RISK konferenca 2020 – PRESTAVLJENO ZARADI COVID-19!

 

PRESTAVLJENO ZARADI COVID-19

Digitalizacija poslovanja v sodobnih podjetjih poleg veliko prednosti prinaša tudi številne nevarnosti, še posebej za osebne podatke posameznikov. Zakaj bi te to moralo zanimati? Prvič: ker je digitalizacija neizogibna, ne glede na to, kaj študiraš in kje boš čez 5 let in drugič: ker je kot študent iz te stroke enostavno ne moreš izpustiti.

Oh ta GDPR

Zadnji primer nevestnega in malomarnega ravnanja z osebnimi podatki v izolski bolnišnici je bolj pravilo kot izjema. Primer kaže tudi na zelo slabo zaščito elektronskih podatkov v Sloveniji. Podjetjem grozijo visoke kazni zaradi neupoštevanja GDPR direktive, k temu pa moramo prišteti tudi pogoste napade na podjetja in posameznike. Pogosti izsiljevalski virusu – t. i. ransomware – in digitalni vdori v podjetja kažejo realno sliko digitalne (ne)varnosti v Sloveniji. Težave na tem področju so več kot očitne. K temu moramo dodati še visoko stopnjo nepoznavanja tovrstnih groženj s strani menedžerjev podjetji in premalo izobražene zaposlene, ki v primerih digitalnih groženj ne vedo, kako se temu primerno zoperstaviti.

60 + predavanj in delavnic

Takšne in podobne tematike bodo zastopane na letošnji že 15. različici konference RISK, ki izobražuje in predstavlja v svetu že uveljavljene dobre prakse ter tehnologijo za zaščito podatkov. Potekala bo 18. in 19. marca 2020 v kongresnem centru hotela Thermana v Laškem. Letos so organizatorji še dodatno razširili program in je tako na sporedu več kot 60 predavanj in delavnic. Če še vedno bereš, te gotovo te zanima, kaj o elektronski varnosti in računalniških trendih menijo slovenski in tuji strokovnjaki, ki prihajajo iz 20 držav. Ker so pomislili tudi na študentski žep, se letošnje RISK konference lahko udeležiš po ugodnejši ceni, ali pa si jo prisvojiš po ceni, ki jo postaviš sam.
Podrobnejši program konference je dostopen tukaj.

RISK conference 2020 - Announcement Trailer

Dodaten plus dogodka pa je…

Dobrodelna nota. Vsako leto, kot je to sedaj že tradicija, organizirajo licitacijo in zbrana sredstva podarijo v humanitarne namene. Tudi letos bodo zbrana sredstva podelili 3 organizacijam in sicer RDEČIM NOSKOM, MAVRIČNIM VILAM in skakalnemu društvu SD DOLOMITI, ki si je za svojo nalogo zadalo vzgajati nove junake smučarskih skokov. Tekom konferenc RISK obiskovalci s svojo interaktivnostjo “služijo” konferenčni denar RISKO, s katerim nato sodelujejo v dobrodelni licitaciji. Prireditelj omenjenim organizacijam nato ob zaključku dogodka podari ček v znesku skupne vsote konferenčnega denarja porabljenega na licitaciji.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekHuawei je posodobil družino prenosnikov MateBook X Pro
Naslednji članekTa makeup bo pomladni hit
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.