Izjemno pomembno je, da vam zagotavljamo varno in zdravo okolje. Zato smo v lanskem letu ustanovili pisarno varuha študentskih pravic ter zaupne osebe na fakultetah. Hkrati pa vsi vemo, da je bolezen covid še med nami. Zato, da bomo uspešno pripeljali študijsko leto do konca, moramo upoštevati osnovne ukrepe: prezračevanje, medsebojna razdalja, testiranje in predvsem to, da ne obiskujemo pouka ob prvih bolezenskih znakih.«

Rektor bo študentke in študente, skupaj s prorektoricami in prorektorji, dekanjami in dekani ter ljubljanskim županom, pozdravil tudi na prireditvi Pozdrav brucem, ki bo 3. oktobra na Kongresnem trgu.

Program se bo pričel ob 16.20, ko bodo nastopili tolkalci Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Uradni del prireditve z nagovorom rektorja bo ob 17.00, po nagovorih pa sledi zabavni program v organizaciji Študentskega sveta Univerze v Ljubljani. Nastopili bosta glasbeni skupini Black Ivy in Zvita feltna; na štiridesetih stojnicah pa bodo brucke in bruce sprejeli tudi študentke in študenti članic UL.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.