Sponzorirano

Zaključek mednarodne konference v Istanbulu

skupina, udeleženci
Sponzorirano

Med torkom, 7. decembrom, in soboto, 11. decembrom, se je v Istanbulu v Turčiji odvijala mednarodna konferenca On Track: Different youth work approaches for different NEET situations, na kateri je sodelovalo preko 80 udeležencev iz celega sveta, tudi predstavnik Kluba koroških študentov.

O torkovem in sredinem dnevu konference smo že poročali, tokrat pa bomo predstavili dogajanje še na preostalih dneh. V četrtek so udeleženci zjutraj poslušali predavanje Ozgehana Senyuve, profesorja na univerzi v Turčiji, o novi realnosti mladinskega dela v luči (post)pandemičnih okoliščin, čemur je sledila diskusija Oguza Demirja (Turčija) in Johna Loughtona (Škotska) o perspektivah v prihodnosti. Po kosilu so izbrani sodelujoči delili primere dobrih praks dela z NEET-i na svojih organizacijah, na kar so udeleženci pripravili predloge mednarodnih projektov v prihodnje. Četrtkov večer se je zaključil s potepanjem po Istanbulu, ogledom nekaterih znamenitosti in večerjo na ladji na Bosporju.

Sponzorirano

V petek sta Josefat Rodas iz Gvatemale in Parvina Saidova iz Tadžikistana delila realnosti NEET iz perspektive svojih državah. Organizatorji so predstavili možnosti za delo z NEET-i, ki jih ponujata programa Erasmus+ in Mladinska prostovoljska enota, popoldne pa se je konferenca sklenila s pogledom nazaj in pogledom naprej na skupno delovanje.

Konferenca je bila edinstvena priložnost za udeležence, da pridobijo znanje na področju problematike NEET-ov in dela z njimi, da osvojijo mednarodne kompetence, navežejo številne stike in vzpostavijo potencialna partnerstva v bodoče. Na Klubu koroških študentov nam je problematika NEET-ov še posebej blizu, saj se študentje slej kot prej srečajo z realnostjo iskanja zaposlitve in potencialne brezposelnosti. Zavedamo se pomena dela z mladimi in nudenja priložnosti za pridobivanje dodatnih znanj in veščin, ki lahko ključno pripomorejo k njihovi zaposljivosti.

Predavanje Ozgehana Senyuva
Razgled iz Bosporja na Istanbul

Anže Šumah

info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version