Zmogljivejši procesorji v televizorju Neo QLED 4K, svetlejši zasloni OLED in strokovno oblikovane diode MICRO LED izboljšujejo gledalsko izkušnjo

Conventional VS OLED Glare free

Podjetje Samsung Electronics je pred sejmom CES® 2024 objavilo najnovejše linije televizorjev QLED, MICRO LED, OLED in Lifestyle. Objava najavlja tudi začetek obdobja zaslonov z umetno inteligenco s predstavitvijo naslednje generacije procesorja z umetno inteligenco, ki je pripravljen na novo opredeliti dojemanje zmogljivosti pametnih zaslonov. Poleg izboljšane kakovosti slike in zvoka nove linije zagotavljajo potrošnikom funkcije z umetno inteligenco, ki jih zagotavlja Samsung Knox, s poudarkom na navdihovanju in krepitvi življenjskih slogov posameznikov.

“Zdaj, ko živimo v dobi hiperpovezanosti, ne gre več samo za zagotavljanje kakovostnih vizualnih izkušenj. Televizorji morajo izboljšati naše življenje tako na zaslonu kot zunaj njega,” je dejal SW Yong, predsednik in vodja oddelka za vizualne zaslone pri podjetju Samsung Electronics. “Samsung televizorji, ki jih poganja tehnologija umetne inteligence v napravi, so zasnovani tako, da so osrednji del uporabnikovih domov in povezujejo vse združljive naprave ter uporabnikom ponujajo bolj prilagodljiv in raznolik življenjski slog.”

NQ8 AI Gen3 Processor

Podvojena zmogljivost umetne inteligence za izboljšano kakovost slike Neo QLED 8K

Najnovejši Samsung televizorji Neo QLED 8K in 4K ponujajo celoten paket, vključno z realistično kakovostjo slike, vrhunsko zvočno tehnologijo in bogatim naborom aplikacij ter storitev. Televizor Neo QLED 8K 2024 je v svojem bistvu najnovejši in najinovativnejši Samsung televizijski procesor doslej. NQ8 AI Gen3, ki ima nevronsko procesno enoto (NPU), ki je dvakrat hitrejša od svoje predhodnice. Število nevronskih mrež se je prav tako povečalo za osemkrat, s 64 na 512, kar omogoča, da je vse na zaslonu prikazano z ostrimi podrobnostmi. Zaradi tega naprednega procesorja je linija 2024 opremljena z nadgradnjo zmogljivosti brez primere.

Linija Neo QLED prinaša tudi nabor funkcij, ki izboljšujejo kakovost slike in oblikovanje, med drugim:

 • 8K AI Upscaling Pro[1]: Izkorišča NQ8 AI Gen3 za izboljšano povečevanje 8K, pri čemer izostri vsebino nizke ločljivosti, tako da je prikazana v izjemno visoki ločljivosti.
 • AI Motion Enhancer Pro: Ta funkcija, ki jo poganja NQ8 AI Gen3, rešuje pogoste težave pri športnih vsebinah, kot je popačenje žoge pri gledanju športnih tekem v visoki ločljivosti[2]. Funkcija samodejno zazna vrsto športa in z globokim učenjem uporabi ustrezen model za zaznavanje žoge.
 • Real Depth Enhancer Pro: V hitro premikajoče se prizore dodaja podrobnosti s pomočjo umetne inteligence za natančno krmiljenje mini diod LED. Z zaznavanjem dela prizora, na katerega bi se človeško oko naravno osredotočilo, in njegovim postavljanjem v ospredje, so slike videti bolj realistične in tridimenzionalne.
 • Infinity Air oblikovanje: QLED 8K dopolnjuje brezhibno kakovost slike z zaslonom, ki v globino meri le 12,9 mm[3], kar omogoča poglobljeno izkušnjo gledanja s poudarkom na visoki ločljivosti in izjemni kakovosti zvoka. Ponuja tudi edinstven učinek zrcaljenja, pri katerem se zdi, da televizor lebdi v svoji okolici.

