Šole Maple Bear CEE bodo z družbo Vantage Capital vložile 100 milijonov v program za širitev mreže franšiznih šol v srednji in vzhodni Evropi

Nasmejani trije moški pred ozadjem iz različnih rastlin
Od leve proti desni: Rodney Briggs, ustanovitelj in predsednik Maple Bear Global Schools, Luc Albinski, izvršni predsednik družbe Vantage Capital in Yann Bidan, generalni direktor Maple Bear CEE

Štiri leta po vstopu v srednjo in vzhodno Evropo je Maple Bear, največja in najhitreje rastoča franšiza dvojezičnih šol K-12 na svetu, skupaj z družbo Vantage Capital sklenila partnerstvo za naložbeni program v regiji, vreden 100 milijonov evrov.

Naložbeni program družbe Vantage v šole Maple Bear v srednji in vzhodni Evropi ima štiri komponente:

  • Lastniška naložba v regionalni sedež za financiranje zaposlovanja do 70 dodatnih članov osebja, ki bo okrepilo kakovost izobraževalne podpore, ponujene lastnikom, učiteljem in učencem šol Maple Bear School, ter pomagalo pospešiti širitev šolske mreže po vsej regiji,
  • kapitalizacija družbe Maple Bear Polska, ki namerava s pomočjo lokalnih poljskih delničarjev odpreti več kot 40 šol,
  • kapitalizacija Maple Bear Češka, ki bo namenjena več kot 20 šolam in
  • program financiranja nepremičnin, ki bo lastnikom šol Maple Bear omogočil gradnjo velikih, vodilnih šol K12 na vrhunskih lokacijah.

V Sloveniji bo partnerstvo z družbo Vantage pospešilo uvajanje šol in vrtcev Maple Bear v državi, kar bo pritegnilo resne vlagatelje v franšizno mrežo šol Maple Bear.

»V regiji se povečuje povpraševanje po dvojezičnem izobraževanju, ki ga naše šole lahko zadovoljijo. Naš koncept franšize je dokazan z uspešnimi odprtji šol v Bolgariji, Romuniji, Srbiji, Ukrajini in kmalu v Albaniji. Naše partnerstvo z družbo Vantage Capital nam bo omogočilo finančno moč, da dosežemo naše ambiciozne cilje rasti: zgraditi šolsko mrežo z več kot 200 šolami v regiji,« pravi Yann Bidan, generalni direktor za Maple Bear CEE.

Maple Bear je vrhunska blagovna znamka in ponuja izpopolnjene kanadske dvojezične metodologije in strategije poučevanja, pri čemer uporablja kanadske in lokalne učne načrte, ki so v celoti v skladu z lokalnimi predpisi o izobraževanju. Trenutno obstaja več kot 570 Maple Bear franšiz za vrtce, osnovne in srednje šole v več kot 30 državah.

»Maple Bear ponuja najboljše iz kanadskega izobraževanja za globalno prihodnost in je vodilni svetovni ponudnik dvojezičnega izobraževanja. Učence uči veščine kritičnega mišljenja, ki bodo zagotovile njihov uspeh v hitro spreminjajočem se svetu,« pravi Rodney Briggs, ustanovitelj in predsednik Maple Bear Global Schools. »Našim šolam zagotavljamo neprimerljivo podporo prek lastnega učnega načrta, ki so ga razvili kanadski in lokalni vzgojitelji, s podporo skoraj 300 kanadskih fakultet, ki usposabljajo in podpirajo naše učitelje po vsem svetu.«

»Sodelovanje in sodelovanje sta temelj Maple Bear filozofije. Naš cilj je imeti koristna partnerstva,« pravi Arno Krug, izvršni direktor Maple Bear Global Schools, »in veseli smo, da smo sklenili to novo partnerstvo z družbo Vantage Capital, ki deli našo filozofijo. Veselimo se hitre širitve Maple Bear šol v Srednji in Vzhodni Evropi, da bi družinam zagotovili možnost, da uživajo v najbolj kakovostnem izobraževanju po razumni ceni.«

V Srednji in Vzhodni Evropi ima Maple Bear trenutno 10 šol, ki delujejo ali izvajajo programe v Romuniji, Bolgariji, Srbiji, Albaniji in Ukrajini, v naslednjem desetletju pa načrtujejo dodatnih 200 novih šol v 22 državah, zahvaljujoč partnerstvu z družbo Vantage Capital.

»Pred dvema letoma smo se odločili, da se osredotočimo na priložnosti v izobraževalnem sektorju z našim novim oddelkom, imenovanim Vantage Best in Class. Veseli nas, da so naši načrti upravičili to ime. Partnerstvo z Maple Bear je res „najboljše v razredu“ in skupaj bomo nedvomno postali vodilni na področju kakovostnega dvojezičnega izobraževanja v regiji z več kot 250 milijoni ljudi,« je povedal Luc Albinski, izvršni predsednik Vantage Capitala.

O družbi Vantage Capital

Vantage Capital je upravljavec alternativnega premoženja s sedežem v Johannesburgu v Južni Afriki, z več kot 1,2 milijarde dolarjev premoženja v upravljanju. Zaposluje petindvajset oseb s sedeži v Johannesburgu, Cape Townu, Kairu, Dubaju, Parizu in Sofiji. Vantage Best in Class, najnovejši oddelek v družbi Vantage, ki ga financirajo evropske družine in podjetniki, želi vlagati v podjetja za izobraževanje in izobraževalno tehnologijo (t.i. EdTech) v Evropi. Vantage se je združil z Melvynom Lubego, soustanoviteljem Go1, ene največjih kuriranih knjižnic e-učenja na svetu, ki je pred kratkim zbral 100 milijonov dolarjev preko družb Softbank, Salesforce in Microsoft, med drugimi vlagatelji vrednimi več kot 2 milijardi dolarjev, za vlaganje v Maple Bear Polska. Druga dva oddelka sta Vantage Mezzanine, ki je zagotovil rešitve za financiranje dolga in lastniškega kapitala triintridesetim podjetjem v enajstih državah, in Vantage GreenX, ki je financiral 14 sončnih in vetrnih projektov s skupno zmogljivostjo več kot 1.000 MW in v vrednosti približno 800 milijonov dolarjev.

O Maple Global Schools & Maple Bear CEE

Šola Maple Bear Global Schools je bila ustanovljena leta 2003 v severnem Vancouvru, v Kanadi. Danes mreža Maple Bear vključuje več kot 570 šol v več kot 30 državah. Maple Bear Global Schools je vodilna šola v svetu dvojezičnega izobraževanja, ki ponuja visoko kakovostno oskrbo dojenčkov, predšolsko, vrtčevsko, osnovno in srednješolsko izobraževanje in ki temelji na praksah, ki uvrščajo kanadsko izobraževanje med najboljše na planetu. Maple Bear s ponosom prinaša najboljše iz kanadskega izobraževanja za globalno prihodnost 48.000 študentom po vsem svetu.

Maple Bear Central and Eastern Europe je regionalni urad Maple Bear Global Schools, ki je odgovoren za 22 držav v regiji z namenom, da v prihodnjih letih razvije in podpre mrežo dodatnih 200 Maple Bear šol.

http://www.maplebear.ca

https://www.maplebear-cee.com

Če vas zanima lastna Maple Bear šola: https://www.maplebear-cee.com/own-a-school/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.