Študent priporoča: najboljše klasike založbe Morfem

old books, book, old
Foto: jarmoluk iz Pixabay

Si se kdaj vprašal, kako določeno umetniško delo postane klasično? Včasih do tega pride, ker gre za prvo delo svojega žanra, ali zaradi tega, ker izstopa po svoji kvaliteti in zgodbi. Spodaj ti predstavljamo pet klasičnih del literature, za katere si že gotovo slišal. Pa si jih tudi prebral?

Cantervillski duh

Priznani irski pisatelj Oscar Wilde je napisal mojstrovino, ki spominja na porcelanast kipec. Gre za kratko zgodbo o ameriški družini, ki se vseli v grad, v katerem straši duh angleškega plemiča. Ta je ubil svojo ženo, nakar so ga ženini bratje zaprli v steno in izstradali. Ta slavna zgodba je primerna tako za otroke kot za odrasle, saj se ponaša z ravno pravšnjo mero grozljivosti.

Priporočamo za: vse, ki imajo radi zgodbe o duhovih in tudi za tiste, ki se duhov malce bojijo – zgodba ni preveč strašljiva, da bi ti povzročala nočne more. 🙂

Naslovnica knjige

Aličine pustolovščine v Deželi čudes

Kdo ne pozna te slavne deklice, ki je padla v čudežno deželo? Na prvi pogled otroška zgodba v sebi skriva veliko več. Bogato pripoved spremljajo čudovite in elegantne ilustracije. Kaj še čakaš, odpri knjigo in spoznaj Norega Klobučarja, mačko Smejalko, Marčnega zajca in Modro gosenico!

Priporočamo za: vse, ki obožujejo fantastiko (npr. Igro prestolov) in predvsem za vsa dekleta, ki sanjajo o tem, da bi živela v neki fantazijski deželi. Morda se pa tudi tebi zgodi, da padeš v čudežno deželo (dobesedno ali v prenesenem pomenu).

Naslovnica knjige

Snežna kraljica

Glavna junakinja te pripovedi ni Snežna kraljica, ampak majhna deklica Gerda. Ta premaga vladarico ledenega kraljestva in odreši uroka svojega prijatelja Kaja. Brezčasna zgodba o pogumu in nesebičnosti spada na polico čisto vsake domače knjižnice. Čudovite ilustracije zgodbo še popestrijo in ji dodajo piko na i.

Priporočamo za: vse, ki imajo radi zgodbe o prijateljstvu in odlično napisanih zlikovcih. Snežna kraljica je ena največjih zlikovcev v zgodovini literature.

Naslovnica knjige

Hrestač

Najboljša božična zgodba ne obstaja samo v obliki baleta ali filma! V tej nepozabni zgodbi sledimo Klari, ki za božično darilo prejme lesenega vojaka Hrestača. Ta jo popelje v pravljični svet zlobnega mišjega kralja in prelestne Sladkorne vile. Bo Klari uspelo rešiti Hrestača in premagati zlobne sile?

Priporočamo za: oboževalce pravljic in predvsem božičnih zgodb. To je klasika z razlogom in ob branju boš lahko slišal tone znanega baleta. Knjiga te bo ponesla v božični čas tudi v največji poletni vročini.

Naslovnica knjige

Lepotica in zver

Zgodba, stara kot čas … Film in risanko si zagotovo že videl, vendar si že kdaj prebral knjigo? Odkrij celotno zgodbo te nepozabne pripovedi o dekletu in zveri, ki s pomočjo ljubezni premagata prekletstvo. To klasično zgodbo spremljajo čudovite ilustracije, ki te bodo popeljale v svet pravljic in srečnih koncev!

Priporočamo za: vsa dekleta, ki obožujejo dobre ljubezenske zgodbe. Obožuješ Disneyjevo risanko in film Lepotica in zver? Potem ti bo knjiga zagotovo všeč.

Naslovnica knjige

Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!

Prejšnji članekKaj prihajajoča recesija pomeni za vlagatelje?
Naslednji članekŽenske v znanosti 2023

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.