Zmogljivost televizorja Neo QLED 8K dopolnjuje brezhibna kakovost zvoka, ki je enaka osupljivi kakovosti 8K slike:

 • Q-Symphony 2024: Za popolno sinhronizacijo zvoka med oddajami, filmi in seznami predvajanja lahko uporabniki povežejo več brezžičnih zvočnikov in zvočnikov soundbar s televizorjem ali projektorjem. Gre za tehnologijo, ki televizor popolnoma sinhronizira z brezžičnimi zvočniki in zvočnikom soundbar.
 • Active Voice Amplifier Pro: Za občutno izboljšanje dialogov in glasov na zaslonu uporablja ekskluzivno tehnologijo globokega učenja. Loči glasove od mešanega zvoka in izboljša glasovni vnos, tako da lahko uporabniki zlahka sledijo pogovoru na zaslonu pri kateri koli glasnosti.

Conventional VS AI motion enhancer pro

Operacijski sistem Tizen 2024 poenostavi izkušnjo domače televizije

Operacijski sistem Tizen 2024 prinaša vsebino v ospredje in v središče v liniji Neo QLED 8K. Ponuja personalizirano izkušnjo z vsebinami in storitvami, ki temelji na različnih uporabniških računih, nastavljenih na pametnih televizorjih. Zdaj lahko različni člani gospodinjstva s Samsung pametnim televizorjem nastavijo profil za prilagojena priporočila in bolj prilagojeno splošno izkušnjo.

 • Samsung TV Plus: Posodobljen uporabniški vmesnik vključuje nov domači zaslon s pregledom razpoložljive vsebine, ki so mu dodane kategorije za hitrejše odkrivanje vsebine. Storitev se bo povezala tudi s Samsung računi, da bi uporabniki lažje dostopali do priljubljenih kanalov in vsebin, hkrati pa bo ponujala prilagojene predloge vsebin glede na zgodovino gledanja.
 • Gaming Hub krmilnik oblikovan za Samsung: Samsung je v sodelovanju s ponudnikom igralne opreme Performance Designed Products (PDP) razvil prvi krmilnik oblikovan za Samsung Gaming Hub, ki bo predstavljen na sejmu CES 2024. Novi brezžični krmilnik podjetja PDP vključuje vgrajeno akumulatorsko baterijo, ki zagotavlja do 40 ur igranja z enim polnjenjem, 30-metrsko brezžično povezavo Bluetooth z nizko latenco, gumb Samsung Gaming Hub Home, ki lahko zažene Gaming Hub, enostaven gumb za upravljanje glasnosti televizorja in še več.

Povezana in vključujoča doživetja v ekosistemu Samsung

S Samsung televizorji v središču doma lahko uporabniki izkoristijo prednosti najnovejših inovacij in uživajo v brezhibni povezljivosti med napravami v vsakdanjem življenju. Leta 2024 bo Samsung močno izboljšal povezano izkušnjo s Samsung Daily+[4] središčem za dejavnosti v domu. V enem samem vmesniku zagotavlja širok nabor storitev in funkcij, od osebnega usposabljanja in telezdravja do video klicev in rešitev za oddaljene osebne računalnike. Nove funkcije vključujejo naslednje:

 • Sledenje vadbi: ta brezplačna storitev[5] beleži podatke o vadbi v realnem času, kot so trajanje vadbe in srčni utrip iz nosljivih naprav ter prilagaja vsebino na Samsung zaslonih, da uporabnike med vadbo doma zabava in obvešča.
 • TechnoGym: za izboljšano domačo vadbo z visokokakovostnimi videoposnetki za fitnes in dobro počutje, ki jih pripravljajo vrhunski inštruktorji v TechnoGymu. Izbrane vsebine za največjo učinkovitost, samo na televizorju Samsung TV.
 • F45: Uporabniki lahko vadijo in se pridružijo intenzivnemu usposabljanju v enem od več kot 3000 studijev F45 po vsem svetu.
 • FlexIt: Srečanja ena na ena v živo z vrhunskimi strokovnjaki za fitnes in dobro počutje.
 • Tail: omogoča video posvetovanje z veterinarjem v realnem času v udobju uporabnikovega doma. Od osnovnih nasvetov za nego do naprednih nasvetov, Dr. Tail pokriva vrsto vprašanj. Uporabniki se lahko z veterinarskimi strokovnjaki povežejo v realnem času, kadar koli to potrebujejo.
 • Multi Control: omogoča učinkovitejše delo od doma, saj uporabniki s tipkovnico ali miško Bluetooth nadzorujejo vse svoje zaslone, vključno s televizorji, pametnimi telefoni in monitorji. Uporabniki lahko izkusijo drugačen način dela s kopiranjem in lepljenjem, branjem dokumentov in drugimi dejavnostmi na različnih napravah.

