Začetek mednarodne konference v Istanbulu

Miza, ljudje, govor

V torek, 7. decembra, se je v Istanbulu v Turčiji začela peta mednarodna medsektorska konferenca On track: Different youth work approaches for different NEET situations, ki jo organizira turška nacionalna agencija in se financira v v okviru programa Erasmus+. Na njen sodeluje tudi Klub koroških študentov. Na konferenci se je zbralo več kot 80 udeležencev iz 28 držav z vsega sveta, med drugim tudi iz Gvatemale in Tadžikistana.

NEETs v angleščini pomeni  “persons not in employement, education or training”, torej gre za ljudi, ki niso zaposleni, se ne izobražujejo ali ne opravljajo praktičnega usposabljanja. Namen konference je osvetliti problematiko NEET-ov s perspektive čim več sektorjev, ki se soočajo z izzivi mladih NEET-ov – od vladnih institucij in nacionalnih programov, gospodarstva, socialnega dela, lokalnih skupnosti, mednarodnih organizacij in nevladnih organizacij. Slednji sektor je pomemben predvsem za Klub koroških študentov, kjer se že vrsto let trudimo organizirati projekte, ki so namenjeni izboljšanju zaposljivosti mladih, pridobitvi dodatnih znanj in veščin ter celostni podpori mladim.

V torek se je konferenca začela s formalno večerjo in neformalnim druženjem, v sredo pa nadaljevala z uradnim programom. Uvodnim nagovorom, predstavitvi poteka in spoznavanju udeležencev sta sledili dve strokovni predavanji. Prvi je predaval Ian Goldring iz Belgije, strokovnjak s tega področja, in sicer o predstavitvi konceptov in definicij, čemur je sledilo predavanje Nazli Aktakke iz Turčije, raziskovalke na tem področju, govorila je o konkretnih podatkih NEET-ov v Turčiji.

Udeleženci so delili izkušnje iz svojih držav, nato pa so svoje izkušnje delile osebe, ki so se srečale s situacijo NEET v svojem življenju. Nekaj utrinkov iz torkovega in sredinega dogajanja na konferenci je prikazanih na spodnjih fotografijah.

govor, ženska
Nazli Aktakke
moški, govor
Ian Goldring

Anže Šumah

info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Prejšnji članekNajbolje ohranjeni dinozavri najdeni tik ob slovenski meji
Naslednji članekNa Portugalskem lahko legalno ignoriraš svojega šefa
logo Klub Koroških Študentov
info@klub-kks.si| Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.