Tantra v odnosih in spolnosti

Ženska strastno gori

Veliko pozornosti je bilo dane k spolnim vidikom Tantre, zato se pojavi vprašanje; Kaj pa če je v ozadju več kot mislimo, vidimo in čutimo, da je? Lahko si priznam – ljubljenje je eden najlažjih načinov za doseganje »spremenjenih stanj zavesti«, za doživljanje duhovnega trenutka, sam ali s partnerjem. Ste morda v trenutku orgazma kdaj občutili enost, popoln mir? Ste med ljubljenjem izkusili brezčasnost? Ko se spolnost razume kot ključ do duhovne ekstaze in izpolnitve, se to razumevanje in zavest dotakneta vseh drugih vidikov življenja. Ljudje vedno več uporabljamo tantrične prakse, da bi postali boljši ljubimci, da bi ustvarili bolj zadovoljujoče odnose in posledično živeli srečnejše življenje.

Tantrični pogled na duhovnost je, da duhovnost prebiva v telesu in da je telesne darove mogoče uporabiti za spodbujanje in doseganje duhovne jasnosti, ekstaze in izpolnitve. Zato se je Tantra izkustveno prenašala skozi stoletja in se še vedno poučuje in prenaša na ta način.

Ugotavljam, da lahko preprost trenutek, kot je gledanje drug drugemu v oči malo dlje kot običajno, postane duhovni trenutek, če ga izvajamo z zavestjo. Če to izvajamo večkrat na dan, ti trenutki prinesejo nov pogled na življenje in tisto, kar je res pomembno. To novo zavedanje lahko vodi do več intimnosti, zaradi česar je naše spolno življenje boljše in bolj izpolnjujoče.

Kaj če je vsak trenutek duhovni trenutek? Ste že kdaj razmišljali o življenju na tak način? Zakaj bi se ustavili pri ljubljenju, ko pa lahko preostanek naše realnosti postane tudi nasičen s temi posebnimi trenutki? Tudi tega nas uči Tantra.

Tantra je za nas način življenja, vedno bolj ozaveščanja vsega, kar je, preoblikovanja vsakdanjih opravil v duhovno prakso. Na ta način lahko tudi prepiri in težki časi postanejo sveti. Tudi sprehajanje s psom, hoja v hrib, branje ali čiščenje hiše. Mislim tudi, da smisel za humor in malo zavedanja pogosto delata čudeže!

Učenje in poučevanje tantre nas ne naredi vsemogočne – s poučevanjem se učimo, smo učenci in raziskovalci življenja. Zanimiva misel, ki sem jo nekoč prebrala pravi; delujemo kot »vodnik ob strani« in ne kot »modrec na odru«.

Mislim da je Tantra danes tudi najmočnejše sredstvo za lajšanje stresa, saj postavlja življenje v perspektivo, izboljšuje odnose in komunikacijo ter vodi do osebne in duhovne izpolnitve ali vsaj do večnega strmenja k njej. In res, ali ni to tisto, kar si želimo? Dobro življenje, polno ljubezni, ekstaze, intimnosti in harmonije znotraj in okoli sebe? Kako pa to dosežeš, je to sploh mogoče? Kaj pa če za oseben razvoj in izpolnitev ni potrebno garati, ampak le iti v dopuščanje, da to lahko lahkotno naredimo? Kaj če ne obstaja napačnost in pravilnost v zvezi s tem? Si upaš na pot raziskovalca življenja v povezavi s svojo intimnostjo? Kako lahko znova odkrijemo užitke ljubezni in seksa, ki ves čas rastejo, namesto da se znižujejo?

In kaj bomo na delavnici počeli vse tri dni?

Obdelali termina dober ljubimec in dobra ljubimka. Zakaj je moški sonce, ženska luna. Vpliv cikličnosti žensk na odnos. Kako nad konflikti v odnosu. Poslušanje partnerjev v odnosu (poslušam … pa tudi slišim?). Vaje za povezovanje in dober stik partnerjev, dihalne vaje, vaje za dvigovanje orgazma, osnove tantrične masaže za domačo rabo, zadrževanje ejakulacije, čakre, taoistične tehnike … Vse to in še več bomo obdelali v treh dneh.

Če si želiš s partnerjem raziskovanja, več zavedanja in prisotnosti ter poglobitve odnosa skupaj z mano, te vabim na sklop druženj v varnem krogu na delavnici za pare; Tantra v odnosih in spolnosti, ki bo od 28. do 30. januarja 2022 med 9h in 16h. Cena tridnevne delavnice je 740 € za par. Za študente znaša cena 350 € za par. V ceni so tudi napitki, prigrizki, sadje in masažno olje ter pripomočki za masažo. Za vplačila v letu 2021 prejmete 10 % popust. Lokacija delavnice Ljubljana, informacijo o točni lokaciji delavnice izveste ob prijavi, 4 dni pred delavnico.

Prijava velja z vplačilom delavnice le do 13.1.2022. Število parov je omejeno, zaradi zagotavljanja intimnosti in kvalitete izvedbe.

Več o meni

Sem Rozalija Hartman in se že 16 let ukvarjam z razvojem na področju spolnosti ter osebno rastjo. Delila bom lastne izkušnje, kaj je pri meni delovalo, kaj še počnem za rast in razvoj in za to, da se še bolje čutim. Podelila bom vaje iz delavnic in šolanj, na katerih sem bila. Skratka, sem predvsem ženska, ki bo z vami delila svojo izkušnjo, zgodbo in znanja. Sem tudi ekonomistka, tržnica, coach, nlp mojstrica, tetahealing praktik, mavrična terapevtka, tantra maserka, dokončala sem šolo reikija, šolo klasične masaže in delavnice s področja osebne rasti, kriya tantre, delavnice za maternice, transceditalne meditacije, trebušnega plesa, Joge, argentinskega tanga, partnerskih odnosov, govorice telesa. Sem pa tudi mama, babica, ženska, ljubimka, prijateljica, učenka, predvsem pa raziskovalka spolnosti, prodaje, spolne energije in duhovnosti.

logo La Vita
rozalija@la-vita.si | 040 628 080 | Spletna stran

Delavnice, coaching, joga, tantra ...

Prejšnji članekZa robote Roomba je varnost na prvem mestu
Naslednji članekWolt dobil novega lastnika, kaj to pomeni za dostavljalce?
logo La Vita
rozalija@la-vita.si | 040 628 080 | Spletna stran

Delavnice, coaching, joga, tantra ...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.