Najnovejši Samsung televizorji in zasloni 2024 so bolj združljivi tudi z različnimi napravami v ekosistemu, kar omogoča bolj integrirano povezavo med televizorji in pametnimi telefoni ali nosljivimi napravami za večjo raven prilagajanja, dostopnosti in priročnosti.

 • Mobile Smart Connect: Vse nove aplikacije in storitve je mogoče preprosto upravljati z mobilnim vmesnikom SmartThings, ki pametni telefon spremeni v večnamenski daljinski upravljalnik, ki uporabnikom omogoča boljši nadzor nad zasloni. Z enostavnim pojavnim vmesnikom in prilagodljivim uporabniškim vmesnikom aplikacija zagotavlja udobje in izboljšano dostopnost.
 • 360 Audio: Funkcija zvoka, ki je bila prej na voljo na napravah Galaxy, se je razširila tudi na Samsung televizorje in zaslone. Sedaj se slušalke Samsung Galaxy Buds nemoteno povežejo s televizorji in zagotavljajo prostorski zvok za filme, oddaje in celo igre, tako da se lahko uporabniki resnično potopijo v vizualne vsebine in igranje iger.
 • Vibrary: Za uživanje ob visokokakovostnih slikah najljubših umetnikov na velikem zaslonu televizorja. Z ambientalnim načinom (Ambient Mode) lahko uporabnika vsak dan pozdravi najljubši umetnik. Prek funkcije Izbor (Casting) lahko uživajo tudi v fotografijah in glasbi iz televizorja in mobilnih naprav, kar zagotavlja brezhibno izkušnjo gledanja.

Najnovejša serija televizorjev in zaslonov se ponaša tudi z izboljšano dostopnostjo, ki omogoča, da lahko več potrošnikov uživa v svojih najljubših vsebinah na zaslonu Samsung Neo QLED.

 • Zvočni podnapisi: prva televizijska funkcija v napravi na svetu, ki uporablja umetno inteligenco in tehnologijo optičnega prepoznavanja znakov (OCR) za zagotavljanje glasovnega vodnika za vgrajene podnapise v realnem času.
 • Daljinski upravljalnik Barrier Free: aplikacija je namenjena uporabnikom z okvarami vida, sluha ali telesne oviranosti, saj omogoča bolj premišljeno upravljanje televizorja prek pametnih telefonov. Zelo prilagodljiva aplikacija vključuje izboljšave uporabniškega vmesnika, kot so intuitivna postavitev gumbov, izrazite barve in otipne povratne informacije, hkrati pa vključuje najnovejše Samsung funkcije za dostopnost, kot so glasovni vodniki za enostaven dostop neposredno s pametnega telefona.
 • Relumino način Skupaj: Relumino je funkcija, ki slabovidnim osebam omogoča, da uživajo v priljubljenih televizijskih oddajah, filmih in igrah, ne da bi za to potrebovali nosljivo strojno opremo. S tehnologijo umetne inteligence, ki dinamično obrisuje robove elementov na zaslonu in ponovno uravnoveša barve, funkcija uporabnikom s slabšim vidom omogoča, da jasneje vidijo ljudi in predmete. Način Relumino Skupaj omogoča standardne zaslone in zaslone v načinu Relumino enega poleg drugega, tako da lahko slabovidne osebe in njihove družine skupaj uživajo v televiziji.

MICRO LED: Premikanje meja zaslonske tehnologije

Z novo prozorno diodo MICRO LED Samsung svetu kaže, da obstajajo neskončne možnosti za zaslone. Zaslon, ki je videti kot kos prozornega stekla, se ponaša z izjemno majhnim čipom MICRO LED in natančnim proizvodnim postopkom, ki odpravlja šive in lom svetlobe. Tako lahko prozorni MICRO LED ustvari jasno in neovirano sliko za različne primere uporabe tako v domovih kot v poslovnih okolji.

