Fotograf ujel popoln trenutek dveh velikih mačk

Leopard in črni panter
vir: My Modern Met

Samica leoparda in samec črnega panterja sta par že štiri leta. Fotograf Mithun H, ki je fotografijo posnel, ju je opazoval veliko dalj časa.

Mithun samico po imenu Cleopatra spremlja že 12 let – ko je bila ta še mladič. Panterja Saaya je opazil leta 2014, ko je poskušal vzpostaviti teritorij. Po dveh letih mu je uspelo potrditi prevlado in od takrat sta s Cleopatro skupaj.

Leopard in panter na drevesu
vir: My Modern Met

Mithun ju je skupaj fotografiral že večkrat. Zdaj pa je čakal šest dni na isti lokaciji, ko je nenadoma slišal ljubezenski par v debeli podrasti nekaj sto mestrov stran. Ravnokar sta vplenila žival in jo na mestu pojedla. Mithun je potrpežljivo čakal in bil za to nagrajen. Ko sta Cleopatra in Saaya šla mimo, sta se hkrati obrnila in pogledala v Mithunov objektiv.

Leopard in panter
Na fotografiji vidimo samico leoparda; senco ji dela črni panter.
vir: My Modern Met

»Še vedno lahko zaprem oči in podoživim ta trenutek vsak dan mojega življenja. Ne vidiš tega tako pogosto. Verjetno enkratna življenjska priložnost. Tu sta prišla prav znanje in leta izkušenj sledenja. Moral sem samo čakati na eni izmed njunih najljubših poti. Pot je bila na robu Saayavega teritorija,« je povedal za My Modern Met in dodal, da bi lahko na ta trenutek čakal šest let in ne le šest dni.

+ objave

Novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.