Vojaški COD izziv: Pusti virtualnost, stopi v realnost

COD izziv
COD izziv

Le kdo ne pozna kratice COD? Verjetno so z njo bolj seznanjeni ljubitelji iger, a Call of duty je že davno prešla meje videoiger, vključno s filmi, knjigami in drugimi produkti, ki temeljijo na njem. Si vedel, da je COD iz sveta virtualnih iger prenesen tudi v resnično okolje? Kako se je Ministrstvu za obrambo in  Slovenski vojski uspelo odlično prilagoditi mlajši publiki in kaj imaš s tem ti?

Kaj je COD izziv?

COD izziv je brezplačni tridnevni vojaški izziv. V njem se boš spoznal z delom poklicnega vojaka: v preživetju v naravi in bivakiranju na prostem, orientaciji na terenu, ravnanju z orožjem in vojaško opremo ter v številnih vojaških nalogah. Vključuje vse tisto, kar si do zdaj izkusil le v udobju doma.

COD izziv je misija elitnega vojaka, kjer boš v treh dneh skozi različne preizkušnje polnih dinamike, zapletov in nepredvidenih situacij spoznal njegovo delo. Izziv poteka pod strokovnim vodstvom izkušenih pripadnikov Slovenske vojske, uporablja se formacijska oprema vojaka slovenske vojske, za orožje pa je na voljo najbližja različica, oz. replika vojaških pušk in pištol, ki jih uporablja Slovenska vojska. Vsebuje tudi najbolj zaželene aktivnosti med mladimi, kot je let z vojaškim helikopterjem ter vožnja z oklepnimi in drugimi bojnimi vozili, s katerimi se udeležence prevaža v različnih taktičnih situacijah.

COD izziv
COD izziv Foto: on postanivojak

Kje in kdaj poteka COD izziv?

Na brezplačen izziv se lahko prijavijo mladi od 15 do 30 let. Vsi prijavljeni so teden dni pred posameznim COD izzivom vabljeni na COD izbor. Tu se preizkusijo v vzdržljivostnih športnih veščinah. Starši, prijatelji in navijači so dobrodošli, da jih na izboru podpirajo in zanje navijajo. Izkušena ekipa Slovenske vojske izbere najboljše kandidate, ki se udeležijo brezplačnega tridnevnega COD izziva.

Pred vsakim COD izzivom je izveden izbor kandidatov, namen katerega je izbrati najboljše kandidate, ki se bodo spopadli s tridnevnim vojaškim izzivom. Prijave za prvi izbor so že odprte. Kako so potekali COD izzivi lansko leto, si lahko pogledate na spletni strani POSTANIVOJAK.SI, na YouTube kanalu ter družbenih omrežjih POSTANI VOJAK. V letošnji sezoni obljubljajo veliko novosti in nadgrajeno različico najbolj priljubljenega izziva med mladimi.

  • Novo mesto – 12. 4. do 14. 4. 2024 (datum izbora: 5. 4. 2024) – prijave so že odprte!
  • Celje – 24. 5. do 26. 5. 2024 (datum izbora: 17. 5. 2024)
  • Novo mesto – 6. 9. do 8. 9. 2024 (datum izbora: 30. 8. 2024)

Urednik portala Student.si

VIRPostani vojak
Prejšnji članekRazkrivamo trende in modne kose, ki jih Slovenci najbolj iščemo na spletu
Naslednji članekOcena filma: Kung Fu Panda 4

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.