MICRO LED je resnično inovativna tehnologija zaslonov, ki se ponaša z modularno zasnovo, ki uporabnikom omogoča prilagajanje oblike, velikosti in razmerja zaslonov, da ustrezajo vsakemu prostoru. Dolgoletne raziskave podjetja Samsung in razvoj, ki izhaja iz njegovega strokovnega znanja na področju polprevodnikov, so pripeljale do izjemno učinkovitega postopka, ki omogoča neposredno namestitev vezij za delovanje čipov LED na steklo in s tem ublažitev izgube svetlosti, ki jo uporabniki lahko doživijo pri običajnih zaslonih.

Ponudba širše palete OLED za izpolnjevanje želja potrošnikov

Samsung televizorji OLED 2024 temeljijo na zapuščini lanskoletnih modelov, pri čemer S95D ponuja izjemno velik 195-centimetrski (77-palčni) zaslon, na katerem so vidne podrobnosti, visoka hitrost sličic in intenzivno živahni videoposnetki. Zaslon je za 20 % svetlejši od prejšnjih modelov, z globokimi in bogatimi črnimi odtenki ter z umetno inteligenco izboljšano barvno natančnostjo, ki je tako čista, da je potrjena s sistemom Pantone Validated™. Samsung je predstavil tudi modela S90D in S85D v različnih velikostih, od 107 cm (42″) do 211 cm (83”).[6]

Nova tehnologija OLED brez odseva (Glare Free)[7], posebej zasnovana za zaslone OLED 2024, ohranja barvno natančnost in zmanjšuje odseve, hkrati pa ohranja ostrino slike, kar zagotavlja poglobljeno izkušnjo gledanja tudi pri dnevni svetlobi. Premaz z nizko stopnjo odbojnosti, optimiziran za OLED, premaga kompromis med sijajem in odbojnostjo zaradi nove specializirane plasti trdega premaza in vzorca površinskega premaza.

Zaslon modela S95D bo navdušil gledalce z naprednimi lastnimi mehanizmi za kakovost slike, ki ohranjajo popolno belino, globljo črnino in natančne barve. Gre za doslej najsvetlejši Samsung zaslon OLED, ki ga odlikuje tudi visoka frekvenca osveževanja do 144 Hz, zato lahko športni navdušenci in igralci uživajo v brezhibnem gibanju in kristalno čistem dogajanju na svojih zaslonih.

Samsung Now+

Novi Lifestyle izdelki prinašajo rešitve po meri za obogatitev vsakega življenjskega sloga

Poleg nagrajene linije Lifestyle, ki vključuje televizorje The Frame, The Serif in The Terrace, Samsung z različnimi novimi izdelki v svoji najnovejši liniji Lifestyle izdelkov ponovno potrjuje svojo zavezanost načelu zasloni povsod, zasloni za vse. Ti novi dodatki zagotavljajo še eno raven prilagajanja in personalizacije, kot je predstavljeno spodaj:

 • The Frame: televizor, ki je že zdaj najbolje prodajan izdelek Lifestyle kategorije, je opremljen z izboljšavami, ki povečujejo umetniško izkušnjo. Z več kot 2500 umetniškimi deli iz svetovno znanih muzejev in galerij v Trgovini z umetninami (The Art Store), lahko uporabniki zdaj uživajo v še boljši izkušnji kot doslej. Nova funkcija pretakanja umetnin na televizorju The Frame uporabnikom omogoča, da izkusijo raznoliko zbirko Trgovine z umetninami, tako da jim mesečno zagotavlja brezplačna ročno izbrana umetniška dela. Poleg tega televizor The Frame 2024 pomaga zmanjšati stroške energije za do 10 % s spremenljivo prilagoditvijo frekvence osveževanja, ki je na voljo v umetniškem načinu[8].
 • Projektor The Premiere 8K: The Premiere 8K je prvi projektor na svetu, ki ponuja brezžično povezljivost. Ta rešitev odpravlja potrebo po kablih in potrošnikom omogoča, da ohranijo svoje bivalne prostore urejene in čiste. Projektor z izjemno kratko projekcijsko razdaljo je opremljen s pametnimi funkcijami, kot so predvajanje zvoka brez slike, igre v oblaku, vedno vključen glas z mikrofonom za glasovno opravljanje in štiri večpredstavnostne razdelitve zaslona, ki razširjajo uporabnost in zagotavljajo vse več primerov uporabe. Projektor vključuje Samsung patentirano tehnologijo Sound-on-Screen, ki združuje zgornji zvočniški modul in programske algoritme s tehnologijo za potopno zvočno izkušnjo.
 • The Freestyle 2. generacije: druga generacija prenosnega projektorja je opremljena s funkcijo Pametno ujemanje robov, ki omogoča nemoteno združevanje projekcij iz dveh projektorjev The Freestyle in tako ustvari velik zaslon za slike in videoposnetke. Omogoča, da dve napravi projicirata kar 406-centimetrsko (160-palčno) sliko z razmerjem zaslona 21:9, brez potrebe po ročnem prilagajanju.

