Študent priporoča: 5 knjig za popotnike založbe Morfem

Roka drži kovček, na katerem je klobuk, v ozadju pristaja letalo
Foto: FTiare iz iStock

Koronavirus je sicer podrl naše načrte poletnih popotovanj, kar pa ne pomeni, da ne moreš potovati! Potuješ lahko tudi na drug način, in sicer preko knjig. Dobre knjige te odnesejo s seboj v daljne kraje in obogatijo tvojo domišljijo. Da bo tvoje poletje še vedno polno potovalnih dogodivščin, smo ti pripravili izbor knjig, ki te bodo popeljale v neznane kraje.

Neutonjeno dete

S tem mladinskim romanom boš spoznal čudovite Benetke. Zgodba govori o deklici Teodori, ki si je že dolgo želela obiskati Benetke. Ko se njena želja končno uresniči, ugotovi, da čarobno mesto skriva morske deklice, duhove in knjižničarje, ki se lahko spremenijo v mačke. Starodavna prerokba jo povezuje z beneškim dečkom, ob tem pa ji grozi nevarnost. Kdo je neutonjeno dete, ki bo rešilo Benetke?

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

 

Frida in zmaj Artur Gaj v Franciji

Ta čudovito ilustrirana enciklopedija ti bo razkazala francoske znamenitosti. Ogledal si boš lahko Eifflov stolp, katedralo Notre Dame, muzej Louvre in še marsikaj. Knjiga pa ti bo približala tudi daljno preteklost, spoznal boš številne slavne osebnosti, ki so zaznamovale francosko zgodovino. Sprehodi se po tej čudoviti prestolnici zgodovine, lepote, umetnosti in arhitekture.

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Frida in zmaj Artur Gaj v Španiji

V tej enciklopediji boš spoznal pomembna mesta Španije: Madrid, Barcelono, Granado in številne otoke. Ponovno boš spoznal preteklost države, ki se ponaša s številnimi slavnimi umetniki. Odkril boš ozadje Kolumbove zgodbe odkritja Novega sveta, katere jedi so značilne za Španijo, spoznal pa boš tudi ples flamenko in slavne španske bikoborbe.

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Ilegalec

Ta strip bo v tebi pustil nepozaben pečat. Govori o epskem potovanju dečka Eba čez Saharo do nevarnih ulic v Tripoliju. Ne ustavi se tam, pač pa ga čaka še pot čez neusmiljeno morje. Čeprav je pot težka in polna ovir, ga upanje na boljše življenje žene naprej. Strip pripoveduje pomembno in aktualno zgodbo, ki bi jo moral prebrati vsak.

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Potepanja po Bosni in Hercegovini

Država, ki je bila v času Jugoslavije za nas poznana in domača, je zdaj postala tujina. Kljub temu pa gre za državo z močnim zgodovinskim pečatom, saj je bila del turškega imperija. Prebivalci so več kot stoletje z nami delili isto državo, a smo jih vse prehitro pozabili. Država se ponaša s številnimi arhitekturnimi in naravnimi znamenitostmi, ki so še kako vredne obiska. Če je ne moremo obiskati v živo, se vsaj lahko s pomočjo te knjige sprehodimo po njenih ulicah.

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPreživite čas zabavno in učinkovito s tablico Huawei
Naslednji članekSpremenjeni pogoji o napredovanju v višji letnik in podaljšanje statusa in roki za oddajo vlog

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.