SickBreedi s singlom in videospotom napovedujejo nov album

Glasbeniki na odru
Foto: Kristina Klemenčič

Zasedba SickBreed se bo na ljubljansko underground sceno vrnila v velikem slogu. Ljubljančani ob izidu novega albuma Depraving the Righteous pripravljajo koncert v veliki dvorani Orto bara, ki se bo zgodil 27. maja. Album so napovedali s singlom The Ventriloquist, za katerega so posneli tudi videospot.

Pot ljubljanske kvazi grunge zasedbe se je začela leta 2016, ko so se predstavili na lokalni sceni. Njihovo ustvarjanje je hitro dobilo zagon, saj se lahko danes pohvalijo s sedmimi videospoti in debut albumom The Joy in Deception. V besedilih se poigravajo z globalnimi političnimi in kulturnimi pojavi, razmišljajo pa tudi o odtujenosti, ki je v današnjem svetu precej prisotna, in o tem, kako v tem svetu najti svoje mesto. SickBreedi, Maks Drobež, Andraž Leben in Damian Sterchi se z mladostno radovednostjo na lahkoten način lotevajo najzapletenejših vprašanj. Idej in zagona jim ne manjka. »Naš cilj je ustvarjati vedno boljšo glasbo,«  pravijo.

Glasbeniki pozirajo v studiu
Foto: Ciril Zupan

V glasbi tričlanske zasedbe so temni doom riffi spretno prepleteni s punk energijo in jazz melodijo. Fantje pravijo, da je njihovo glasbo sicer težko opisati. »Punk je kot zvrst odlična odskočna deska, saj se da za njegovo površnostjo skriti,« pravijo. Preigravanje treh akordov je SickBreedom hitro postalo nezanimivo. V pesmih albuma Depraving the Righteous se skriva zrelejši poskus aranžiranja, pisanja melodij, besedil in izvedbe. Tokrat so se SickBreedi prvič sami preizkusili v vlogi producentov, za kar je poskrbel Maks Drobež, sicer kitarist in vokalist zasedbe, bas kitarist Damian Sterchi pa se je podal v snemanje in editiranje videospotov.

»Iskanje novih zvočnih opcij je za tako majhno zasedbo zagotovo izziv,« pravijo, kljub temu pa ostajajo zvesti duhu punka. Z novim albumom se podajajo še višje, preizkušajo in premikajo meje svojega glasbenega izražanja.

SickBreed - The Ventriloquist (Music Video)

Nedavno so za pesem The Ventriloquist, ki je tudi vodilni singel albuma, premierno predstavili tudi videospot, ostale pesmi albuma, ki je luč sveta ugledal 13. maja, pa so izšle kot lyric videi. Album Depraving the Righteous bodo oboževalcem predstavili z velikim koncertom v Orto baru, ki se bo zgodil 27. maja. »Resnično si želimo ustvarjati vedno boljšo glasbo, smo pa tudi veseli, če zaradi nas kakšna ovčka pobegne iz ograde. Z albumom se bomo dokončno »zapečatili« v ljubljansko underground sceno. Naši kremplji so že nabrušeni!«, so zaključili.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing, urednica revije Študent

Prejšnji članekDejstva o potovanju z letalom, ki ne držijo
Naslednji članekLast minute: Štipendija ECB za ženske
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing, urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.