Novi zvočniki soundbar za poglobljeno zvočno izkušnjo

Linija zvočnikov soundbar 2024 ponuja posodobljene modele za še bolj poglobljene zvočne izkušnje, ki jih še posebej krepijo napredni algoritmi umetne inteligence, da bi dopolnili sistem za domačo zabavo.

 • Music Frame: ta prilagodljivi zvočnik je združljiv s sistemom SmartThings in zagotavlja prostorski zvok, ko je povezan s Samsung televizorji in zvočniki soundbar. Music Frame lahko deluje kot samostojen brezžični zvočnik ali pa se prek sistema Q-Symphony poveže s Samsung televizorjem in zvočnikom soundbar ter tako okrepi nizke tone in prostorski zvok. Music Frame se brezhibno zlije z okoljem, saj se skrije v sodobne okvirje za slike in zagotavlja visoko kakovosten zvok, ne da bi vzbujal pozornost.
 • HW-Q990D: ta zvočnik soundbar ima 11.1.4-kanalno konfiguracijo, potopljiv zvok Dolby Atmos in podpira predvajanje vsebin v ločljivosti 4K 120 Hz. Analizira zvok in s pomočjo umetne inteligence optimizira zvok za popolno doživetje pri različnih vsebinah.
 • HW-S800D: ta izjemno tanek, 4 centimetre (1,6 palca) globok zvočnik soundbar, je zasnovan tako, da se brezhibno prilega vsakemu prostoru in zagotavlja bogat in poglobljen zvok. S800D je globok le tretjino običajnega zvočnika soundbar, ima pa 10 zvočnikov, vključno z namenskimi zgornjimi zvočniki in osrednjim kanalom za kristalno čiste vokale. Kombinacija globokotonca in pasivnega oddajnika prav tako izboljša izkušnjo poslušanja z globokimi nizkimi toni brez popačenj v kompaktni obliki.

Samsung serija televizorjev 2024 obljublja brezhibno združitev vrhunske tehnologije in oblikovanja, osredotočenega na uporabnika, ter postavlja temelje za personalizirane, poglobljene izkušnje, ki na novo določajo način, kako ljudje živijo in sodelujejo s svojimi napravami.

[1] Samo QN900D. 8K AI Upscaling za druge modele.

[2] Izkušnja gledanja se lahko razlikuje glede na vrsto vsebine in obliko. Povečanje velikosti morda ne bo veljalo za povezavo z računalnikom in igralnim načinom.

[3] Globina 12,9 mm velja le za model 165 cm (65′)’ QN900D.

[4] Samsung Daily+ se bo uporabljal za DU7000↑ in bo razširjen po vsem svetu.

[5] Storitev je združljiva z urami Galaxy Watch 4 in novejšimi, storitvijo YouTube in vsebinami televizijskih programov. Z različnimi napravami tretjih oseb bo združljiva pozneje leta 2024.

[6] Velikost in razpoložljivost modelov OLED se lahko razlikujeta glede na državo.

[7] UL s preverjanjem potrdi trditev OLED brez bleščanja z ocenjevanjem izdelkov glede na standard za testiranje UGR (Unified Glare Rating), ki ga je določila Mednarodna komisija za osvetlitev (CIE), in standard za testiranje, ki ga je določila Mednarodna organizacija za standardizacijo.

[8] Ta funkcija velja za 140-centimetrske (55-palčne) zaslone in več.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.