Študiraj fotografijo ali vzporedne resničnosti in spreminjaj pogled na svet

Študij fotografije in vzporedne resničnost
Študij fotografije in vzporedne resničnosti

Edina visokošolska študija Fotografija ter vzporedne resničnosti v Sloveniji za nove generacije uspešnih fotografov in kreatorjev vzporednih resničnosti.

Študij fotografije in vzporednih resničnosti

Študija fotografije in vzporednih resničnosti na VIST – Fakulteti za aplikativne vede ponuja edinstveno priložnost, da razvijete svoje znanje in kreativnost na področju fotografije, videa, računalniških iger ter hitro razvijajočih se področij umetne inteligence ter virtualne (VR), obogatene (AR) in mešane (MR) resničnosti, najdete lastne poti izražanja in postanete diplomirani fotograf/fotografinja ali diplomirani kreator/kreatorka vzporednih resničnosti (VS).

Zaradi vse hitrejšega razvoja tehnologij in medijev z napredkom umetne inteligence (UI), virtualnih (VR), spremenjenih (AR) in razširjenih resničnosti oz. vzporednih resničnosti (XR), potrebe trga kažejo, da je nujno potrebna povezava fotografije z umetno inteligenco. Prepletanje fotografije in navidezne resničnosti lahko privede do poglobljenih in edinstvenih doživetij, ki presegajo tradicionalne oblike vizualnega pripovedovanja zgodb.

Študij fotografije na VIST
Študij fotografije na VIST Foto: on vist

Kombinacija fotografije in virtualne resničnosti odpira nove možnosti za ustvarjalno izražanje, pripovedovanje zgodb in poglobljena doživetja. Ker tehnologija še naprej napreduje, se bo povezovanje teh medijev razvijalo in ponujalo še bolj inovativne priložnosti.

Študij fotografije in vzporednih resničnosti (XR) odlikuje raznolikost in širina, saj nudi široko teoretsko osnovo in hkrati dobro usposablja za delo v praksi, z obvladovanjem vseh faz produkcije in postprodukcije. Sega od starih fotografskih tehnik do sodobnih multimedijskih aplikacij, od studijske perfekcije do iskanja izvirnega osebnega izraza, od avtorske, reportažne in dokumentarne, do reklamne, modne in portretne fotografije. Študentje imajo možnost izobraževanja v obliki enovitega triletnega študija ali študija v modulih za izpopolnjevanje.

Študij fotografije in vzporedne resničnosti
Študij fotografije in vzporedne resničnosti

Preplet študija fotografije in vzporednih resničnosti lahko ponudi vrsto koristi, tako v smislu osebnega kot poklicnega razvoja, ter prispeva k napredku na različnih področjih. Študij vzporednih resničnosti ne odpira le vznemirljivih kariernih priložnosti, temveč ponuja tudi priložnost, da prispeva k stalnemu razvoju transformativne tehnologije z aplikacijami v različnih panogah. Bodoči diplomanti in diplomantke imajo neomejene možnosti za delo na področju digitalnih medijev, ustvarjanje potopitvenih izkušenj za zabavno industrijo izobraževanje ali oglaševanje, oblikovanje in razvoj aplikacij v virtualni, obogateni in mešani resničnosti za različne sektorje, ustvarjanje umetniških del v digitalnem prostoru, vključno s 3D-modeliranjem in animacijo.

Vabljeni, da se jim pridružite!

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajsrhljivejše knjige za dolge noči
Naslednji članekNajboljše kulturne izkušnje v Ljubljani za leto 2024
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.