Zaključek mednarodne konference v Istanbulu

skupina, udeleženci

Med torkom, 7. decembrom, in soboto, 11. decembrom, se je v Istanbulu v Turčiji odvijala mednarodna konferenca On Track: Different youth work approaches for different NEET situations, na kateri je sodelovalo preko 80 udeležencev iz celega sveta, tudi predstavnik Kluba koroških študentov.

O torkovem in sredinem dnevu konference smo že poročali, tokrat pa bomo predstavili dogajanje še na preostalih dneh. V četrtek so udeleženci zjutraj poslušali predavanje Ozgehana Senyuve, profesorja na univerzi v Turčiji, o novi realnosti mladinskega dela v luči (post)pandemičnih okoliščin, čemur je sledila diskusija Oguza Demirja (Turčija) in Johna Loughtona (Škotska) o perspektivah v prihodnosti. Po kosilu so izbrani sodelujoči delili primere dobrih praks dela z NEET-i na svojih organizacijah, na kar so udeleženci pripravili predloge mednarodnih projektov v prihodnje. Četrtkov večer se je zaključil s potepanjem po Istanbulu, ogledom nekaterih znamenitosti in večerjo na ladji na Bosporju.

V petek sta Josefat Rodas iz Gvatemale in Parvina Saidova iz Tadžikistana delila realnosti NEET iz perspektive svojih državah. Organizatorji so predstavili možnosti za delo z NEET-i, ki jih ponujata programa Erasmus+ in Mladinska prostovoljska enota, popoldne pa se je konferenca sklenila s pogledom nazaj in pogledom naprej na skupno delovanje.

Konferenca je bila edinstvena priložnost za udeležence, da pridobijo znanje na področju problematike NEET-ov in dela z njimi, da osvojijo mednarodne kompetence, navežejo številne stike in vzpostavijo potencialna partnerstva v bodoče. Na Klubu koroških študentov nam je problematika NEET-ov še posebej blizu, saj se študentje slej kot prej srečajo z realnostjo iskanja zaposlitve in potencialne brezposelnosti. Zavedamo se pomena dela z mladimi in nudenja priložnosti za pridobivanje dodatnih znanj in veščin, ki lahko ključno pripomorejo k njihovi zaposljivosti.

predavanje, predavatelj
Predavanje Ozgehana Senyuva
most, morje, mesto
Razgled iz Bosporja na Istanbul

Anže Šumah

info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Prejšnji članekTech napovedi za leto 2022
Naslednji članekKako religija v ZDA izkorišča folklorno-magijske elemente?
logo Klub Koroških Študentov
info@klub-kks.si| Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.