Škisova tržnica – študentska, eko, edinstvena

Največja študentska prireditev na prostem – Škisova tržnica – ki se lahko pohvali z edinstvenim glasbenim in popoldanskim programov, je tudi največja študentska EKO prireditev, saj daje velik poudarek na ozaveščanje mladih o korektnem ravnanju z odpadki in skrbi za okolje.

Samo še nekaj dni nas loči do  22. Škisove tržnice, ki bo tudi letos od 12. ure naprej ustvarila edinstveno izkušnjo vsakega obiskovalca Kardelje ploščadi. Tržnica je skozi leta prerasla v veliko prireditev, katero skozi celoten dan obišče preko 25 tisoč mladih, na žalost pa je to tudi prostor, kjer se ustvari veliko odpadkov. Zato organizatorji vsako leto stremijo k optimizaciji čistoče prizorišča, k še večjemu ločevanju odpadkov, več skrbnikov za okolje in k novim načinom čiščenja prizorišča po končani prireditvi.

Na prizorišču se bo letos nahajal center za ravnanje z odpadki z veliki zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov – embalaža, steklo, papir, biološki in mešani komunalni odpadki. Nekaj zabojnikov bo nameščenih že izven ograjenega prireditvenega prostora, tako da bomo mlade že pred samim vstopom na prizorišče vzpodbujali, da z odpadki ravnanjo konkretno. V popoldanskem času bo na prireditvnem prostoru 15 EKO otočkov, ki bo mlade spodbujal k pravilnem ločevanju. Čez dan bo na Škisovi tržnici pristonih 30 skrbnikov za okolje, ki bodo nadzorovali celotno dogajanje in skrbeli za čistočo. Po končani prireditvi bo prostor Škisove tržnice in okolico čistilo več kot 70 delavcev, saj stremimo k temu, da dogajanje Škisove tržnice ne vpliva na delo študentov in fakultut naslednji dan.

Organizatorji želijo še dodatno vzpodbuditi obiskovalce Škisove tržnice, zato v ta namen pripravljajo nagrado za vse, ki bodo na označen eko otoček prinesli 15 ali več praznih kozarcev.

Glavni urednik

VIRŠkisova tržnica
Prejšnji članekPotopis Bratislava, 1. dan – Could this get any worse?!
Naslednji članekŠtudent študentu: po razhodu s partnerjem

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.