Sodeluj na natečaju Mladi pisatelj leta!

Plakat z glavnimi navodili natečaja
Foto: on Založba 5ka & Katapult

Si od nekdaj sanjal, da bi postal pisatelj in izdal svojo knjigo? Želja se ti lahko uresniči! Založka 5ka namreč razpisuje tradicionalni natečaj Mladi pisatelj leta, v katerem lahko sodelujejo mladi, stari od 10 do vključno 17 let.

Natečaj Mladi pisatelj leta

Ob razpisu natečaja smo o njem povprašali tudi ustanoviteljico Založbe 5ka, Petro Škarjo. »Širši namen je spodbujanje pisanja in branja med mladimi, kar je tudi del poslanstva Založbe 5KA. Gledano na posameznika pa želimo tistim biserom, ki se morda skrivajo za bolj modernimi oblikami poklicev (na primer influencer ali youtuber), omogočiti, da se pokažejo in da jih damo na oder. Želimo si, da mladi vedo, da je tudi talent pisanja izjemen talent, ki ga je vredno razvijati. Za ohranitev slovenske kulture so prav ti mladi izjemno pomembni,« je povedala o natečaju Mladi pisatelj leta.

Na vprašanje o usmeritvi natečaja v mlade pisatelje, pa je odgovorila s pomenljivim rekom: »Na mladih svet stoji

Kaj iščejo?

Zgodbe od 40 – 100 popisanih Wordovih strani (pisava Times New Roman, velikost 12). Zgodba ni določena, lahko je resnična ali izmišljena, roman ali zbirka zgodbic, karkoli želiš. Prednost imajo čustvene zgodbe s pozitivnim vplivom na bralca in družbo.

Kratko navodilo

Wordov dokument pošlji na info@zalozba5ka.com, zadeva: Natečaj Mladi pisatelj leta, v mailu pa napiši ime in priimek avtorja/avtorice, starost in nekaj besed o avtorju/avtorici.

Pravila

Založba ne sprejema pesmi in ilustracij ter vsebin s pritoževanji, kritiziranji, sodbami, sovračnim govorom in kazanjem s prstom na druge.

Prispevek lahko pošlje avtor sam ali njegov zakoniti zastopnik ali učitelj. Sodeluješ lahko samo z enim prispevkom, če ta ni v skladu z zapisanimi okvirji, delo ne bo sprejeto v izbor. Sodelujejo lahko le Slovenci (tudi tisti, ki živijo v tujini), starost od 10 do vključno 17 let. Potreben je podpis zakonitega skrbnika, da se strinja z javno objavo besedila in javno izpostavitvijo avtorja (izjavo v podpis naknadno prejmeš na mail).

Nagrada

Zmagovalec bo dobil:

  • objavljeno knjigo;
  • 10 izvodov knjige;
  • plaketo Mladi pisatelj leta 2023;
  • referenco: knjiga bo na voljo v knjigarnah in knjižnicah po Sloveniji;
  • tvoja šola prejme 5 izvodov knjige;
  • prepoznavnost: daljši intervju na spletni strani Zalozba5ka.com in na družbenih omrežjih založbe;
  • promocija šole: predstavitev tvoje šole.

Drugo in tretje mesto prejmeta:

  • e-knjigo;
  • prepoznavnost: daljši intervju na spletni strani Zalozba5ka.com in na družbenih omrežjih založbe;
  • promocija šole: predstavitev tvoje šole.

Trajanje natečaja

Natečaj traja do 1. 10. 2023, to je zadnji dan za oddajo prispevkov. Rezultati bodo znani do 1. 11. 2023. Nagrajenci bodo objavljeni na spletni strani založbe in bili o tem tudi osebno obveščeni. Knjiga bo izdana do 31. 12. 2023.

Kaj še čakaš, prijavi se in postani Mladi pisatelj leta 2023!

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekKakšno je pravilno citiranje v slovenščini?
Naslednji članekTop 10 Reykjavik: znamenitosti in atrakcije najbolj severne prestolnice na svetu
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.